Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ...

Από την Δευτέρα που μας πέρασε το ψωμί στο νησί πλέον κοστίζει 1,40 ευρώ το μισόκιλο κοινό καρβέλι.

Στην Αθήνα η αντίστοιχη τιμή κυμαίνεται από 80 έως 90 λεπτά, στην περιοχή τουλάχιστον που διαμένω όταν την επισκέπτομαι (Ν.Κόσμος).

 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως, ενώ το επιπλέον κόστος από τα μεταφορικά δεν υπερβαίνει το 10% για τα προϊόντα σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της "πιάτσας", η τιμή των αρτοσκευασμάτων "πετάει" σε σχέση με την Αθήνα κατά 70% και βάλε;

Οι τοπικοί άρχοντες έχουν χρόνο διαθέσιμο ν' ασχοληθούν με το φλέγον αυτό -διαχρονικό- θέμα;

Ή δεν προλαβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας και "υποστελέχωσης" υπηρεσιών;

 

Υ.γ.Για το πόσο πραγματικά μισόκιλο είναι το καρβέλι αντί σχολίου μια πρόταση. Μαζί με κάθε καρβέλι να διανέμεται/προσφέρεται κι ένα κομμάτι τυράκι, αφού έτσι κι αλλιώς σαν ψωμάκι κηδείας κατάντησε το "μισόκιλο"...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου