Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ-AΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ


Image result for δενδροφύτευση
Έχω ξεχάσει κι εγώ ο ίδιος πόσες φορές έχω κάνει έκκληση τα τελευταία χρόνια σε φορείς (δήμο, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους) να ασχοληθούν σοβαρά με το έργο της σχεδιασμένης αναδάσωσης στο νησί.
Με εξαίρεση την περίοδο Αργουζή, οπότε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλα συστάθηκε επιτροπή αναδάσωσης με στόχο να ενεργοποιηθούν κατά πρώτοις οι μαθητές και στη συνέχεια όποιος άλλος ήθελε να συνδράμει στην προσπάθεια αναδάσωσης και διενεργήθηκαν κάποιες σημαντικές δενδροφυτεύσεις, έκτοτε και παρά τις διαβεβαιώσεις η προσπάθεια δεν βρήκε συνεχιστές.
Η πρότασή μου να πραγματοποιούνται κάθε τέλος Νοεμβρίου οργανωμένες και σχεδιασμένες δενδροφυτεύσεις με ενδημικά είδη σε κατάλληλους χώρους με τον θεσμό της προσωπικής ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ του φυτευόμενου δένδρου εκ μέρους των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δυστυχώς έχει γραφτεί στα γνωστά κατάστιχα...
Το μέτρο αυτό πέρα από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, έχει κατεξοχήν παιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Ελπίζω αυτή τη φορά να ευαισθητοποιηθεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων σε στέλεχος (κ.Δ.Καρασαντέ) της οποίας απευθύνθηκα πρόσφατα και να πιέσει προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτής της πρότασης, πάντα σε συνεργασία με τον δήμο και το δασικό φυτώριο, το προσεχές φθινόπωρο.
Καιρός είναι!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου