Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ "ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ"

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Βραβείων Ευρωπαίων Πολιτών «Κώστας Καρράς»–

για την Διασφάλιση Aπειλούμενης Κληρονομιάς  2024:

Ο Stéphane Bern, διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος

και υπέρμαχος της πολιτιστικής κληρονομιάς, κερδίζει το Χρυσό Βραβείο

Το Αργυρό Βραβείο απονέμεται από κοινού:  

στην ελληνική οργάνωση Αρχίλοχος - Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου, και στην τουρκική οργάνωση Haydarpaşa Αλληλεγγύη για την κοινωνία, την πόλη και το περιβάλλον

Βρυξέλλες / Χάγη / Αθήνα, 21 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές των Βραβείων Ευρωπαίων Πολιτών «Κώστας Καρράς» για την Διασφάλιση Aπειλούμενης Κληρονομιάς / Costa Carras European Citizens Award for the Safeguard of Endangered Cultural and Natural Heritage 2024. Ο Stéphane Bern, ένας διάσημος δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής, και εξέχων υπέρμαχος της πολιτιστικής κληρονομιάς, από τη Γαλλία-Λουξεμβούργο κέρδισε το Χρυσό Βραβείο για το υποδειγματικό του έργο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε κίνδυνο στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε το νεοσύστατο Αργυρό Βραβείο από κοινού σε δύο οργανώσεις, τον Αρχίλοχο - Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου (Ελλάδα) και την Haydarpaşa Solidarity for Society, City and Environment (Τουρκία), για την επιτυχή οργάνωση τοπικών κινημάτων πολιτών για την προώθηση και τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους.

Η Τελετή Απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Nataša Pirc Musar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου