Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ...

Έπιασαν στη Μύκονο, στην κυριολεξία "στα πράσα", διαχειριστές πολυτελούς εξοχικής κατοικίας, την οποία νοίκιαζαν "μαύρα" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μεγάλα πορτοφόλια.

βλέπε:(Προκλητική φοροδιαφυγή και μαφιόζικοι τραμπουκισμοί στο “νησί των) ανέμων” 

Για διάστημα μιας εβδομάδας το αντίτιμο ήταν 25.000 ευρουλάκια!

Μόνο...
Άφαντα, αόρατα, μυθικά ποσά, αφορολόγητα, σε μια χώρα που στύβονται οι μη έχοντες, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Όταν σπάω τα συκώτια μου να καταγγέλλω αυτά τα φαινόμενα εδώ και πάνω από 15 χρόνια (λόγω της δουλειάς μου γνώριζα πολλά, μα πάρα πολλά για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος) και να στοιχειοθετώ τις καταγγελίες μου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με πολιτικούς, υπηρεσιακούς και λοιπούς Αρμόδιους και Αριστογείτονες, εισέπραττα την βλακώδη απάντηση πως "πρακτικά είναι αδύνατος κάθε έλεγχος" σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν από αυτό εδώ το βήμα κατ' εξακολούθηση και καταχρηστικά εγκαλώ όλους αδιακρίτως, ανόητους και πονηρούς σε σχέση με την επιβεβλημένη αντίληψη που κατέστη επίσημη πολιτική, να επιδιώκεται η ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση, την ίδια ώρα που το οικονομικό όφελος για το νησί ολοένα μειώνεται, αφού τα κέρδη προσπορίζονται διάφοροι επιτήδειοι εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας, κάποιοι μειδιούν και κάποιοι άλλοι δυσφορούν για τις "εμμονές μου".
Γιατί αυτά που ισχυρίζομαι είναι "ανεδαφικά", τάχα μου.
Για άλλη μια φορά έστω και αργά ήρθε η δικαίωση.
Στην πράξη εννοείται...
Φτάνει, αυτό το περιστατικό να μην αποτελέσει μεμονωμένο γεγονός έτσι για νάχουνε να λένε οι κρατικές υπηρεσίες.
Και να "εκπλήσσονται" οι υπόλοιποι...

 

Αναδημοσιεύω παρακάτω ένα από τα σχετικά με το θέμα κείμενα:

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΑΘΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!

Ιούλιος 2017 και η εικόνα της Πάρου παραπέμπει σε παρελθόντα -προ κατοχής- έτη με το νησί να σφύζει από επισκέπτες .
Με τη διαφορά πως κάποτε με τέτοιες επιδόσεις η τοπική οικονομία δέχονταν τονωτικές ενέσεις εισαγόμενης προστιθέμενης αξίας, ενισχύονταν η ρευστότητα της αγοράς, προέκυπτε ως αποτέλεσμα η άνθηση των νοικοκυριών και η άνοδος των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Γιατί τώρα -καλοκαίρι του 2017- αυτή η εικόνα είναι απατηλή, παραπλανητική, είναι μόνο εικόνα.
Το νησί γεμάτο από επισκέπτες, μεγάλο ποσοστό των οποίων διαμένει σε παράνομα καταλύματα, με τα νόμιμα να βλέπουν πληρότητες ξεκάθαρα αναντίστοιχες με την κοσμοσυρροή.
Ο θεσμός των "φιλοξενουμένων" έχει πλέον γίνει ο νο1 εχθρός της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, με το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα να αναπαύεται σε λογαριασμούς του εξωτερικού και την κυβέρνηση, την κρατική μηχανή, την τοπική αρχή, τα ΜΜΕ, αλλά και τους πολίτες σε ρόλο παρατηρητών, αμήχανων παρατηρητών της ξεφτίλας.
Για όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν τα γραφόμενά μου, ή έστω να τα θεωρήσουν υπερβολικά, προσφέρω μια ημερήσια ξενάγηση στα αξιοθέατα του λαθροτουρισμού.
Έτσι τους δίνω την ευκαιρία με όρους πραγματικού ρεπορτάζ, να έρθουν σε επαφή με την ζώσα πραγματικότητα, απεξαρτώμενοι από την εικονική των εκθέσεων και των κατά παραγγελία δημοσιευμάτων...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου