Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια έρχεται και η στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας…

Επιτέλους το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου ενεργοποιήθηκε. Όχι βεβαίως εναντίον της Τουρκίας, αλλά προς διευκόλυνση του Ισραήλ. Οι κυπριακές και ελληνικές αρχές επέτρεψαν στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το FIR της Κύπρου προκειμένου να εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον στόχων σε Συριακό έδαφος.
Πρόκειται για την τελευταία πειρατική ενέργεια της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον στόχου στην περιοχή της Λατάκια στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν μέσα από το FIR της Κύπρου με σκοπό να μεταμφιεστούν στις οθόνες της ρωσικής και συριακής αεράμυνας ως «ουδέτεροι» στόχοι. Στην επιχείρηση – σύμφωνα με πληροφορίες – συνεργάστηκε απόλυτα η Κύπρος και η Ελλάδα, έτσι ώστε τα μαχητικά του Ισραήλ να εισέλθουν στη ζώνη επιτήρησης του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού χωρίς να στοχοποιηθούν από τα αντίμετρα της Ρωσίας, αλλά και της Συρίας.
Κι έτσι για πρώτη φορά η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατόρθωσε να διαπεράσει την ενιαία ζώνη επίγειας, θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης της Ρωσίας (Α2/AD) και να πλήξει επίσης για πρώτη φορά έναν – απ’ ότι φαίνεται – σημαντικό στρατιωτικό στόχο της Συρίας. Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έχει ανακοινώσει πάνω από 200 επιχειρήσεις μαχητικών προκειμένου να πλήξει στόχους στη Συρία. Είναι η πρώτη φορά που κατορθώνει κάτι αξιόλογο στρατιωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου