Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Με στενοχώρησε ο Μανώλης»

                

«Mε στενοχώρησαν αυτά που είπε ο Μανώλης Γλέζος, περισσότερο επειδή μίλησε ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας, παρά ως εκπρόσωπος μια ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης και θυσιών. Του πιστώνω ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του από το 2003. Δεν του κρατάω κακία, μόνο στενοχωρήθηκα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ιδρυτικό συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ξανά για τον νέο ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους συνέδρους να ψηφίσουν εκπροσώπους όλων των συνιστωσών, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ μελών, ο οποίος θα λειτουργεί υπό ενιαίο καταστατικό.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε συμμορία της καταστροφής. «Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι οι κυβερνώντες είναι «εντεταλμένοι της τρόικας και των δανειστών και όσο τους αφήνουμε στην εξουσία τόσο πιο μοχθηροί θα γίνονται».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι καιρός για δράση και απηύθυνε «αγωνιστικό κάλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις» – τους αριστερούς, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους διανοούμενους, αλλά και τους νέους.
Απευθυνόμενος στους νέους είπε: «η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές, δεν θα γίνει αποικία χρέους που «φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό», τους ζήτησε να συμπορευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ και διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές» και «δεν θα γίνει αποικία χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου