Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της ΕΠΑΨΥ




Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ και τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ ευχαριστούν θερμά το Δήμο Πάρου για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο της υπηρεσίας, με τη συνέχιση της χορηγίας για κάλυψη των δαπανών διαμονής και μετακίνησης των ειδικών ψυχικής υγείας του Κλιμακίου Πάρου.

Η οικονομική ενίσχυση της Κινητής Μονάδας είναι αναγκαία για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελεί τα τελευταία 9 χρόνια στην Πάρο, καθώς οι περικοπές στη χρηματοδότηση (που φτάνουν στο ύψος του 60% τα τελευταία 3 χρόνια) έχουν προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία. Λόγω της μείωσης στη χρηματοδότηση, στα υπόλοιπα νησιά που καλύπτει η Κινητή Μονάδα υπάρχουν πλέον σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. Στην Πάρο, δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στη σύνθεση του προσωπικού που εργάζεται στο νησί τα τελευταία χρόνια, καθώς με τη σημαντική υποστήριξη του Δήμου, υπάρχει όσο το δυνατό πιο σταθερή και συνεπής παρουσία στο νησί.

Παρά τις δυσκολίες που σχετίζονται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, επιτελείται ένα σημαντικό έργο από την Κινητή Μονάδα στην Πάρο, ενώ υπάρχει συνεχής προσπάθεια από τα στελέχη της υπηρεσίας για ανταπόκριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα των κατοίκων.



Στέλλα Παντελίδου

Επιστημονική Υπεύθυνη Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δ Κυκλάδων

Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου