Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η περίπτωση της 19χρονης και το "αθώο" μιντιακό σύστημα

 Aνέκαθεν η Υποκρισία αποτελούσε βασικό εργαλείο παραπλάνησης/χειραγώγησης των ανθρώπων, από τους εξουσιαστές.
 Έχω κατά κόρον αναφερθεί στις τεχνικές και τις μεθόδους που αυτοί εφαρμόζουν για να τελεί η κοινωνία υπό τον ασφυκτικό τους έλεγχο.
Η τεχνική της "διαρκούς ενεργοποίησης του θυμικού" παραπέμπει στα τέλη του 19ου αιώνα και στο μοναδικό έργο του Λεμπόν "Η ψυχολογία των μαζών".
 Τεχνική αξεπέραστη που σε κάθε στιγμή και κάθε ευκαιρία αποδεικνύεται απόλυτα αποτελεσματική.
 Στην περίπτωση όμως της 19χρονης με την κοκαΐνη που συνελήφθη στο Χονγκ-Κονγκ τα κανάλια το τερμάτισαν...
 Ομοβροντίες και πυρά εκ του συστάδην ενάντια σε ένα τυπικό, γνήσιο δημιούργημα της ψυχοφθόρας επίδρασης σε βάρος κυρίως των νέων ανθρώπων.
 Το απόλυτο δημιούργημα του "λαμπερού κόσμου" που κατασκευάζει και πουλάει το σάπιο και βρωμερό μιντιακό σύστημα ενόχλησε (!) τους Ηρακλειδείς του, μόλις αυτό έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας για σοβαρότατη αξιόποινη πράξη.
 Καθόλου τυχαία δεν είναι η έξαρση των ποικιλώνυμων τηλεπαιχνιδιών/τηλεδιαγωνισμών προωθητικών εργαλείων της ανοησίας και της υψιπέτειας με στόχο κυρίως τη νέα γενιά.
 Πρώτα λοιπόν λανσάρεις τον όμορφο και λαμπερό κόσμο της γρήγορης και άκοπης "ανόδου", της "γλυκιάς ζωής" με τα τρία κύρια συστατικά της εξαχρείωσης που την συνθέτουν, "ομορφιά", "ψώνια", "ταξίδια" και μετά καταγγέλλεις το θύμα σου γιατί παρασύρθηκε και ενέδωσε στα κελεύσματά σου!!!
 Απλά, γιατί στην εναγώνια προσπάθεια να ενταχθεί στο φανταστικό και χρυσοποίκιλτο κόσμο του lifestyle, κόσμο που εσύ διαφημίζεις και θεοποιείς, είχε την ατυχία να αποκαλυφθεί η παράνομη (εκούσια ή ακούσια λίγη σημασία έχει) δράση του.
 Και όλη η συζήτηση σκόπιμα να κατευθύνεται στο αν γνώριζε ή δεν γνώριζε το περιεχόμενο της μοιραίας χειραποσκευής!
 Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και με το βορβορώδη κόσμο της πασαρέλας και τον παρακμιακό κόσμο της υποκριτικής, όπου οι "αποκαλύψεις" (κι όμως το Χόλιγουντ ζει και βασιλεύει!!) μόνο του τελευταίου διμήνου θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει σε πλήρη αναθεώρηση (δηλαδή απαξίωση) των απόψεών μας γι αυτούς;
 Κι όμως η προβολή της σαπίλας εξακολουθεί, η τεχνητή "λάμψη" συνεχίζει να στραβώνει τους άφρονες καταναλωτές μιντιακών αξιών, τα πρότυπα παραμένουν πρότυπα, μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη 19χρονη, θύμα του συστήματος φθοράς των συνειδήσεων και να χυθεί μαύρο δάκρυ για την "ατυχία" της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου