Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραδίδονται στο έλεος της Τουρκίας με απόφαση της Βουλής.

Με τροπολογία δίδεται επίδομα αλλοδαπής στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι οι δύο στρατιωτικοί υπηρετούν στο εξωτερικό οπότε έχουν και μόνιμη κατοικία σε αυτό.
Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.
Στη ρύθμιση ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.
Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.
«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.
Μπούρδες. Πρόκειται για καθαρή απάτη. Διότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις αιτιάσεις του δικαστηρίου, αλλά στην ίδια την αρμοδιότητα της τουρκικής δικαιοσύνης. Δηλαδή με την ίδια την παραπομπή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην τουρκική δικαιοσύνη, η οποία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία πάνω τους.
Δεν νοείται πουθενά στον κόσμο να δικάζονται από την δικαιοσύνη άλλου κράτους εν ενεργεία στρατιωτικοί εν ώρα υπηρεσίας. Ακόμη κι αν οι στρατιωτικοί αυτοί σκόπιμα επιχείρησαν εισβολή ή παραβίαση του εθνικού χώρου του άλλου κράτους. Πουθενά στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου