Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Γαμήστε την τρόικα» (βίντεο): Αποδοκιμασίες Καβάλο Σίλβα και Πάσος Κοέλιο

 


Χιλιάδες Πορτογάλοι αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Καβάκο Σίλβα και τον πρωθυπουργό Πάσος Κοέλιο τη στιγμή που ύψωναν τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της 5ης Οκτωβρίου για την ανακάλυψη της Αμερικής.
«Παραιτηθείτε», αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του κινήματος «Γαμήστε την τρόικα», που κατάφερε να διοργανώσει μια από τις πιο ζωντανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες περικοπές 4,5 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων τη μείωση των συντάξεων κατά 10%, ακόμη και αυτών που βρίσκονται στο επίπεδο της διαβίωσης!
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές το κόμμα του Πάσος Κοέλιο PSD δέχθηκε τη μεγαλύτερη ήττα του από την κατάρρευση της δικτατορίας του Σαλαζάρ.
Οι διαδηλώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο τόσο από τα συνδικάτα όσο και από τα κινήματα των πολιτών,συλλόγους και κόμματα της αριστεράς.
Η CGTP, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική συνομοσπονδία της Πορτογαλίας, έχει καλέσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όσους πλήττονται από την κρίση σε μεγάλες πορείες στις δύο τεράστιες γέφυρες που υπάρχουν στη Λισσαβόνα και το Πόρτο για τις 19 Οκτωβρίου.
Τα κινήματα με επικεφαλής το «Γαμήστε την τρόικα», το «Σύλλογο Καταπολέμησης της Επισφαλούς Εργασίας» και κινήματα πόλης, διοργανώνουν μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στις 26 Οκτωβρίου στη Λισσαβόνα.


ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου