Κάποιοι ξύπνησαν πολύ καθυστερημένα και ανακάλυψαν τα οφέλη της κρουαζιέρας.
Σε κάθε επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου πετάνε τη σκούφια τους από χαρά.
Επειδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ασχετοσύνη τόσο μεγαλύτερη είναι και η βεβαιότητα για την ορθότητα των ανοησιών που διακινούν οι ενημερωτάδες, τοπικοί και περιφερειακοί, να τους προσγειώσω στην ζώσα και όχι και τόσο φιλική προς τις φαντασιώσεις τους πραγματικότητα.
Η κρουαζιέρα πράγματι αποτελούσε μια μορφή τουρισμού που απέφερε σημαντικά έσοδα στους προορισμούς της.
Πολλοί αλλοδαποί επισκέπτες συνδύαζαν την κρουαζιέρα με αγορές κοσμημάτων, ιδιαίτερα χρυσών και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που άρχισαν να λειτουργούν (την δεκαετία του '80) τόσα πολλά κοσμηματοπωλεία (λιγότερα πια) σε μικρά νησάκια, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που αποτελούν παραδοσιακούς σταθμούς για Ελληνικά και ξένα κρουαζιερόπλοια.
Μόνο που η ταυτότητα της κρουαζιέρας άλλαξε περί τα τέλη του 20ου-αρχές του 21ου αιώνα, ανατρέποντας σταθερές και χαρακτηριστικά που δέσποζαν τα προηγούμενα 40-50 χρόνια.
Πλέον, η κρουαζιέρα δεν αποτελεί μορφή διακοπών μόνο για υψηλά βαλάντια, αλλά απευθύνεται κυρίως σε μικρά και μεσαία πορτοφόλια.
Ειδικότερα, τα πλοία που έχουν Ελληνικά λιμάνια αφετηρίας και κατάληξης, απευθύνονται σε πολίτες των Βαλκανικών χωρών με κόστη ανά καμπίνα που είναι υποπολλαπλάσια από τα αντίστοιχα που θα υφίσταντο αν νοίκιαζαν ένα απλό δωμάτιο στους τόπους προορισμού τους!
Αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης, είναι οι χρήστες της κρουαζιέρας με προπληρωμένα τα πάντα (διαμονή 5*, πλήρης μέχρις εξαντλήσεως διατροφή όλη την ημέρα/βράδυ, ποτά-αναψυκτικά, θεάματα κλπ), να αφήνουν πίσω τους μόνο την φασαρία και το μποτιλιάρισμα στα λιμάνια άφιξης αναχώρησης.
Καλό θα είναι για τους ευφάνταστους υπηρέτες της ενημέρωσης να μελετούν διεξοδικά ένα θέμα κι έπειτα να αποφαίνονται, ενίοτε με στόμφο και αδικαιολόγητες πανηγυριτζίδικες κορώνες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου