Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ


του Μάκη Ανδρονόπουλου
Όταν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών κάνει έκκληση να «γίνει επιτέλους συνείδηση ότι η παραγωγική βάση της χώρας καταρρέει» και ότι «το όριο της ανήκεστης βλάβης είναι κοντά».
Όταν η Bank of America Merrill Lynch, σε έκθεσή της με τίτλο «Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα» επισημαίνει ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι η χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη κρίση και μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ το 1929-1933 και ότι χρειάζεται άμεσα διαγραφή χρέους 100 δισ. ευρώ.
Όταν η χώρα οδηγείται με πλάγιο τρόπο στην υποθήκευση των μελλοντικών της εσόδων από τους ενεργειακούς της πόρους και ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο.
Όταν πιέζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους, να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, να επιβάλει δημευτικούς φόρους, να αφοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις, να εκχωρήσει στρατηγικούς τομείς της δημόσιας περιουσίας και να ολοκληρώσει την περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού.
Τότε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που προκλήθηκε από τον αρχηγό του κόμματος, νομιμοποιείται εθνικά, πατριωτικά, κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά να τον ανατρέψει και στη συνέχεια, είτε να αποσύρει την στήριξή της στην κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, είτε να της επιδώσει μία νέα προγραμματική συμφωνία που θα αποτρέπει όλα τα παραπάνω και που θα απαιτεί την οριστική επίλυση του Ελληνικού Ζητήματος από τους δανειστές.
Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και για την σωτηρία της ψυχής του…

1 σχόλιο: