Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!

Ακόμα προσπαθώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους ξέσπασε ντόρος σε σχέση με την καθυστερημένη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου (κι όχι του Δημ. Συμβουλίου!!) να αιτηθεί ένταξη στο πρόγραμμα για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση.

Κι αυτό για τους δυο παρακάτω σοβαρούς, σοβαρότατους λόγους:

1) Ούτως ή αλλιώς στο πρόγραμμα θα ενταχθούν προοπτικά ΟΛΟΙ οι δήμοι, υποχρεωτικά!

2)Η εμπειρία του Γ.Π.Σ. Πάρου, μόνον αισιοδοξία δεν επιτρέπει για την καλή έκβαση τέτοιων μεγαλόπνοων σχεδιασμών.

Ο πρώτος λόγος είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και έχει να κάνει με το παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την ανεπάρκεια ή την έλλειψη αντανακλαστικών της δημοτικής αρχής, από τη μια και την συστηματική παρακολούθηση των θεμάτων και το στενό μαρκάρισμα της πλειοψηφίας εκ μέρους της μειοψηφίας από την άλλη.

Ο δεύτερος λόγος, που είναι και ουσιωδέστερος, έχει να κάνει με την ατολμία των διοικούντων να βάλουν μια τάξη και μια σειρά στο χάος που έχει κυριαρχήσει στα νησιά μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Αλήθεια, θυμάται κανείς πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί για το περιβόητο Γ.Π.Σ. που ευαγγελίζονταν προγραμματισμό και τάξη, ορθολογισμό και σεβασμό στην φυσιογνωμία του νησιού μας, για να καταλήξει ένας ογκώδης φάκελλος σε κάποιο ερμάριο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου;

Αυτά για προβληματισμό, πέρα από τη μάχη των εντυπώσεων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου