Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Τώρα που τα αποκήρυξε όλα…

Tον ρώτησαν για το δημοψήφισμα που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2015. Τον ρώτησαν από την γερμανική εφημερίδα Die Welt. Kι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως βλέποντας τα πράγματα από απόσταση και με τα δεδομένα που υπάρχουν θα το σκεφτόταν διαφορετικά.
Με ένα εύσχημο και διπλωματικό τρόπο ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στην γερμανική πολιτική ελίτ πως αποκηρύσσει το δημοψήφισμα, την πιο εξεγερτική στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας μεταπολιτευτικά τουλάχιστον.
Δεν πρωτοτύπησε σε κάτι ο Αλέξης Τσίπρας. Είθισται οι πρωθυπουργοί των μνημονίων να αποκηρύσσουν το παρελθόν τους.
Ο κ. Σαμαράς μπροστά στα σκαλιά της γερμανικής καγκελαρίας ξεστόμισε το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος» αναφερόμενος στα Ζάππεια που τον έφεραν στην εξουσία ως αντιμνημονιακό.
Το ίδιο έκανε τώρα και ο κ. Τσίπρας. Λίγες μέρες πριν τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και εκλιπαρώντας για ολίγη παραπάνω επιμήκυνση και αφού είχε υπογράψει την συμφωνία για το Μακεδονικό, ο πρωθυπουργός δέχτηκε την κρίσιμη ερώτηση και απέταξε τον σατανά του δημοψηφίσματος.
Τώρα πλέον μετανιωμένος και ευθυγραμμισμένος με κάθε επιθυμία των ατλαντικών και ευρωπαίων «συμμάχων» περιμένει μια ελεήμονα κουβέντα για το χρέος.
Αν την ακούσει ετοιμάζεται να βγει και να μας ζητήσει να πανηγυρίσουμε επειδή θα επιμηκυνθεί η εξόφλησή του, δηλαδή αντί για τα παιδιά μας θα το πληρώνουν και τα εγγόνια μας.
Που θα τα βρει για να πληρώσουν δεν ξέρω να σας πω, όταν τα τελευταία χρόνια πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες νέοι συμπατριώτες μας έχουν εγκαταλείψει την μάταια τούτη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην αλλοδαπή.
Απέναντι στον πρωθυπουργό στέκεται μια αξιωματική αντιπολίτευση ζαλισμένη από τα απανωτά χτυπήματα.
Εκεί που ζούσε με την σιγουριά ότι αυτή ήταν η επίσημη αγαπημένη των Aμερικανών και των Eυρωπαίων, διαπιστώνει πως έχει εξαπατηθεί.
Πως αρνήθηκαν τον έρωτά της για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Συμπεριφέρεται λοιπόν σαν την απατημένη σύζυγο και κρατάει μούτρα;
Τώρα που την μαλώνουν ότι θα πρέπει να υλοποιήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις που αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει.
Γίνεται πλέον φανερό πως οι χειμαζόμενες λαϊκές τάξεις δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων.
Η λύση πρέπει να αναζητηθεί στην αμφισβήτηση του μνημονιακού μονόδρομου, έξω από το πλαίσιο της ΝΑΤΟικής και ευρωενωσιακής εξάρτησης.
Διαφορετικά η Ελλάδα θα καταντήσει μια χώρα γερόντων και απελπισμένων που θα περιμένουν κάθε καλοκαίρι τους τουρίστες…
Γιώργος Χελάκης
-
*Πηγή: pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου