Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ...

Αποτέλεσμα εικόνας για θανασης μαρινοπουλος εικονα

Η έκκληση να αποφασίσει η τοπική μας κοινωνία για το πως ακριβώς οραματίζεται(;) κι επιθυμεί το μέλλον της μέσα από μια σοβαρή και ουσιαστική συνεδριακή διαδικασία με μεθοδολογική ανάλυση -επιστημονική τεκμηρίωση, δεν είναι κάτι καινούργιο αγαπητέ Θανάση.
Τουλάχιστον όσο με αφορά ως υπερασπιστή αυτής της άποψης.
Το προβάλλω ως λογική απαίτηση, προαπαιτούμενο για να κυριολεκτήσω, της όποιας αναπτυξιακής διαδικασίας, εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.
Δυστυχώς και σε αντίθεση με τη δική σου θετική στάση, η αντιμετώπιση αυτής της βασικής για κάθε σοβαρή κοινωνία, συνακόλουθα και την εξίσου σοβαρή αλλά και υπεύθυνη ηγεσία της, αυτονόητη ικανή και αναγκαία συνθήκη για μια ασφαλή κούρσα στον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό στίβο, άλλοτε απλώς αγνοήθηκε, άλλοτε διασύρθηκε και σε κάθε περίπτωση πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από τους πεφωτισμένους ηγήτορες του νησιού με την ασύγγνωστη σύμπραξη των σιωπούντων αμνών, που καταχρηστικά αποκαλούνται πολίτες της Πάρου.
Η αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί -την οποία απαξάπαντες βιώνουμε εξαιρουμένης της τοπικής μας ηγεσίας που προφανώς ζει σε άλλον ιδεατό/ιδανικό κόσμο- είναι απότοκος αυτής ακριβώς της βαριάς απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ενός οδικού χάρτη προς το μέλλον.
Και γι αυτό οι δυσκολίες στην αναζήτηση λύσεων στα φοβερά προβλήματα είναι κατ' αναλογίαν θηριώδεις.
Δυστυχώς, όπως έχω πολλές φορές ισχυριστεί, η αδράνεια και η τακτική να σερνόμαστε πίσω από τις επιταγές της ανεξέλεγκτης κάθε φορά κατάστασης ως άλλοι Επιμηθείς, αυτά τα αποτελέσματα μόνο θα μπορούσαν να επιφέρουν.
Κατά τα άλλα οι εκλογές πλησιάζουν, οι διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων εντείνονται, οι "ζυμώσεις" για την παραπλάνηση των ψηφοφόρων συνεχίζονται και τα ουσιώδη για μια ακόμη φορά θα αποτελέσουν τον φτωχό συγγενή της πολιτικής αντιπαράθεσης.

 


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου