Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Άλλαξε κάτι;

  To κείμενο αυτό αναρτήθηκε δυο χρόνια πριν.

Άλλαξε κάτι;

Αν ναι, παρακαλώ να με ενημερώσετε...

 

 

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ...

  Κι ενώ τα ανησυχητικά νέα σχετικά με τη διατροφή μας στον ηθικό και μαγικό κόσμο της "ελεύθερης αγοράς" το τελευταίο διάστημα διαρκώς πληθαίνουν 
 (το πιο πρόσφατο: Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Βρετανία: Αλλαντικά ενδέχεται να έχουν μολύνει δεκάδες ανθρώπους με ηπατίτιδα Ε)
με τους πολίτες να παρακολουθούν μουδιασμένοι και αμήχανοι την εγκληματική αυτή συμπαιγνία κρατών-επιχειρηματιών, καθόλου καθησυχαστικά δεν φαίνεται να είναι αυτά που μας αφορούν σε τοπικό επίπεδο, παρά την φιλότιμη προσπάθεια κάποιων καλοθελητών να μας πείσουν πως όλα είναι καλά και ανθηρά.
Η Πάρος εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες τελεί υπό καθεστώς "αυτόματου πιλότου", με την τοπική της αυτοδιοίκηση πανηγυρικά απούσα από τα σοβαρότατα προβλήματα και επιδεικτικά παρούσα στα πανηγύρια και τις κατά τόπους ουζοκρασοκατανύξεις.
Με το μποτιλιάρισμα στο λιμάνι και τους δρόμους και την παράνομη στάση-στάθμευση ν' αποτελούν καθημερινά πνιγηρά φαινόμενα, ο δήμος αντί για δραστικές-χειρουργικού χαρακτήρα λύσεις, καταφεύγει στις "ασπιρίνες" της ελεγχόμενης στάθμευσης...
Η καθημερινή απόρριψη λυμάτων ειδικότερα στο θαλάσσιο περιβάλλον, δείχνει να μην ενοχλεί κανέναν αρμόδιο και συναρμόδιο φορέα, προτιμώντας απαξάπαντες την οδό της ...αμεριμνησίας!
Η ελλειμματική καθαριότητα (παρά την φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού) επισημαίνεται ακόμη και από τους "πρωτάρηδες" επισκέπτες του νησιού.
Η κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου χώρου(δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, παραλίες κλπ) τελεί υπό καθεστώς "υψηλής προστασίας" των εχόντων την ευθύνη προάσπισής του, οι οποίοι αναλώνονται σε ανέξοδες διαπιστώσεις και κούφιες εκκλήσεις συνετισμού προς τους ...παρανομούντες!!
Το παράνομο κάμπινγκ κάνει θραύση ακόμη και δίπλα σε πολυσύχναστες παραλίες, αφού οι δράστες πολύ καλά γνωρίζουν -και μάλιστα το διακινούν ιντερνετικά- πως κανείς δεν πρόκειται όχι να τους επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά ούτε καν να τους ενοχλήσει!
Η κατάσταση αναφορικά με τη ζούγκλα των εργασιακών συνθηκών που επικρατεί ΚΑΙ το φετινό καλοκαίρι στο νησί, δεν ερεθίζει και δεν ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά κανενός φορέα, ούτε καν εκείνων που κατά τα άλλα επιμελούνται την τουριστική εικόνα του νησιού, καμωνόμενοι άγνοια για τις συνθήκες σύγχρονης δουλείας που ζει και βασιλεύει ελέω ΚΑΙ της δικής τους αδιαφορίας.
Η ασφάλεια των λουομένων κυριολεκτικά αφημένη στις καλές διαθέσεις κάθε βλαμένου παραλή ή νεόπλουτου μικροαστού, που αποφασίζει εφορμήσεις ανάμεσά τους σε μια προσπάθεια να επισημάνει την σημαντική παρουσία της ασημαντότητάς του...
Και για να μην πλατειάζω: Η κάθε μορφής και εκδοχής παραβατικότητα σχετιζόμενη με την αναίρεση της ευταξίας και αρμονικής λειτουργία του τόπου στο απυρόβλητο από τους ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ εντεταλμένους να τις υπηρετούν.
Και καλά θα μου πείτε, οι θεσμοί αρκούνται στη θέαση όλων αυτών προσποιούμενοι κανονικότητα, οι λοιποί συγγενείς;
Οι λοιποί φορείς, τα τοπικά ΜΜΕ;
Στην πλειονότητά τους περί άλλα τυρβάζουν... 
Αν επιχειρήσει δε κανείς να περιγράψει τη ζωή στην Πάρο μέσα από την οπτική τοπικών ΜΜΕ θα νομίζει πως βρισκόμαστε στην Disneyland, όπου ολημερίς διασκεδάζουμε ως σχολιαρόπαιδα και το βράδυ ...κουλτούρα να φύγουμε!!
Η όλη κατάσταση θυμίζει κάποιον που ενώ τρέφεται με ότι σκουπίδι υπάρχει στο διαιτητικό ρεπερτόριο της σύγχρονης ταχυφαγικής κουζίνας, ρίχνει το βάρος στα συμπληρώματα ως υποκατάστατο μιας κανονικής και υγιεινής διατροφής
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση/κατάσταση μιλάμε για συμπληρώματα δια(σ)τροφής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου