Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ(2)

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αμφισβητήσουν το δικαίωμα του καθενός στην άποψη.
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αναλάβουν -αυτόκλητοι μάλιστα- τον ρόλο του αστυνόμου σκέψης.
Δεν είμαστε εμείς που θα στερήσουμε το δικαίωμα στον οποιοδήποτε επιθυμεί να φτιάξει έναν αφαιρετικό-φανταστικό κόσμο για να βολοδέρνει μέσα του.
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να πιστεύει ότι θέλει και να το εκφράζει με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Αυτές όλες είναι αυτονόητες και μη επιδεχόμενες συζητήσεως παραδοχές.

Όταν όμως βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με την συστηματική διαστρέβλωση γεγονότων, τα οποία έχουν πλέον περάσει στην ιστορία και στα οποία μάλιστα υπήρξαμε πρωταγωνιστές, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.

Και είμαστε εμείς που θα εγκαλούμε όποιον επιχειρεί να "προσαρμόσει" την πραγματικότητα με κοπτοραπτικές μεθόδους, βγαλμένες από ανώτατες σχολές αστείας προπαγάνδας, προκειμένου να παίξει τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια του.

Σε πρόσφατο φύλλο της "Φωνής της Πάρου" στην παραπολιτική στήλη του Δ.Μ.Μ "δια φωνίες" διαβάσαμε έκπληκτοι ότι η ΕΔΚΠ Πάρου ήταν ένα άθυρμα προσωπικών φίλων και κομματικών κολλητών του κ.Λ. Κοντού με μερικές μικρές "προσθήκες" από άλλες πολιτικές παρατάξεις ή ιδεολογίες.
Μάθαμε επίσης πως η μεγαλειώδης και πρωτοφανής για τον αμεσοδημοκρατικό της χαρακτήρα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων, καθώς και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα τρυκάκι του Λ. Κοντού, ο οποίος κατάφερε να "αδειάσει" τους αντιπάλους του για το χρίσμα, με μαεστρικό τρόπο την κατάλληλη στιγμή κι αφού τους είχε τσουβαλιάσει στην ΕΔΚΠΠ!!
Η απροσχημάτιστη απαξίωση μιας ανεπανάληπτης σε εύρος (μετείχαν περίπου 700 συμπολίτες και ο αριθμός θα υπερέβαινε τους 1000 αν δεν στεκόταν εμπόδιο το απαγορευτικό απόπλου σκαφών για τους Παριανούς της Αθήνας) εν μέσω χειμώνα στο νησί αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας, όπου ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αποκτούσε αυτοδίκαια με την παρουσία του το δικαίωμα να μετάσχει και να συναποφασίσει για τις εξελίξεις, μαρτυρά αγιάτρευτη εμπάθεια απέναντι σε όσους ηγήθηκαν αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, το οποίο σημειωτέον ξεκίνησε τρείς μήνες νωρίτερα, κλιμακώθηκε με τοπικές συνελεύσεις και συσκέψεις και κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο του 2006, με την συνέλευση της "ΠΑΝΔΡΟΣΟΥ".
Η προσπάθεια -για πολλοστή φορά εκ μέρους του γράφοντος- να ταυτιστεί-υποτιμηθεί η κίνηση  με την "κομματική παρέα" του Λ.Κοντού καταρρίπτεται από την ίδια τη ζωή, αφού η συνέχεια επιφύλαξε πολλές αποκαλύψεις για το ρόλο πολλών άσπονδων "φίλων" τόσο του ιδίου όσο και της κίνησης...
Η προσπάθεια επίσης να συγκριθεί η οποιαδήποτε προεκλογική διαδικασία-ζύμωση "κορυφής" του περιθωρίου και του παρασκηνίου είτε παλαιότερα, είτε στις μέρες μας με την γνήσια ελεύθερη πρόσβαση στις διεργασίες κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, άλλες σκοπιμότητες υποκρύπτει, που δεν δικαιολογούνται από την δήθεν χιουμοριστική σκωπτική διάθεση του γράφοντος...

 

2 σχόλια:

  1. Μη χαλάς τα οξυγόνα σου Αριστοφάνη . Ρώτα τον για ποιόν δούλευε τότε νυχτιάτικα και βαράγανε τα φαξ των παριανών πριν ξημερώσει και για ποιόν δουλεύει πάλι τώρα .Χάρισμά του (τους) οι όποιοι τρυκάκιδες που άνοιξαν την κερκόπορτα.. Νούν έχεις και καταλαβαίνεις . Πούλησαν την ΕΔΚΠΠ και δυόμισυ χιλιάδες παριανούς αντί πινακίου φακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή