Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ

Ώστε έτσι λοιπόν!
Όποιος επαινεί  (μεταξύ αυτών και εμείς) την κίνηση του δημάρχου Τήνου να μηνύσει τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το κατάντημα των δομών υγείας στο νησί του και προτείνει να επαναλάβει το ίδιο κι ο δήμαρχος Πάρου, υπονομεύει τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του Κ.Υ.Πάρου!!!
Αυτό το συμπέρασμα συνήγαγε μέσα από μια "υποδειγματική" ανάλυση ο κ.Μπελέγρης στο τελευταίο φύλλο της "Φωνής της Πάρου" και μας άφησε σύξυλους...
Πέρα από την πάσχουσα τεχνικά αποδεικτική των όσων ισχυρίζεται διαδικασία, όπου το αίτιο συγχέεται με το αιτιατό (κάτι που το συνηθίζει άλλωστε) εκείνο που επιμελώς αποκρύπτεται είναι πως ο δήμαρχος Τήνου δεν έδρασε αυτοβούλως ή πολύ περισσότερο αντίθετα με το λαϊκό αίσθημα, αλλά υλοποίησε απόφαση, ομόφωνη μάλιστα, του δημοτικού συμβουλίου, του κυρίαρχου δηλαδή οργάνου έκφρασης των πολιτών του εν λόγω νησιού.
Τα περί ευθύνης του κ Κροντηρά για τις μνημονιακές επιλογές των ομογάλακτών του κομματικά και ιδεολογικά, τα έχουμε ξαναδιαβάσει κατά κόρον σε άλλη τοπική εφημερίδα και όλως συμπτωματικώς αφορούσαν τότε όχι τον δήμαρχο Τήνου, αλλά τον δήμαρχο Πάρου Χ.Βλαχογιάννη!
Η μήνυση σε βάρος ενός υπουργού για τα αρνητικά πεπραγμένα στον τομέα ευθύνης του, δεν αποτελεί μια κίνηση εκτόνωσης, αλλά συνιστά ένα μείζον ηθικό και πολιτικό πλήγμα σε βάρος τόσο του ιδίου, όσο και σε βάρος συνολικά της κυβερνητικής διαχείρισης.
Φανταστείτε αυτό να επισυμβεί ταυτόχρονα σε ικανό αριθμό νησιών, πόσο θα αμαυρώσει την εικόνα του κάθε λακέ των "δανειστών"...
Ένα άλλο σημείο όπου επιχειρείται σύγχυση, είναι η ταύτιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν μέχρι σήμερα γίνει στην Πάρο, αλλά και η διαδήλωση στην Αθήνα, με τον ακτιβισμό.
Ωστόσο, άλλο πράγμα είναι οι διαδηλώσεις και άλλο πράγμα ο ακτιβισμός.

Ακτιβισμός σημαίνει να παρεμποδίζεις και να ακυρώνεις με την φυσική σου παρουσία την υλοποίηση μιας ανεπιθύμητης πράξης, ή μιας ζημιογόνας για το γενικό καλό εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Και δυστυχώς κάτι τέτοιο στη Πάρο ακόμα δεν το έχουμε δει, ούτε καν ακούσει...

Σε κάθε περίπτωση  και παρακάμπτοντας τις όψιμα φιλικές υπέρ του δημάρχου μας
αιτιάσεις, αυτό που έχει για μας σημασία, είναι να γίνει αντιληπτό πως με τα σημερινά δεδομένα αν δεν κλιμακωθεί η "αντεπίθεση" της παριανής κοινωνίας εναντίον εκείνων που απεργάζονται την κατάρρευση των δομών υγείας, στο τέλος θα μας μείνουν οι "δόξες" των κινητοποιήσεων και οι ψευδεπίγραφες αγωνιστικές συστάσεις εκείνων οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν καλά, είναι να διαβάλουν εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη για τα τοπικά θέματα.
Γιατί αν θυμηθεί κανείς κατηγορίες στο όχι μακρινό παρελθόν περί "εχθρών της  Πάρου" και άλλων φαιδρών χαρακτηρισμών αυτού του επιπέδου, τότε εύκολα κατανοεί γιατί επιμελώς συγχέονται τα σώβρακα με τις γραβάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου