Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γιατί ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος;

Νωρίς τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σήμερα εκδηλώθηκε η επίθεση της νέας «συμμαχίας των προθύμων» εναντίον της Συρίας. Ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν πάνω από 100 πυραύλους τύπου Κρουζ-Τόμαχοκ εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων της Συρίας.
Η επίθεση είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά από τον ίδιο τον Τραμπ στις αρχές της εβδομάδας ως «αντίποινα» για την υποτιθέμενη επίθεση της κυβέρνησης Άσαντ με χημικά εναντίον αμάχων στην Ντούμα. Η πρωτοτυπία της επίθεσης καταρχάς βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτό, δηλαδή στην προαναγγελία της.
Γιατί προαναγγέλθηκε; Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά δεν θα καταλάβει τίποτε αν δεν συνδέσει τη συγκεκριμένη επίθεση με την πορεία της παγκόσμιας χρηματιστικής αγοράς. Πρώτα και κύρια της αμερικανικής.
Χθες Παρασκευή τα μεγάλα χρηματιστήρια ανέκαμψαν φτάνοντας τους δείκτες μετοχών στο υψηλότερο σημείο των τριών εβδομάδων λόγω προσδοκιών για υψηλά κέρδη λόγω της εισήγησή του Τραμπ για επικείμενη πυραυλική επίθεση στη Συρία. Πρόκειται για έναν τυπικό κερδοσκοπικό κύκλο με τον οποίο συντονίστηκε άρτια ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου