Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς οι Μακιαβέληδες!



34 χρονών, νεκρός!

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι πληρωμένο από τους Αυγουλοκέφαλους το κάθαρμα που μαχαίρωσε δυο φόρες το θύμα του και που τη δεύτερη, όπως τονίζουν με έμφαση τα βοθροκάναλα, έστριψε και τη λάμα του μαχαιριού μέσα στο στήθος του αδικοσκοτωμένου συνανθρώπου μας. 

Πρώτα από όλα, ας μη μας διαφεύγει το προφανές, το γεγονός δηλαδή ότι όλη αυτή η αναμπουμπούλα δημιουργεί βολικό θόρυβο που σκεπάζει για λίγο, για αύριο, τις πομπές της κυβέρνησης των Ολετήρων για μεθαύριο έχει ο Βερζεβούλης. 

Δε θα μου έκανε λοιπόν καθόλου εντύπωση αν μάθαινα ότι ο φονιάς δεν πληρώθηκε από τα ταμεία των Αυγουλοκέφαλων, αλλά από άλλους που κινούνται με φαεινές ιδέες εκπορευόμενες από τα υπόγεια του Μεγάρου της Αλήθειας εκείνων που κυβερνούν. 

Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα σκοτεινά μυαλά, ένθεν κι ένθεν, έχουν διαθέσιμα ταμεία γεμάτα λεφτά από τους φόρους μας και μπορούν να πληρώνουν τους φονιάδες! Ηθικούς ενδοιασμούς, ασφαλώς δεν έχουν, οι Μακιαβέληδες! 

Εξάλλου, όσο θα βαθαίνει ετούτη η κρίση, τόσο φτηνότερη θα γίνεται και η ανθρώπινη ζωή∙ αναλόγως φθηνότερη κι η κάθε λογής προβοκάτσια. 

Είναι λογικό, δε λέω -και βολικό από μια μεριά, θα συμπλήρωνα- να πιστεύει κανείς ότι ο φονιάς ήταν αυγουλοκέφαλος, αφού μάλιστα εντοπίστηκε και αποδεικτικό υλικό: μαζί με τα φονικά σύνεργα, βρέθηκε και προκήρυξη των Αυγουλοκέφαλων στο σπίτι του φονιά, ίσως δίπλα στο κομοδίνο του, για να τον παίρνει ευκολότερα τα βράδια ο ύπνος, για να πηγαίνει γρηγορότερα να κάνει παρέα με τις Ερινύες του, το κάθαρμα. 

Αλλά θα ήταν εξίσου λογικό να έχει μεθοδευθεί ετούτη η ειδεχθής πράξη από άλλα κέντρα, αφού μια χαρά βολεύεται η κυβέρνηση των Ολετήρων από την φρίκη που σκορπά η είδηση του μαχαιρώματος στους ξεπεσμένους νοικοκυραίους που κάποτε τους υποστήριζαν, αλλά τώρα, καθώς γυρνάνε σιγά-σιγά, από την ιταλική παντόφλα στην κινέζικη σαγιονάρα, μαζί γυρνάνε και την πλάτη στους Ολετήρες, ζητώντας αίμα και τιμή -και τις ιταλικές τους παντόφλες πίσω.

Συντρέχουν, λοιπόν, κι άλλοι λόγοι που βολεύουν το δίδυμο της συμφοράς που μας κυβερνά. Αυτό το κακέκτυπο του Χοντρού και του Λιγνού και της κουστωδίας τους, που με την απάθειά μας τους επιτρέπομε να μας κυβερνούν ακόμα –για να το πω σωστότερα.

Ας το πάρουμε απόφαση, βρισκόμαστε μπροστά στην αναίσχυντη δράση μεταξύ παρακρατικών εγκληματικών οργανώσεων. Όποιος κι αν είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η ατέλειωτη κατάπτωση αυτής της κοινωνίας, η κατρακύλα, δε φτάνει να έχει τέλος κι ας έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη και στους πιο χοντρόπετσους η σημερινή κατάσταση και να θυμίζει ιστορικά αναγνώσματα εποχών που κανείς νεότερος άνθρωπος δεν θέλει να ζήσει κι ο ίδιος.

Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς αυτή τη στιγμή, θα ήταν να μη βρεθούν τίποτα θερμοκέφαλοι επαναστάτες να πάνε να ξεκοιλιάσουν κανέναν ανεγκέφαλο, αυγουλοκέφαλο, δίκην αντιποίνων. 

Μόνο οι βεντέτες μας έλειπαν ετούτες τις ώρες… 

Ετούτες τις ώρες, πρέπει να μείνομε προσηλωμένοι στη σύνταξη ενός χάρτη εξόδου από ετούτον τον εφιάλτη που ζούμε κι όχι να κάνομε τον κοινωνικό μας περίγυρο ακόμα πιο τρομακτικό, ακόμα χειρότερο.

Εξάλλου ακριβώς σε κάτι τέτοιες αντιδράσεις ποντάρουν και οι Ολετήρες. 

Όπως μπουκάρανε οι αστυνόμοι του κράτους τους χθες στα γραφεία των Αυγουλοκέφαλων, αλλά έφυγαν άπρακτοι, έτσι θα βρουν αφορμή –πάντα με την παρουσία εισαγγελέα- για να αρχίσουν να μπουκάρουν στις καταλήψεις που έχουν απομείνει και στους άλλους χώρους κοινωνικής αντίστασης. Για να βρουν ενόχους. Για να βρουν αποδεικτικά στοιχεία. Για να φυτέψουν, αν χρειαστεί, αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά από εκεί δε θα φύγουν άπρακτοι. Εκεί θα καρφώσουν τα παράθυρα και θα χτίσουν τις πόρτες πριν φύγουν. 

Γι’ αυτό, το νου σας ρεμάλια, μην τσιμπήσετε το δόλωμα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου