Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΑναρχοΠΑΣΟΚ


της Βάλιας Μπαζού
Τριάντα εννέα χρόνια μετά την ιστορική ίδρυση του ΠΑΣΟΚ (3 Σεπτεμβρίου 1974) μια νέα πρωτοβουλία, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση ΠΑΣΟΚ, ήρθε για να μείνει και να αφήσει το στίγμα της ξεκινώντας από τα κοινωνικά δίκτυα.
Το ΑναρχοΠΑΣΟΚ άρχισε επίσημα να δραστηριοποιείται στις 24 Ιουνίου όταν «άνοιξε» σελίδα στο Facebook. Το στίγμα της ξεκάθαρο. Αν και θα ήταν παρακινδυνευμένο να τους ερμηνεύσουμε, θα λέγαμε ότι η δράση του ΑναρχοΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στην ανάσταση του Ανδρέα.
Η προσήλωσή τους στον αείμνηστο ιδρυτή του Κινήματος είναι και ο λόγος που δείχνουν μια συμπάθεια προς τον γιό του Γιώργο. Φανατικοί κατά του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου δηλώνουν ευθέως τη στάση τους ενώ με περισσό θάρρος δεν διστάζουν να ταχθούν υπέρ του ΑναρχοΠΑΣΟΚΟΥ Άκη για την απελευθέρωση του οποίου, μάλιστα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις για την οικονομική του ενίσχυση.
Ας προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ της ΑΚ μέσα από τα πολιτικά διλήμματα που θέτει, τα συνθήματα και τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει:
Χώρος δράσης
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση ΠΑΣΟΚ αν και κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα έχει διεισδύσει σε θέσεις – «κλειδιά» και έχει άμεση πληροφόρηση.
Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι είναι παντού και ειδικά στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως αποδεικνύεται και από το status – μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: «Γιώργη με ακούς Γιώργη … εεε Γιώργη Εχθές ήμουν στα γραφεία ο χοντρός σου τα γάμησε όλα εκεί που είχαμε βάλει μαζί τον διάδρομο έχει βάλει ψυγεία πολλά ψυγεία δεν ξέρω τι έχει μέσα φοβάμαι Γιώργη … κάνε κάτι σώσε μας»
Μέλη

Φανατικά, αποφασισμένα και δεν το κρύβουν
Συνθήματα:

-Δεν θέλουμε τον Μπένι αρχηγό θέλουμε τον Αντρέα και πάλι ζωντανό -ΛΕ ΛΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΕΛΙΑ -VIA, TSONTA KI ANARXIA STIS IPPOKRATOUS TA GRAFEIA! -Βία, χάος κι ουτοπία, είναι η Νέα Δημοκρατία
Δραστηριότητες:
-«Συλλογικός μπουφές και party ενίσχυσης για τον αγώνα του αναρχοΠΑΣΟΚΟΥ ΑΚΗ σήμερα στην Τρικούπη» -Προβολή «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια » παράσταση διαμαρτυρίας στην Αγίου Κωνσταντίνου (Φονιάδες Δημαρχίδες)
Πολιτικό δίλημμα:

-ΠΑΣΟΚ: Συναίσθημα ή λογική;
ΥΓ
Το χιούμορ είναι αφοπλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου