Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥ 2011

*Μπήκε (άκου εκεί έκφραση-τέλος πάντων) αισίως και το 2011, εν μέσω μνημονίου, τρόικας, Δ(ου).Ν(ου).Τ(ου). και άλλων ανώτερων αρπακτικών και μας έφυγε ένα βάρος βρε παιδάκι μου!
*Έγινε και η ορκομωσία του "προσωρινού" -κατά τους άξιους αναλυτές- δημοτικού συμβουλίου με μπόλικη αριστερίζουσα γαρνιτούρα: εναλλακτικούς όρκους, προσθαφαιρέσεις όρων και παραγράφων στον Καλλικράτη και άλλα ιδιαζόντως ανατρεπτικά, έτσι για να μη λείψει ο δήμος μας από το πανελλήνιο προσκλητήριο της νέας θεατρινίζουσας επαναστατικής στρατηγικής των ορίτζιναλ αντικαπιταλιστών.
*Αν αφήναμε τον Καλλικράτη στα χέρια των κληρονομικώ δικαιώματι διαχειριστών του ημιορόφου της αριστεράς θα τον έκαναν μπιπμπιπ - Καλλι...γραφία!
*Και τα γράφουμε αυτά, πέρα από την εμπάθεια που μας διακρίνει (σας προλάβαμε ξύντροφοι) και για τον εξής πρόσθετο λόγο: Σε χρόνους άλλους και καιρούς, η αριστερά πρωτοστατούσε στους λαικούς αγώνες ακριβώς γιατί  είχε  ηγεσία με πειστικό πολιτικό λόγο και έντονη παρεμβατική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια.
*Σήμερα στην ιεραρχία της αριστεράς κατοικοεδρεύουν ως επί το πλείστον βολεμένοι και συμβιβασμένοι με το σύστημα επαγγελματίες πολιτικάντηδες, που παράγουν  ίντριγκα, πρωτοστατούν στον αδιάκοπο  κατατεμαχισμό της (δίκην σαλαμάνδρας) και τα μεσοδιαστήματα κατεβάζουν και καμμιά αρχειομαρξιστική ατάκα για να δικαιολογούν  τον ισόβιο μισθό τους, κινητοποιώντας τις "λαικές μάζες" (των καμμιά πεντακοσαριά αιώνιων φοιτητών και άλλων αργόσχολων) στο τρίγωνο Ομόνοια-Σύνταγμα-Αμερικάνικη πρεσβεία!
*Αν έχει κανείς άλλη εξήγηση στο ερώτημα, γιατί ενώ γίνεται της νεοφιλελεύθερης πουτάνας
 το κάγκελο, ο λαός δεν τους ακολουθεί και  τα ποσοστά δεν ανεβαίνουν, το "βήμα" μας είναι ανοικτό καθώς και τα αυτιά μας.
*Πάντως σε άλλες εποχές θα ξηλώνονταν τα πεζοδρόμια σαν τα σώβρακα των καλοβολεμένων πισινών στα γραφεία προετοιμασίας της ανατροπής του εκμεταλλευτικού μας συστήματος.
*Οχι πως η εικόνα της δεξιάς πολυκατοικίας διαφέρει σημαντικά. Απλώς μεγάλο το μαγαζί, μεγάλοι κι οι μπελάδες.
Δεν είναι δα μικρό πράγμα να έχεις σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα μαζί σου και να μην καταφέρνεις να συνθέσεις τάσεις, ομάδες, ομαδούλες, παρέες και σόγια και να τα μεταμορφώσεις σε πολιτική δημοτική πρόταση, εδώ και μια εικοσαετία περίπου.
*Αντίθετα το "ανύπαρκτο" τοπικό ΠΑΣΟΚ πέτυχε σχεδόν όλους τους εκλογικούς στόχους του και με την πλάτη στο τοίχο.
Όσον αφορά την παραγωγή πολιτικής  δεν αντιλέγουμε: μια από τα ίδια!
*Προς Ωραία Πάρος: σίγουρα δεν είναι κολακευτικές για τον πολιτισμό μας η γατοσκυλοφαγία ή η σκουπιδοφαγία των μεταναστών στις οποίες αναφέρεσαι.
Η ανθρωποφαγία στην πολιτική ζωή του τόπου, πόσο τιμάει αυτόν τον πολιτισμό;
Ο πολιτικός κανιβαλισμός, θύμα και θύτης του οποίου διετέλεσες, κατά ποίον τρόπον συμβάλλει στην προαγωγή του;
Έτσι από απλή περιέργεια ρωτάμε μιας και μας δώθηκε το ερέθισμα!

*Πολύ το ξινίσαμε. Άντε βρε μπαγάσηδες καλή χρονιά!!

8 σχόλια:

  1. Σα πολλή αυτοκριτική έπεσε με το γύρισμα του χρόνου. Κάποιοι να κοιτάξουν στο καθρέφτη πριν μιλήσουν και γράψουν. Βήμα σημειωτόν ! εμπρός μάρςς ! Αρχίζει ο τρίτος γύρος ! ( μαλακά, μαλακα..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να ήθελες να κρύψεις την ταυτότητά σου, δεν θα το πετύχαινες με καμμία δύναμη, ανώνυμε 1:45!
    Προφανώς κοιτάζεσαι στον καθρέφτη (μαλακά, μαλακα) γράφοντας τα χαζοσχολιάκα σου, προτρέποντας και μας να κάνουμε το ίδιο.
    Επί της ουσίας πάντως έκανες μόκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αριστοφανη δεν σε αναγνωριζω/
    ακομη δεν καταλαβες?/
    τσουζει, αλλα τους αρεσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o 7.30 exei dikio.ξερεις πολλους ποτ αντεχουν την κριτικη; ειδικα τους αριστερους; στη ρωσια παρε το θυμιατο να τους θυμιαζεις και θα σε εχουν στα ωπα-ωπα.
    με τον σοσιαλισμο στις δοξες του οσοι διαφωνουσαν ειχαν να διαλεξουν μεταξυ τρελλαδικου και γκουλαγκ.
    να διαβασουν τον τζιμαρα τον πανουση στον αντιπαριο να ερθουν στα ισα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξυπνάδα είναι τώρα ή απειλή, Αρίστο 6:37. Δες πιό πάνω αν έχω δίκιο. Για σένα βέβαια μόνο το μαλακά ισχύει. Για την ουσία να μη βιαζόμαστε, άσε πρώτα να βράσει καλά και μετά θα μοιράσουμε το ζουμί και τα κόκκαλα στους σκύλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς δεν απειλούμε κανέναν.Πολύ περισσότερο δεν επιδιδόμστε σε εξυπνάδες.
    Απαντούμε σε σχόλια που βάζουν ευθέως κατά της αξιοπιστίας ή έστω αμφισβητούν εμμέσως την ανυπόκριτη στάση και συνέπειά μας.
    Γι αυτό εφιστούμε την προσοχή στον τρόπο γραφής:γιατί πολλές φορές προκαλούνται άσκοπες παρανοήσεις και παρεξηγήσεις.
    Και το συγκεκριμένο σχόλιο είχε αμφίσημη και πολλαπλή ερμηνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη προτρεχέτω η γραφίδα..Την αγαθή πρόθεση κανεις δεν πρέπει να την αμφισβητεί και η αξιοπιστία έρχεται πάντα εξ απογραφής λόγων και πράξεων.Και για να συμφωνήσουμε κάπου: Για την Αριστερά των άλλων χρόνων και για το τοπικό ΠΑΣΟΚ κοντρα στον τοίχο συμφωνώ και υπερθεματίζω αλλά κάνω υπομονή. Εντωμεταξύ σήκωσε το φανάρι του Διογένη μπας και βρούμε μερικούς από τις νεώτερες γενιές, γιατί οι υπόλοιποι μπάνιο δεν ξέρουνε και τα μπρατσάκια δεν τους σώζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή