Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Τελικά από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα;

Θαυμάστε αναλυτές και δημοσιολόγους που έχουμε. Το τι αρλούμπες ακούμε αυτές τις ημέρες από τους ποικίλους καθηγητάδες γεωπολιτικής και αυτόκλητους διεθνολόγους αναλυτές της δεξιάς και της αριστεράς, δεν λέγεται. Η συνωμοσιολογία στο φόρτε της. Η κακιά Τουρκία είναι απρόβλεπτη γιατί δεν κινείται με τους όρους της πολιτισμένης Δύσης – στην οποία ανήκουμε εμείς ανυπερθέτως, σε αντίθεση με την κακιά Τουρκία που ανήκει στην ανατολή.  

Οι ανοησίες των γεωπολιτικών αναλύσεων

Να γιατί – όπως εξηγούν εμβριθέστατα – ο Ερντογάν βρίσκεται σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους Αμερικανούς. Αυτός είναι ένας κακός ανατολίτης, με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά που αποδίδει στους κακούς σκουρόχρωμους, ισλαμιστές ανατολίτες, ήδη από τον 19ο αιώνα η αποικιοκρατική προσέγγιση της Δύσης. Ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι και εταίροι αποτελούν το απαύγασμα του πολιτισμού.
Το πόσο κακός και απολίτιστος ανατολίτης είναι ο Ερντογάν το δείχνει και το γεγονός ότι επιμένει να μιλάει τη δική του ακαταλαβίστικη γλώσσα σ’ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ακόμη και εκτός Τουρκίας. Πού ακούστηκε! Πού να μάθει αυτός ο τουρκαλάς τα ήθη και έθιμα ευγένειας των μεγάλων σαλονιών της Δύσης; Στο τζαμί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου