Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η ΠΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ...

 Το θέμα της ανυπαρξίας μιας δομής υγείας στο νησί, αντίστοιχης με τις απαιτήσεις των καιρών μας, μου έθεσε χθες το απόγευμα ο φίλος Ν.Κ. εποχικά διαμένων στην Αλυκή.

Σε έντονο ύφος, διερωτήθηκε, πως δεν βρέθηκε μια δημοτική αρχή να διεκδικήσει ένα νοσοκομείο, κάτι που -κατά την γνώμη του πάντοτε- είναι αδιαπραγμάτευτα αναγκαίο για ένα νησί με 20.000 μόνιμο πληθυσμό (τα νούμερα των απογραφών απέχουν από την πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς) και τεράστιο αριθμό επισκεπτών κάθε τουριστική περίοδο.

Ο ίδιος υπήρξε παθός σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας συγγενικού του προσώπου και γι αυτό μίλαγε με θυμό.

Μου παρατήρησε μάλιστα πως Νάξος και Σαντορίνη (η σύζυγός του κατάγεται από αυτήν), ήδη εδώ και χρόνια διαθέτουν νοσοκομείο, με την Πάρο να μην είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες ενός κανονικού Κ.Υγείας!

Εκεί που τούρθε νταμπλάς, ήταν όταν τον ενημέρωσα πως αμφότερα τα δύο νησιά ακολούθησαν το δικό μας, αφού πρώτη η Πάρος βρέθηκε να έχει κατοχυρώσει την κυβερνητική βούληση για ίδρυση νοσοκομείου (2007), με τη διαφορά πως εδώ το νοσοκομείο "ξύνιζε" σε κάποιους και γι αυτό υπονομεύθηκε με κάθε τρόπο.

Όπως εξακολουθεί να υπονομεύεται και να λοιδωρείται από διάφορους αμπελοφιλόσοφους δημοσιολογούντες-πανάσχετους οι οποίοι εκτός την γνωστή ήδη πολυπραγμοσύνη τους, απέκτησαν εσχάτως"ειδικότητα" επί θεμάτων πολιτικών υγείας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου