Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η Θράκη το νέο Κόσοβο;

Κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Θράκη, επετράπη από τις ελληνικές αρχές – για μια ακόμη φορά – στους Τούρκους αξιωματούχους να εμφανιστούν ως διάδοχοι του Σουλτάνου επί Οθωμανών και να διεκδικήσουν τους μουσουλμάνους ως δική τους μειονότητα. Καταπατώντας κάθε πρόνοια της διπλωματίας και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε προκλήσεις, οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαδήλωσαν μαζί με έναν περίεργο όχλο υπό τον κυματισμό τουρκικών σημαιών τη νοσταλγία τους για τη «Μητέρα Πατρίδα».
Θα μου πείτε και ειδικά αν κατάγεστε ή διαβιώνετε στην Θράκη, πού είναι το καινούργιο; Το ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες έχει επιτρέψει την συνδιοίκηση της Θράκης στην πράξη με το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Επί δεκαετίες Τούρκοι αξιωματούχοι, εντεταλμένοι μουφτίδες εκ Τουρκίας, τούρκοι πράκτορες κάθε λογής και είδους αλωνίζουν την Θράκη ελεύθερα – πολλές φορές χωρίς ούτε τα διπλωματικά προσχήματα - επιβάλλοντας στην πράξη ένα άτυπο καθεστώς ημιαυτονομίας της περιοχής υπέρ της Τουρκίας.
Έτσι, όποιος είναι Έλληνας πολίτης μουσουλμανικού θρησκεύματος, το ίδιο το ελληνικό κράτος τον αντιμετωπίζει ως οιονεί υπήκοο της Τουρκίας, ή τουλάχιστον του Τουρκικού Προξενείου. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο σημείο να μην φροντίζουν για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην αποκαλούμενη μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου