Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πληρωμενη απάντηση σχολιαστή σε άρθρο του Βαξεβάνη

 Το άρθρο:
 Πατριώτες του facebook και της πορδής


Ακου λοιπόν εσυ, Βαξεβάνη, γιατί πολλά μας τα έκανες :
1. Αν φτάσουμε σε σημείο να ντρεπόμαστε για την υψωση ελληνικής σημαίας σε ελληνικό χώρο, νησί / νησίδα/ μπαλκόνι σπιτιου ή ό,τι αλλο, αν αυτό πιστεύεις, τότε βρες τα παπαρια να ζητήσεις να καταργήσουμε και κράτος και εθνος και τα πάντα και να βρουμε κάπου να μπούμε, αν δε μπορούμε να ασκήσουμε κάτι που λέγεται "κυριαρχικά δικαιώματα". Να διαλύσουμε και το στράτευμα, να μην πεθαίνουν ανθρωποι οικογενειάρχες στα 34-35 τους τσάμπα και βερεσε. Να πάμε να μπούμε στην Τουρκία, να ζητήσουμε συγγνώμη και για το 1821 και να τελειώνουμε κιόλας.
2. Τους τύπους τους ξέρεις κι από χτες τι ειναι και τι δεν ειναι ;; Μηπως εκατσες να ψάξεις κάτι σχετικό ;; Δεν ειδα κάποιο άρθρο στο ΚτΠ ή στο Documento για τους συγκεκριμένους τρεις τυπους, που για σενα χρειάζονται και άδεια κιόλας. Μίλησες μαζί τους ;; τους πήρες συνέντευξη πριν βγάλεις συμπέρασμα ;; Αυτή ειναι η "δημοσιογραφία, όπως πρέπει να ειναι", αυθαίρετες τοποθετήσεις ;;
3. Επίσης, βρες τα παπαρια να πεις αυτό που ειπε ο ΓΑΠ, γιατί αυτό δείχνεις : "καλύτερα να έχουμε λιγότερα από όσα μας αναλογεί αλλα να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια, παρα να έχουμε ό,τι ειναι δικό μας και να μη μπορούμε να κοιμηθούμε"... ή κάπως έτσι. Το ίδιο λέτε, εσυ με το editorial και ο ΓΑΠ ως ΠΘ τότε, απλά εκείνος ειχε το θάρρος να το πει (και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε).
4. Οι τρεις στα Ίμια έπεσαν από ηλιθιότητα και ατολμία του Σημίτη, όχι λόγω των τυπων που έβαλαν την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος (τα Ίμια ΕΙΧΑΝ σημαία και πριν)... Γιατί όμως λες ότι φταίνε π.χ. οι δικοί μας και όχι οι τουρκοι "δημοσιογράφοι" που την κατέβασαν και έβαλαν την τουρκική, κι εκεί άρχισε το σηριαλ ;; Γιατί κατευθείαν ενοχή στους δικούς μας, μεγάλε ;; Γιατί να μην έχουν οι Τουρκοι ολική υπαιτιότητα που κατέβασαν ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος ;; Ή μηπως πιστεύεις ότι τα Ίμια ειναι, όντως, γκρίζα ζώνη και χώρος αμφισβητούμενης κυριότητας στο Αιγαίο ;; Αν ναι, γράψε μας ενα άρθρο να μας το εξηγείς, αν βρεις τα ανάλογα κότσια, να σε περιλάβει μετα μέχρι και η γειτόνισσά σου με τον κόπανο για τα χαλιά...
5. Την ευκαιρία να κάνουν το κακό την παίρνουν μόνοι τους, Βαξεβάνη, οι Τουρκοι. Αν είχες κάνει το ρεπορτάζ που έπρεπε, την έρευνα που έπρεπε, θα είχες ξετρυπώσει το εξής :
"«Δεν μπορεί η Τουρκία να επέμβει εναντίον των κινδύνων δίπλα της; Αυτό
δεν θα το δεχθούμε ποτέ. (…) Δεν χρειαζόμαστε άδεια για αυτό, και δεν
σκοπεύουμε να τη ζητήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
https://www.huffingtonpost....
Το δηλωσε ευθαρσώς ο ίδιος ο Ερντογάν ότι δε ζητάει άδεια να κάνει ό,τι γουστάρει ακόμα και σε γειτονικές χώρες, αν θεωρεί ότι έχει εχθρους εκεί (Συρία -Ιράκ προς το παρον)...Κι εσυ ακόμα πιστεύεις ότι χρειάζεται πραγματικά αφορμές για να κάνει ό,τι γουστάρει, όταν γουστάρει, ΑΝ το γουστάρει.
Μάθε λοιπόν ότι δε χρειάζομαι άδεια για να βάλω σημαία στο μπαλκόνι μου. Ή όπου βρίσκομαι, αρκεί να ειναι ελληνικό έδαφος. Ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, όπως για σενα αυτονόητη ειναι η ενδοτική στάση του να μην πειράξουμε τους γείτονες, μπας και μας κάνουν πόλεμο... Αλήθεια, γιατί έχεις αφιερώματα στο 1940 στο site εδώ ;; Μηπως δεν ξέρεις ότι ο Κατσιμήτρος της 8ης Μεραρχίας εδρασε μόνος του, ξεκινώντας τον πόλεμο αντί να υποχωρήσει όπως διατάχθηκε ;; Μηπως κι εκείνος έπραξε εν αδίκω ;; Μάλλον ναι... Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε facebook εκείνη την εποχή, τι θα του έσερνες...
Φαίνεται, ειναι δυσκολο να καταλάβεις ότι όσο κάνεις πίσω σε κάποια απειλή, ο αλλος θα τη χρησιμοποιεί εναντίον σου για όσο πιάνει, για όσο φέρνει αποτελέσματα. Και σου φταίνε τρία παιδιά που έκαναν το αυτονόητο για ελληνικό έδαφος. Και το Καστελόριζο θέλουν οι Τουρκοι, μηπως να υποστείλουμε σημαία από εκεί, ετσι να τους εξευμενίσουμε για να μην θελήσουν πόλεμο ;; Να πουμε και στην Κυπρο να μοιραστεί τα πετρέλαια της ΑΟΖ της νότια από το νησί και όλα ΟΚ.
Τι λες ;; Ελεος με τις μλκίες επιτέλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου