Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ

Πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα  λέγονται για τα θέματα υγείας στο νησί, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες που η διάλυση του Κ.Υ. Πάρου δείχνει μη αναστρέψιμη.
Ο καθένας από τη σκοπιά του, άλλοτε γνωρίζοντας ορισμένα πράγματα, άλλοτε αγνοώντας και τα στοιχειώδη, προσπαθεί να "διακινήσει" απόψεις και προτάσεις σε μια κοινωνία που δείχνει να τελεί σε κατάσταση διαρκούς νάρκωσης και πεισματικής αδιαφορίας για την κατάντια σ' έναν τομέα τόσο κρίσιμο όσο και ενδεικτικό του πολιτισμικού επιπέδου ενός τόπου.

Δεν λείπουν φυσικά κι εκείνοι οι οποίοι κατά πάγια συνήθεια προσπαθούν να αντλήσουν πολιτικά οφέλη από την ενοχοποίηση των αντιπάλων τους, έχουν δεν έχουν οι τελευταίοι σχέση, άμεση ή έμμεση με ευθύνες και αρμοδιότητες σχετικές με τα προβλήματα υγείας.

Δυστυχώς εδώ και μια περίπου δεκαετία και με αφετηρία τον μαύρο χαμό που προκάλεσε η "φοβερή" ιδέα να αγοράσει η Πάρος αεροπλανάκι προκειμένου να "λύσει" το θέμα της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στα θέματα υγείας, ορισμένοι δεν λένε να κατανοήσουν ότι το αντικείμενο δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.
Και δεν είναι τυχαίο που κάποιοι από αυτούς απλά αλλάξανε πολιτική στέγη, κουβαλώντας ακέραιη την αρρωστημένη, συμπλεγματική νοοτροπία ως προίκα...
Το μεγάλο καλαμπούρι που όμοιό του δεν συναντάς εύκολα αλλού, είναι η στάση της τοπικής ΝΔ η οποία αφενός πανηγυρίζει -κακαρίζοντας σαν τη κότα που έκανε το πρώτο της αυγό- για την χιλιοστή προκήρυξη ιατρικών θέσεων στο Κ.Υ. Πάρου, ευχαριστώντας την μητρική ΝΔ,  αφετέρου τα στελέχη της κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία το Δήμο Πάρου για αδιαφορία επί του θέματος, θέματος που η αναλγησία του κόμματος (της  ΝΔ δηλαδή!) που εκπροσωπούν προκάλεσε (μαζί φυσικά με το ΠΑΣΟΚ) και όπως δείχνουν τα πράγματα θα το επιδεινώσει ακόμη περισσότερο...
Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και στην αριστερή πλευρά της αντιπολίτευσης, όπου παρακολουθεί κανείς τους δικούς της πολιτευτές, ερχόμενους σε πλήρη ανακολουθία με θεμελιώδεις αρχές και διακηρύξεις πάγιες και πρόσφατες, ν' απαιτούν από το δήμο ν' αναλάβει έναν χώρο ευθύνης που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, έστω υποτυπωδώς, παλινδρομώντας μεταξύ δύο ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ πολιτικά θέσεων:

Ο δήμος ή το κράτος θα χρεώνεται τη λειτουργία του συστήματος υγείας; 

Και σ΄αυτό το ερώτημα οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι ΣΟΒΑΡΕΣ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ από κάθε άποψη με στόχευση μακροχρόνια κι όχι μέχρι το στήσιμο της επόμενης κάλπης...
Όσο πετυχημένο υπήρξε το "πείραμα της Πάρου" να εμπλακεί στην αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών, χωρίς εξασφαλισμένους ίδιους πόρους (πίνοντας όμως το αίμα του φθίνοντος οικονομικά Βελεντζείου) και με ένα πτητικό μέσο σχεδόν απαξιωμένο (ηλικίας 30 ετών)  άλλο τόσο πετυχημένο θα αποδειχθεί και το εγχείρημα να εμπλακεί ο δήμος σε συνθήκες μάλιστα επαπειλούμενης οικονομικής κατάρρευσης στο χώρο της υγείας με τις τόσες λεπτές κι ευαίσθητες πλευρές που περικλείει.

Τα μισόλογα και οι υποκρισίες δεν αρμόζουν στις περιστάσεις που ζούμε.
ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ .
ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, Δεν χρειαζόμαστε Κ.Υ. έχουμε α/φος απόδειξη ότι τώρα που ξεκουράζεται πάλι όλοι οι Παριανοί πεθαίνουν.Αλήθεια ο Πιλότος του ξέρει κανείς που δουλεύει και σε ποιον δίνει λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή