Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πάρος, 21 Ιουνίου 2017
Αριθ. Πρωτ: 7917

ΠΡΟΣ:
1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα
2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
3. Κ.Ε.Δ.Ε.
ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ»
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 20-06-2017 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος στήριξης στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Πάρου:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Στέλνονται στην ανεργία 30 συμβασιούχοι του Δήμου μας, για τους οποίους αμφισβητείται προκλητικά ακόμη και η πληρωμή τους για τη δουλειά που ήδη έχουν παράσχει.
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ως καθ’ όλα δίκαιο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν την δυνατότητα να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου καθώς τυχόν απομάκρυνσή τους και με δεδομένο το μεγάλο φόρτο εργασίας, ιδιαίτερα την περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας και δυσφορία στους Δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας.
Βάσει των ανωτέρω ως Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζουμε: οι συμβασιούχοι του Δήμου μας να μην απολυθούν, να συνεχίσουν την εργασία τους και να μη παραχωρηθεί η καθαριότητα του Δήμου μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα και της ΚΕΔΕ για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ώστε οι Δήμοι να λειτουργήσουν χωρίς νέα μεγαλύτερα προβλήματα και ιδιαίτερα οι νησιωτικοί που ο πληθυσμός λόγω εποχής πολλαπλασιάζεται.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ και θα συνδράμουμε με ότι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας στους δίκαιους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου