Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ...

Σε μια σειρά τομείς και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής όλων μας, καταγράφεται αμέλεια (έως πλήρης αδιαφορία) των αρχών να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Τέτοια θέματα είναι :
1)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, όπου κάποιος μη καπνιστής δυσκολεύεται να καθίσει σε εστιατόριο ή καφετέρια και να απολαύσει ένα γεύμα ή έναν καφέ χωρίς τα ντουμάνια των αγροίκων που θεωρούν δικαίωμά τους να καπνίζουν παθητικά και οι ...άλλοι, οι μη καπνιστές!

2)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την απόρριψη μπαζών διαφόρων προελεύσεων, όπου έξω από τις αίθουσες των ημερίδων και των συνεδρίων όπου όλα είναι ονειρικά, γίνεται ο κακός χαμός και ότι γουστάρει ο καθείς κάνει, απορρίπτοντας ακόμα και επικίνδυνα τοξικά υλικά (αμιαντοτσιμέντο πχ) δίπλα ή και μέσα σε κατοικημένες ζώνες.

3)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την συμπεριφορά πολλών ιδιοκτητών κατοικίδιων σε δημόσιους χώρους, όπου βρίσκουν βολικό για να κάνουν τις ανάγκες τους τα αγαπημένα τετράποδα, αδιαφορώντας για την αισθητική, την ασφάλεια και την υγιεινή. 

4)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη χρήση τοξικών ουσιών (ψεκασμοί, αεροβαφές, επεξεργασία δηλητηρίων κ.α.) ακόμα κι εντός ορίων οικισμών, όπου ο καθείς αποφασίζει κι επιδίδεται σε επικίνδυνες για την υγεία δραστηριότητες όπου τον βολεύει κι όπως το κρίνει απαραίτητο.

5)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους λαθροτουρίστες του ελεύθερου κάμπινγκ ακόμα και σε πολυσύχναστες παραλίες, φαινόμενο μοναδικό ευρωπαϊκά στην τριτοκοσμική χώρα που λέγεται Ελλάδα.

6)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη μεταχείριση των υγροτόπων, πολλές φορές με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που συνιστά μείζον σκάνδαλο διαρκείας, παρά τις τελετές υπέρ περιβάλλοντος που κατά καιρούς διοργανώνονται μάλλον ως άλλοθι για το τι θα επακολουθήσει... 

7)Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την κατάληψη και αυθαίρετη αλλαγή χρήσης δημόσιων χώρων από ασυνείδητους και αχόρταγους "επιχειρηματίες", κραυγαλέα ενίοτε και σε περίοπτη θέση για να ξευτιλίζονται οι αδρανείς "αρμόδιοι".

Η νομοθεσία δεν αφήνει περιθώρια για ερμηνείες και παρερμηνείες.

Αυτό που λείπει είναι η ΒΟΥΛΗΣΗ να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα και να αποκατασταθεί η νομιμότητα η οποία ισχύει μόνο στα ...χαρτιά!

Ή κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου