Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Eπίκαιρα Παριανά...

Μέσα στο γενικό χαμό με τα μνημόνια, τους δοσίλογους σωτήρες και τους αρχιστρατήγους της εθνικής προδοσίας, είναι αλήθεια πως έχουμε παραμελήσει το βασικότερο σκοπό της ύπαρξής μας: Την ενασχόληση με τα δικά μας, τα Παριανά δρώμενα!!

Οι εξελίξεις στο θέμα του Β' Γυμνασίου Παροικίας είναι απίστευτες...

Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η "διασύνδεση" του Δήμου Πάρου με ότι κακό και αρνητικό προκύπτει από την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στον διοικητικό ιστό της χώρας κι έχει συνέπειες στο νησί.
Για μια ακόμη φορά "ανακαλύπτεται" εσωτερικός εχθρός, προσφέροντας άλλοθι στην παθογένεια του κράτους, ιδιαίτερα τώρα υπό καθεστώς τοκογλυφικής δουλοκτησίας.
Για μια ακόμη φορά βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συκοφάντησης του δημάρχου, αξιοποιώντας το αρνητικό κλίμα σε βάρος της πολιτικής τάξης, που κυριαρχεί στους εξοργισμένους πολίτες.
Για μια ακόμη φορά, επιχειρούν κάποιοι να ψαρέψουν στα θολά νερά, κοροϊδεύοντας τον κόσμο με την γνωστή θρασύτητα που τους διακρίνει.

Μερικοί, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
Ζητάνε, κατά πάγια συνήθεια κι ενώ έχουν "χεσμένη τη φωλιά" τους και τα ρέστα από πάνω!!!

Πιστεύουν πως η παρέλευση λίγων ετών παραγράφει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξαν στο θέμα της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Παροικίας.
Σε εποχές που και κονδύλια υπήρχαν και τρέχανε σχετικά γρήγορα οι διαδικασίες...
Νομίζουν πως η σημερινή δήθεν σπουδή για την επίλυση ενός από τα  πιο φλέγοντα προβλήματα σχολικής στέγης στο νησί, θα λειτουργήσει ως απαλλακτικό για την ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ τακτική τους στο παρελθόν.
Μια τακτική που άφησε να χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος (τουλάχιστον δύο χρόνια), μέχρι να επικρατήσει η λογική και να υιοθετηθεί η σωστή λύση για την χωροθέτηση του έργου.
Όσο και να φλυαρούν, όσο και να καμώνονται τους εξοργισμένους, η αλήθεια είναι ΜΙΑ και καθόλου βολική γι αυτούς:

Η τραγική επινόηση να κατασκευαστεί  σχολείο δίπλα στο νεκροταφείο, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ευθύνεται για την πρώτη καθυστέρηση επίλυσης του κτιριακού προβλήματος του Γυμνασίου Παροικίας.

Στην κόντρα που ξέσπασε τότε μεταξύ Επαρχείου (που είχε και τη φαεινή ιδέα, πέραν της αρμοδιότητας) και Αντιπολίτευσης στο Δήμο, όσοι δεν τάχθηκαν με το πρώτο, απλά έκαναν τη πάπια...
Ακόμη και το -τότε- συμβούλιο του συλλόγου γονέων (με εξαίρεση τον Σ.Καστρουνή) κράτησε μια εντελώς ανεξήγητη στάση...
Όπως περίεργη υπήρξε και η στάση του αργότερα, όταν σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις επιχειρήθηκε να "σηκωθεί" το θέμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι εκείνο απουσίαζε επιδεικτικά...

Το ότι υπάρχει παραπολιτικό βάθος στην υπόθεση είναι ηλίου φαεινότερον.
Αυτό σχετίζεται με τα πολλά "μυστήρια" που περικλείει η νέα, δεύτερη στη σειρά καθυστέρηση κι ενώ τα πάντα είναι έτοιμα ήδη από το 2010...
Αντί να κατακεραυνώνεται η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, η Εγνατία και κάθε σχετιζόμενος με την αδικαιολόγητη χρονοτριβή, καταγγέλεται ο Δήμαρχος Πάρου...

Και το πιο κουφό: Την στιγμή που καταγγέλεται (γενικώς και αορίστως) ο Βλαχογιάννης, εκδόθηκε και κυκλοφόρησε σε χρόνο ρεκόρ ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κ.Μπιζά για τις "ενέργειές"  του σχετικά!!!

Μήπως πάει το μυαλό σας κάπου προς το πονηρό;
Μήπως στήνεται απο τους γνωστούς-αγνώστους παρασκηνιακούς υποβολείς το σκηνικό για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές από τώρα, εκμεταλλευόμενοι τα ερείπια της μνημονιακής μας κατάντιας;

Το πιο αποκαλυπτικό "εύρημα" πάντως είναι το NON PAPER από γνωστό παράκεντρο εξουσίας με προσχέδιο κειμένου διαμαρτυρίας-καταγγελίας σε βάρος του δημάρχου!!!
Φιλάκια...

10 σχόλια:

  1. Ήταν να μη μπει ο δήμαρχος στο στόχαστρο.
    Αφού μπήκε είναι τελειωμένος.
    Το έργο ξαναπέχτηκε δέκα χρόνια πριν.Ακριβώς το ίδιο.
    Αντι Βλαχογιανη Αργουζης.Κατηγορήθηκε για όποιο κακό συμβάν.Μηδενίστηκε η όποια θετική δουλειά.
    Και μας προέκυψε ο ατσαλάκωτος.
    Με τη βοήθεια των καλών σαμαρειτών της ενημέρωσης.
    όποιον γουστάρουν ανεβάζουν οποιον γουστ΄λαρουν θάβουν.
    Ας πρόσεχε ο Χρήστος τις συναναστροφές του.Αυτές πληρώνει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πείτε μου ότι στη θέση του ατσαλάκωτου τότε είναι τώρα ο Μπιζάς κ θα κλείσω ως ψηφοφόρος.Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε? Όσο το σκέφτομαι βέβαια έχουν ένα κοινό.Τον προμοτάρει όπως κ τον πρώην το γνωστό κίτρινο δίδυμο.Άντε ρε Κώστα κ σε ανώτερα.Πάντως να ξέρεις ότι με αυτούς θα πέσεις πολύ χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αρίστο συμφωνούμε απόλυτα:Δεν υπάρχει τσίπα ούτε για δείγμα.Το πιο σοβαρό ερωτηματικό έχει να κάνει με την ανοχή μας ως κοινωνία σε τέτοιες συμπεριφορές.
    Παρακολουθώ την πολιτική σε άλλα κυκλαδονήσια και πρέπει να σου πω λυπάμαι για όσα συμβαίνουν εδώ.
    Εδώ πρέπει στα καλά καθούμενα για κάθε πρόβλημα να κατηγορηθεί ο δήμαρχος.Διαδήλωση γίνεται στο δήμο καταλήγει.Καθηγητές λείβονται ο δήμος φταίει,γιατροί δεν έρχονται ο δήμος φταίει,δρομολόγια κόβονται ο δήμος φταίει,καθυστερούν οι υπηρεσίες τα έργα ο δήμος φταίει.
    Αυτό το παραμυθάκι πουλάει πολύ...
    Να δοξάζει ο δήμαρχος το θεό που δεν έσκασε κανένας σεισμός,κανένα τσουνάμι,καμιά πλημύρα ή κάποιο καταστροφικό συμβάν.Ουαί κι αλλοίμονο τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμίσω οτι αυτή η πονεμένη ιστορία ξεκίνησε από το 2003.. Ψάχτε τις συνεδριάσεις. Όπως και κάθε άλλο έργο υποδομής στον τόπο αυτό ωριμάζει μετά δεκαετία κι όποιος επέζησε , έζησε καλά και οι μεταγενέστεροι καλύτερα. Για όλα τα άλλα σε δουλειά να βρισκόμαστε και να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Προσώρας χάσαμε το τραίνο και πάει κιαυτό στο Πάνθεο μαζί με τον περιφερειακό , το εμπορικό λιμάνι , το νοσοκομείο κ.α . Ας ελπίσουμε τώρα να ανοίξει ο διάδρομος του αεροδρομίου με λεφτά της ΥΠΑ (σπατόσημο)γιατι από το ΠΔΕ Ουκ αν λάβουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε χυδαίους -δήθεν ανώνυμους- σχολιογράφους βήμα δεν ξαναδίνουμε. Αν έχουν τα κότσια ας εκφραστούν επωνύμως και τότε θα λάβουν πληρωμένη και ολοκληρωμένη απάντηση στην σκατοψυχία τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θλιβερό είναι ότι όλοι αυτοί που πετροβολούν το δήμο γλείφουν κ προσκυνούν όλους όσους φταίνε πραγματικά για την κωλλυσιεργία των έργων κ όχι μόνο.Πιστέψε με ξέρω πολύ καλά τι λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κύριος Μπιζάς έδωσε εξετάσεις κ απέτυχε.Αποδείχτηκε ότι δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε τις γνώσεις για δήμαρχος.Τώρα αν πήρανε τα μυαλά του αέρα από τις εκλογές όλοι ξέρουμε ότι είναι πλασματική η δύναμη του.Άλλο περιφεριακός σύμβουλος κ άλλο δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία λοιπόν!Να μας πουν τα λαμόγια του κιτρινισμού σε ποιό νησιωτικό δήμο στήνεται κάθε τρεις κ λίγο ο δήμαρχος στο απόσπασμα.Σε κανένα!Αυτά δε γίνονται ούτε στη Σύρο του ισόβιου πρασινοφρουρού Δεκαβάλα με 99%plus ευθύνες για τα χάλια του δήμου.Προχθές έπεσα σε διαδήλωση εκπαιδευτικών.Ξέρετε που τράβηξαν αδέρφια να διαμαρτυρηθούν;Στα γραφεία των προισταμένων.Όχι στο δήμο.Δεν έκαναν σπέκουλα.Τα καραγκιοζιλίκια αυτά μόνο στη Πάρο έχουν πέραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι σίγουρος φίλε σχολιαστή οτι ο πολίτης γνωρίζει ποιός είναι αρμόδιος σε ότι πρόβλημα ακουμπάει την καθημερινότητα του, την ζωή του ; Ο Δήμος φίλε είναι το σπίτι του πολίτη , η φαμίλια του και σε αυτήν θα προστρέξει γιατί είναι ο αρχηγός της οικογένειας , ο Ηγέτης του που ο πολίτης του δίνει την δύναμη, την εξουσία. Αυτόν , αυτούς ξέρουμε και όχι τους καρεκλοκένταυρους της όποιας υπηρεσίας της κεντρικής η/και περιφερειακής εξουσίας. Όταν έχουμε πρόβλημα την πόρτα του γείτονα χτυπάμε και ζητάμε βοήθεια. Εκείνος/εκείνοι χρέος έχουν να προστρέξουν κι αν δεν μπορούν ή δεν έχουν την αρμοδιότητα ,εκείνοι παρεμβαίνουν στους πιό πάνω. Και η φωνή τους γίνεται δυνατότερη μαζί με την δικιά μας. Τα καραγκιοζιλίκια των κομματικά εμπαθών,εγωπαθών και βολεμένων συμβαίνουν σ όλη την Ελλάδα και γιαυτό τρέχουμε όλοι μαζί και δεν φτάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αριστοφάνη μας γράφεις για την κόντρα που ξέσπασε τότε μεταξύ Επαρχείου και Αντιπολίτευσης στο Δήμο, γιατί δεν μας λες ποια ήταν έπαρχος? όχι τίποτα άλλο μήπως σταματήσει να εμπαίζει τους Παριανούς, αλλά που ευθιξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή