Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η ρήξη με τη Ρωσία προετοιμάζει νέο πόλεμο στην καρδιά των Βαλκανίων.

Ξέρετε ποιο είναι το κράτος που επίσημα καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιβουλεύεται την ελληνική κυριαρχία, κατά την κυβέρνηση; Μην ψάχνετε πολύ. Μόνο ένα είναι. Κι όχι δεν είναι αυτό που πιθανά βάζετε με το μυαλό σας.
Το μοναδικό κράτος που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και καταπατά το διεθνές δίκαιο, είναι η Ρωσία. Κι όμως αυτό μας λέει επίσημα η κυβέρνηση διαμέσου του κ. Κοτζιά. Για ποιόν λόγο; Μήπως αμφισβήτησε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; Μήπως ακολουθεί προκλητική πολιτική με σκοπό τη δημιουργία γκρίζων ζωνών σε ελληνικές περιοχές; Μήπως συνέλαβε και κρατά παράνομα ως ομήρους Έλληνες στρατιωτικούς; Μήπως θέτει ζήτημα αναθεώρησης των συνόρων της χώρας;
Όχι βέβαια, τίποτε απ’ όλα αυτά. Αυτά τα κάνει η Τουρκία και παρ’ όλα αυτά δεν θίγει το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της Ελλάδας. Η Ρωσία δεν τα έκανε και ούτε τα κάνει, αλλά το παραμάγαζο του κ. Κοτζιά, όπως έχει καταντήσει το υπουργείο εξωτερικών, αποφάσισε να διώξει 2 Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορέψει την είσοδο σε άλλους 2. Τουλάχιστον έτσι αποκάλυψε ο τύπος.
Για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα διπλωματικής και πολιτικής ρήξης με τη Ρωσία; Σιωπή ιχθύος. Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της κυβέρνησης ποιούν τη νήσσα. Μόνο διαρροές έχουμε. Η διπλωματία του παρασκηνίου, της ίντριγκας, του κουτσομπολιού και του ταβερνοχανίου στο απόγειό της. Στο στοιχείο του πάλι ο κ. Κοτζιάς και η παρέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου