Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑΙ, ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΟΧΙ...

*Εντάξει, εντάξει, εμείς είμαστε οι χαζοί της υπόθεσης και δεν το καταλάβαμε. Εσείς που είσαστε έξυπνοι, βοηθείστε κι εμάς να "φωτιστούμε":
Σε ποιά χώρα του κόσμου (προσέξτε δεν λέμε κράτος προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) θα τολμούσε κανείς είτε νόμιμα, είτε παράνομα εισελθών και διαμένων, να καταλάβει δημόσιο και μάλιστα πανεπιστημιακό κτίριο, για να διαδηλώσει την απαίτησή του να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του, πολιτικά, εργασιακά, κλπ., προκαλώντας αναστάτωση και κώλυμα στη λειτουργία της στεγαζόμενης δημόσιας υπηρεσίας;
Αν ρίξουμε το βλέμμα μας προς τις εναπομείνασες χώρες του "υπαρκτού", μάλλον θα στραβωθούμε, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι "ενδιαφερόμενοι" θα είχαν καταλήξει τρόφιμοι ψυχιατρικών ιδρυμάτων, μετά βεβαίως από ένα καλό χεράκι ξύλο για την αποθάρρυνση και αποτροπή άλλων παρόμοιων "αντεπαναστατικών" εκδηλώσεων...
Για τις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, μόνο ως χιουμοριστική εκδοχή μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα, αφού καλά γνωρίζουμε  την τύχη που επιφυλάσσεται στους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων εκ μέρους των αρχών: "αγνοούμενοι"!
Στον υπόλοιπο "πολιτισμένο" κόσμο (του καπιταλισμού ντε!) αυτές οι συμπεριφορές θεωρούνται αδιανόητες και τα περιθώρια εκδήλωσής τους μηδαμινά.
Ελλάς, Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου μ' ΕΜΑΣ;

*Στα υπό κατάρτιση τεχνικά προγράμματα των δημοτικών κοινοτήτων, αυτή τη φορά θα πρέπει να εξαφανιστούν τα "φωτογραφικά" έργα προσωπικών ή οικογενειακών "εξυπηρετήσεων".
Η ιεράρχηση των έργων πρέπει να υπακούει σε κανόνες προτεραιότητας με βάση τον χρόνο αναμονής, την σπουδαιότητα για τους πολλούς και την αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου κι όχι στην μικροπολιτική και στην ευλογία των γενειάδων μερικών-μερικών ημετέρων.
Η προσοχή μας θα είναι συνεχώς στραμένη στον τομέα των έργων τοπικής κλίμακας, γιατί στο παρελθόν έγιναν ουκ ολίγες "ζαβολιές" εκ μέρους κάποιων κυρίων τοπικών αρχόντων, οι οποίοι αν και ανεπαρκείς στην άσκηση συνολικά των καθηκόντων τους, τα κατάφεραν μια χαρά στο βόλεμα των "κολλητών" τους...

*Το καλοκαίρι όλο και ζυγώνει κι οι αυτοκινητάνθρωποι δεν λένε ν' αλλάξουν χαβά.
Της πόπης γίνεται από τα διπλοτριπλοπαρκαρίσματα, τις ανεξέλεγκτες εισόδους σε πεζόδρομους, πλατείες και άλλα δρώμενα της νεοελληνικής μας κουλτούρας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίζονται κάθε χρόνο θα εφαρμοστούν επιτέλους ή θα μείνουν και φέτος στα χαρτιά;
Ποιές παρεμβάσεις θα γίνουν για διευκόλυνση  της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και κυρίως των πεζών;
Πεζοδρομήσεις προβλέπει το σχέδιο;
Περιμένουμε "απαντήσεις", όχι στα λόγια. Στο πεδίο!


1 σχόλιο:

  1. Οι μονοι που εχουν ασυλια κ δικαιωματα στη χωρα μας ειναι οι βουλευτες και οι λαθρομεταναστες.Ολοι εμεις πολιτες β κατηγοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή