Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόβα στρατιωτικής χούντας στη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή ΔΕΘ έχει κάτι το ξεχωριστό. Όχι τα συνήθη ψεύδη που ξεστομίζουν ανερυθρίαστα οι επιβήτορες της εξουσίας, αλλά το γεγονός ότι ανέδυε το αηδές άρωμα της στρατιωτικής χούντας. Μόνο η αισθητική διαφέρει σήμερα από την περίοδο όπου στη ΔΕΘ κυριαρχούσε το «πουλί» της χούντας δίπλα στην αστερόεσσα υπό την φρούρηση αρμάτων μάχης και πάνοπλων στρατιωτών.
Το ίδιο συνέβη και φέτος. Μόνο το «πουλί» έλειπε. Είχαμε όμως τον Τσίπρα. Κι αντί για Σπύρο Άγκνιου είχαμε Γουίλμπουρ Ρος, ένα ανθρωποειδές του Λευκού Οίκου με σκοτεινό παρελθόν ανάλογο του Προέδρου Τραμπ. Αρπακτικό που έφτιαξε τεράστια περιουσία μέσα από την εκμετάλλευση κατεστραμμένων οικονομιών και χωρών. Το αρχέτυπο του γύπα, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του.
Κι έτσι για πρώτη φορά μετά την παλιά χούντα είδαμε δυνάμεις του στρατού να έχουν παραταχθεί και μάλιστα με πλήρη πολεμικό φόρτο, για την προστασία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Από ποιόν; Προφανώς από τους ιθαγενείς. Μάλιστα οι ειδικές δυνάμεις αυτές φορούσαν μάσκες, όπως ακριβώς προβλέπεται σε συνθήκες επιχειρήσεων επί εχθρικού, κατεχόμενου εδάφους.
Θυμηθείτε ότι όταν το 2014 χρησιμοποιήθηκαν στρατιώτες για να συνδράμουν στη φύλαξη του τότε Προέδρου Κ. Παπούλια κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε έντονη αντίδραση από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ. Αντίδραση υπήρξε και εντός των ενόπλων δυνάμεων, μιας και είναι αδιανόητη η συνδρομή του στρατού στην αστυνόμευση των Ελλήνων πολιτών. Και ορθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου