Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Έβαλαν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα...

Μετά το αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα της 28ηςΟκτωβρίου συνέβησαν κοσμογονικά πράγματα.

Αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο στα ΜΜΕ, ειδικότερα δε στα κανάλια της διαπλοκής.

Ακούγαμε κατά κόρον αυτό το διάστημα από  μεγαλοδημοσιογράφους και αναλυτές του κώλου, οι οποίοι έστησαν κατασκήνωση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πως για το κατάντημα μας ευθύνεται η αποτυχημένη πολιτική ελίτ (και όχι οι συνδικαλιστές, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, το μεγάλο κράτος και άλλες μαλακίες που τσαμπουνάγαν λίγο πριν) που διοίκησε τα τελευταία 30 χρόνια την χώρα!

Σύσσωμη, η ευρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία τάξη των προπαγανδιστών, αποφαίνονταν πως ο μεγάλος ένοχος ήταν ο δικομματισμός και οι ανεπάρκειες του!

Κάποιοι πήγαν ακόμη πιο μακρυά.
Απαίτησαν να αποσυρθεί το σύνολο του "πολιτικού προσωπικού" (όπως με αρκετή δόση υποτίμησης αποκαλούν την πολιτική εκπροσώπησή μας) και να εισρεύσει νέο αίμα για να αναζωογονηθεί ο απισχνασμένος ιστός της Ελλάδας!

Το σκηνικό άλλαξε πάλι άρδην μόλις δρομολογήθηκε η λύση Παπαδήμ(ι)ου, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί το σύστημα.
Εκείνοι που επιδίδονταν σε τόσο ακραίες μεγαλοστομίες και θεωρούν ότι η άποψή τους είναι τόσο απαραίτητη για τους πολίτες όσο και το μεροκάματο, έκαναν στροφή 180 μοιρών.
Η πολυπραγμοσύνη  και η "αδιαμφισβήτητη" ειδίκευσή τους ως παρατηρητές, δεν τους βοήθησε να θυμηθούν το πολιτικό πόθεν έσχες του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ξέχασαν π.χ. τον ρόλο Παπαδήμ(ι)ου κατά την χρυσή εποχή του εκσυγχρονιστή Σημίτη και τις ευθύνες που τον βαραίνουν για μια σειρά σοβαρές εκτροπές και σκάνδαλα που ακόμη πληρώνει η χώρα και ο λαός μας.
Ξέχασαν μέσα στην ευφορία των ημερών, τις ευθύνες του νέου πρωθυπουργού για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ένα σκάνδαλο που ακόμη παραμένει στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης...
Ξέχασαν την συνεισφορά του στην επιστήμη της δημιουργικής λογιστικής Χριστοδουλάκη, η οποία μαζί με την παραίτηση από τις αξιώσεις σε βάρος των Γερμανών, μας οδήγησε εκ του ασφαλούς στην ζεστή και τρυφερή αγκαλιά της ΟΝΕ...
Διέλαθε της προσοχής τους το γεγονός της νεκρανάστασης των πιο αποκρουστικών ΖΟΜΠΥ της πολιτικής, που κλήθηκαν να στελεχώσουν το "νέο" και ελπιδοφόρο κυβερνητικό σχήμα...
Πού να θυμηθούν ότι μέχρι λίγες ώρες πριν, ο νυν και νέος πρωθυπουργός υπήρξε σύμβουλος επί των οικονομικών του τέως και απερχόμενου ΓΑΠ.
Πόσο εύκολα μεταλλάχθηκε από επιλήψιμο στοιχείο σε ατού, η θητεία του "νέου" τοποτηρητή του ΔΝΤ στην ΕΚΤ επί μια οκταετία, το διάστημα δηλαδή, που η Ελλάδα πάτησε τέρμα γκάζια στο θέμα του τοκογλυφικού χρέους...

Είναι δυνατόν να μην πήραν χαμπάρι πως έβαλαν το λύκο (μαζί με τα τσακάλια) να φυλά τα πρόβατα;
Εσείς τι λέτε;

  

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά θα προτιμούσα να ασχοληθούμε με τα παριανά, π.χ. Αεροδρόμιο
    Θα έλεγα άλλη μια Ραγκουσέικη φιέστα παραμονές εκλογών κ.λ.π.,,,,,,, πως σου φαίνεται, εγώ νομίζω ότι φτάνει πλέον η κοροϊδία των Παριανών και ας ανοίξουμε τα μάτια μας διότι αν εξακολουθούμε να εθελοτυφλούμε και να είμαστε έρμαια του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού στο βομό μικρορουσφετιών θα είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι.
    Ως αρμόδιος Υπουργός η ΥΠΑ εγκρίνει χιλιάδες ευρώ( βλέπε διάυγεια) για εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων αμφιβόλου αναγκαιότητας και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως, ενώ ταυτόχρονα δημοπρατείται το νέο αεροδρόμιο????
    Μήπως πρέπει και στην θέση της αποξιλοθείσας επιγραφής προς τιμή του μακαρίτη δωρητή να αναρτήσουν από τώρα " Ραγκουσέικο αερ/μιο Πάρου "
    Τι άλλο θα δούμε θεέ μου? και προς θλίψη μου δεν βλέπω κανένα σχόλιο από κανένα....
    Και κάτι άλλο αντί να ακούμε για αλλαγή Πολιτικής στα θέματα Υγείας των Παριανών π.χ. Νοσοκομείο , ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντί να ακούμε για αλλαγή στην αγροτική Πολιτική
    προκειμένου να γίνουμε αυτάρκης αρχικά και εν συνεχεία εξαγωγή, ασχολούμαστε με τον τουρισμό για την εξυπηρέτηση των μεγαλοξενοδόχων μη Παριανών. Μα τα είδαμε τα αποτελέσματα ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα της αχαριστίας των Παριανών στη μνήμη του Παντελαίου το έχουμε θίξει σε παλαιότερα σχόλιά μας και μάλιστα αρκετά καυστικά αγαπητέ.
    Για το θέμα της σπατάλης που γίνεται με την τουριστική προβολή,έτσι όπως αυτή έχει επικρατήσει να γίνεται, επίσης έχουμε πάρει σαφή θέση κι έχουμε γίνει ενοχλητικοί σε όσους την ευαγγελίζονται και την προωθούν.
    Σε προηγούμενη ανάρτηση, καλέσαμε τον δήμο να σταματήσει αυτή την άσκοπη και ατελέσφορη πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας ποτέ δεν καταγράφηκαν, ποτέ δεν πιστοποιήθηκαν, αφού το όλο σκηνικό θυμίζει "ραντεβού στα τυφλά" και να προσανατολιστεί σε διαδικτυακές επιλογές με ελαχιστότατο, σχεδόν μηδενικό κόστος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες αλλά ποιόν άλλον να έβαζε ο ΓΑΠ , τον Γκαργάνα ή τον άλλον πως τον λένε με το σκάνδαλο Κοσκωτά και την παρέα των κλεφταράδων ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ρε φιλαράκια με το μικρό μυαλό ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω αν γουστάρετε και μπορείτε εξηγήστε το εσείς.
    Το βλέπετε σωστό να ξοδεύονται τόσα λεφτά στις εκθ΄σεις όταν πάρος, νάξος , μυκονος και όλα τα νησια μπορούν να προβληθούν σαν περιφέρεια με λίγο κόστος?
    στη τελική μου φαίνεται όλος αυτός ο τζερτζελές είναι σκέτη μαιμουδιά για να βολεύονται και να καλοπερνάνε οι πονηροί
    τώρα πια τα πάντα γίνονται μέσο ιντερνετ τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή