Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αστάθμητοι Παράγοντες...



 #Ακούσαμε με πολύ μεγάλη έκπληξη διά στόματος του προέδρου της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων της Πάρου πως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα σχολικής στέγης στο νησί είναι αυτά του Γυμνασίου και του Β Δημοτικού της Παροικίας.

Δεν γνωρίζουμε με ποιά κριτήρια αποφάσισε ο φορέας, ο οποίος υποτίθεται πως εκφράζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ το νησί κι όχι μονομερώς την Παροικία, οτι αυτά είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Πάντως εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, κάπου σε κάποια συρτάρια αν ψάξει κανείς ενδελεχώς, θα ανακαλύψει μελέτες για την εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού σε βάθος εικοσαετίας και προτάσεις ολοκληρωμένες για την επίλυση του στεγαστικού, προτάσεις που περιλαμβάνουν και ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ και ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, προτάσεις με ολοκληρωμένη στόχευση και προοπτική για ολόκληρο το νησί.
Άλλωστε η Ένωση Σ.Γ.Πάρου ιδρύθηκε το 1999 κι ας καμώνονται κάποιοι πως δεν το γνωρίζουν.
Και κάτι που πάντα πρέπει να μην ξεχνιέται: Πάρος δεν είναι μόνο η Παροικία...




#Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίσθηκαν πριν την παράσταση του Συριανού θιάσου για την ενίσχυση της ερανικής επιτροπής  του Αγ.Κωνσταντίνου.

Πρωταγωνιστής ο πρόεδρος του οικοδεσπότη "Αρχιλόχου" ο οποίος επικαλούμενος πρόβλημα ασφαλείας (!!!) της αίθουσας, αρνούνταν πεισματικά να επιτρέψει την είσοδο σε όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση, πολλοί εκ των οποίων είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο, λόγω υπέρβασης του ορίου(;) των 120 ατόμων!!!

Δεν γνωρίζουμε με ποιό τρόπο βγάζει τα πιστοποιητικά και τις προδιαγραφές ασφαλείας ο φίλτατος Συνόδης, αλλά 30 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της αίθουσας -το ενοίκιο της οποίας καταβάλει ο δήμος - ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα, ακόμη και σε πρόσφατη ανθρωποσύναξη άλλου ενδιαφέροντος με πολυπληθέστερο ακροατήριο...

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ Σ/Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή