Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ανοιχτή Επιστολή προς την Αστυνομία Πάρου

 

Προσοχή στην ηχορύπανση

Αγαπητοί φίλοι της αστυνομίας. Ξέρουμε πως βρίσκεστε σε δύσκολο τόπο με κίνηση πολλή τώρα το καλοκαίρι με πολλά προβλήματα εισαγόμενα και ντόπια και κάνετε ό, τι μπορείτε να βάλετε μια τάξη. Χτες στον “Αρχίλοχο” (11-6-2023) είχαμε μια μεγάλη συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών 200 ανθρώπων (δεν χωρούσε άλλος) και συζητήσαμε το θέμα των παραλιών και της καταλήψεως από τους ομπρελλάδες. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος, ο Έπαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενοικιαστές των παραλιών καταλαμβάνουν το 100% του χώρου που τους παραχωρείται και το άλλο 40% που είναι για τους πολίτες το γεμίζουν κι αυτό ομπρέλες και καθίσματα. Αποφασίσαμε να κάνουμε συγκεντρώσεις εκεί στις παραλίες δεκάδες άνθρωποι κάθε φορά, ώστε να υποχρεώσουμε τον επιχειρηματία να μας πει ποιο τμήμα της παραλίας είναι για τους πολίτες. Θα θέλαμε από σας αν γίνεται και αν δικαιολογείται να έχουμε την προστασία σας κάθε φορά που θα οργανώνουμε μια επίσκεψη σε χώρο κατειλημμένο παρανόμως από ομπρέλες.

Στη συνάντηση τέθηκε και το μέγα θέμα της ηχορύπανσης. Πολλά κέντρα δεν έχουν άδεια μουσικής και όμως διαθέτουν μουσική θορύβων σε λειτουργία και μάλιστα στη διαπασών, ενοχλώντας αλλά και κατεβάζοντας το επίπεδο καθώς είναι η γνωστή η κακή ποιότητα που επιλέγουν. Η ηχορύπανση αυτή συντελεί ώστε πολλές φορές η μουσική ακούγεται μεσημεριάτικα και βράδυ σε όλο το λιμάνι (μιλώ για την Παροκιά). Κάποτε επιχειρηματίας της Πούντας στη Μάρπησσα περηφανεύτηκε ότι την μουσική του την άκουγαν μέχρι τη Νάξο απέναντι. Νομίζω εδώ εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι ουσιαστικό. Τα κέντρα δεν έχουν άδεια. Όσα έχουν πρέπει να βάζουν σε χαμηλή ένταση τη μουσική τους για τους πελάτες τους και όχι για όλους τους κατοίκους του νησιού, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν. Στις δε ώρες κοινής ησυχίας δεν επιτρέπεται μουσική.

Ευχαριστώ ιδιατέρως πολύ.

Για την Κίνηση Πολιτών

Χρίστος Γεωργούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου