Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ! ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Μπλόκο των κατοίκων της Θάσου στο ΤΑΙΠΕΔ. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του νησιού»



Δεν κατάφερε να μπει στο Δημαρχείο Θάσου εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος μετέβη στο νησί για να πάρει στοιχεία αναφορικά με εκτάσεις που το Ταμείο θέλει να βγάλει σε διαδικασία πώλησης.
Οι κάτοικοι είχαν πληροφορηθεί για την άφιξή του και σχημάτισαν κλοιό γύρω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων απετράπησαν τα επεισόδια και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αναχώρησε χωρίς να καταφέρει να μπει στο δημαρχείο.
Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει σε διαγωνισμό εκτάσεις της Θάσου προστατευόμενες αλλά και φυσικού κάλους, όπως διεθνούς φήμης η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς, είναι μόνο ένα κλαδί σε ένα δέντρο ντροπής και ξεπουλήματος ελληνικής γης.
Το HOT DOC, στο τεύχος 31, είχε αποκαλύψει αναλυτικά το σχέδιο ενοικίασης της νησιωτικής Ελλάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Συνολικά, 40 νησίδες είναι προς ενοικίαση, όλες ιδιαίτερου φυσικού κάλους αλλά και προστατευόμενες. Από τη Θάσο μέχρι τη Σητεία στην Κρήτη και από τα Στύρα μέχρι την Άρτα και τα Επτάνησα, όλη η Ελλάδα έχει βγει στο σφυρί. Το ΤΑΙΠΕΔ εξοπλίστηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις με οποιοδήποτε μέσο ώστε να αξιοποιήσει την περιουσία του, όπως η μεταβίβαση εμπραγμάτων δικαιωμάτων οποιασδήποτε φύσης, εκμίσθωση, ακόμη και πώληση.
Από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου