Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ψυχραιμία!!

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η χρονική (προεκλογική) περίοδος ενόψει δημοτικών εκλογών δεν θα κυλούσε ειρηνικά.
Ούτε καν εντός αυτονόητου πλαισίου του κατά γενική παραδοχή πολιτικού πολιτισμού.
Το έργο το έχουμε "απολαύσει" επανειλημμένα τα τελευταία πολλά χρόνια.
Όχι με τους ίδιους εξυπακούεται ενίοτε συντελεστές, κρυφούς και φανερούς.
Γιατί το "Αρχαίο πνεύμα αθάνατο" της τοπικής προπαγανδιστικής αλητείας μπορεί να παραμένει ζωντανό, αξεπέραστο και αναλλοίωτο, οι ιερείς του όμως διαρκώς αλλάζουν και δυστυχώς αυγατίζουν.
Σαν τους μύκητες σε αρρωστημένο δερματικό ιστό.
Το νέο και εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τα "όργανα" (της αλητείας και μάλιστα ανώνυμης) άρχισαν πολύ νωρίς και κατά τρόπο εξόχως επιθετικό.
Αντί επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων απαντήσεων, η προσπάθεια κατακεραύνωσης των "άλλων", των "απέναντι", των "διαφορετικών", με την κλασική πλέον χυδαιολογία.
Την προσωπική αποδόμηση, την προσωπική απαξίωση.
Ακριβώς έτσι δηλαδή όπως συμπεριφέρθηκε η παλιά φρουρά του παριανού πλυντηρίου εγκεφάλων απέναντι στον τότε υποψήφιο και σημερινό δήμαρχο.
"Η ιστορία μας διδάσκει πως δεν διδασκόμαστε τίποτα από την ιστορία μας".
Ας το προσέξουν οι ιντερνετικοί τυφλοπόντικες αυτό... 
Και προπαντός: Ψυχραιμία!!




2 σχόλια:

  1. Δεν διαφωνούμε σε γενικό πλαίσιο με την άποψη σας, όμως ούτε έγιναν τέτοιου μεγέθους ενέργειες σε βάρος του νυν, (από όσο είχαμε αντιληφθεί τουλάχιστον, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα), όσο εκείνος τώρα πράττει αλλά ανεπιτυχώς, και οπωσδήποτε δεν έγιναν αθλιότητες εναντίον του, όπως κάνει τώρα ο ίδιος και μάλιστα εναντίον πρώην συνεργατών του επειδή δεν συμπορεύονται πλέον μαζί του.
    Δεν βρίσκετε πως υπάρχουν διαφορές:
    Ωστόσο πιστεύω να συμφωνείτε στο ότι, τέτοιες συμπεριφορές προέρχονται από εκείνους που έχουν αντιληφθεί ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και στην παράταση και στη διαδικασία των πέναλτι. Ας τους καληνυχτίσουμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπήρξα και παραμένω λάτρης της πολιτικής αντιπαράθεσης όταν και όπου αυτή χρειάζεται. Ακόμη κι αν χρειαστεί αυτή να είναι σκληρή.
    Και σε όλη μου τη μέχρι σήμερα ζωή δεν δίστασα να την τιμήσω επί φίλων και εχθρών, επί δικαίων και αδίκων...
    Υπήρξα και παραμένω εχθρός των "προσωπικών" χτυπημάτων, των μεθόδων εκείνων δηλαδή που αποβλέπουν όχι στην επίτευξη ενός πολιτικού κοινωνικού στόχου, αλλά στην αχρήστευση και μόνο ενός πολιτικού αντίπαλου, νοοτροπία άκρως επικίνδυνη από όποια σκοπιά κι αν την εξετάσεις.
    Αυτή η πάγια θέση με οδήγησε χωρίς ταλάντευση στις προηγούμενες εκλογές να μαστιγώνω ανελέητα όλους εκείνους τους φανερούς και αφανείς λοιδωρούντες τον Μάρκο Κωβαίο.
    Δυστυχώς η απώλεια ψυχραιμίας ενόψει του διαφαινόμενου σχηματισμού δημοτικού συνδυασμού ικανού να "ανατρέψει" την σημερινή πλειοψηφία, οδηγεί κάποιους σε καταδικαστέες συμπεριφορές.
    Συμπεριφορές που στρέφονται ακρίτως και αδιακρίτως κατά πάντων. Είτε σημερινών, είτε οιωνεί/δυνητικών μελλοντικών αντιπάλων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή