Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ;

Νέες φωτογραφίες από τον Βρετανικό, 100 χρόνια μετά τη βύθιση του ... 

Μετά την πρωτοποριακή έμπνευση των Παριανών ν' απαιτήσουν την ανέλκυση του ΣΑΜΙΝΑ, πληροφορίες φέρουν τον υπουργό κ.Πλακιωτάκη να διερευνά τη δυνατότητα ανέλκυσης του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ.
Το ναυάγιο αυτό ως γνωστόν αναπαύεται ανοιχτά των ακτών της Τζιάς και συνιστά θανάσιμη απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον και όχι μόνον.
Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές πηγές η παρουσία του εκεί συμβάλλει καθοριστικά εκτός των άλλων και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Για την οργάνωση της προσπάθειας κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου διαρρέουν την πληροφορία, πως θα ζητηθεί η συνδρομή παριανών ειδικών σε θέματα ναυαγίων προκειμένου να ολοκληρωθεί συντομότερα και αρτιότερα η διαδικασία.  
"Επειδή το είδος (των ναυαγιολόγων) συναντάται σε αφθονία στο νησί θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη η μη αξιοποίηση του σε πανεθνική κλίμακα", φέρεται να δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο της συνάντησης με τον δήμαρχο.
Ο Αριστοφάνης συνδράμοντας την προσπάθεια, θα απευθύνει προσκλητήριο τις επόμενες μέρες για την δημιουργία κίνησης για την ανέλκυση του Βρετανικού .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου