Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του φασισμού μας καλεί  ομάδα πρωτοβουλίας  με αφορμή την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της "Χρυσής Αυγής" στο νησί.

Πίστη μας είναι πως δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος (ακόμη και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής) να εκθειάσει τον Φασισμό είτε ως κοσμοθεωρία είτε ως πολιτική πρακτική.
Εδώ ακόμη κι οι πολιτικοί της εκπρόσωποι πασχίζουν υποκριτικά  να μας πείσουν για την άβυσσο που τους χωρίζει από την ιδεολογία της φρίκης!!

Πίστη μας είναι επίσης πως ο Φασισμός δεν εξορκίζεται με κραυγές, ούτε εμποδίζεται με αντισυγκεντρώσεις.

Αντίθετα έχουμε την βεβαιότητα πως αυτές ακριβώς οι ΑΝΤΙ-συγκεντρώσεις με το ιδεολογικό περίγραμμα που τις ορίζει και το αρνητικό ιστορικό φορτίο που κουβαλάνε τονώνουν και ισχυροποιούν την απήχηση των νεοναζί στην κοινωνία αντί να τους απομονώνουν.

Οι αντισυγκεντρώσεις ως πολιτική πρακτική άλλωστε ιστορικά, αποτελούν εφεύρεση της πιο αντιδραστικής Δεξιάς (δεκαετίες '50 και ΄60) στην προσπάθειά της να στεγανοποιήσει την Αριστερά και να την απομονώσει κοινωνικά και δεν ταιριάζουν με την ελευθεριότητα και τις δημοκρατικές παραδόσεις της τελευταίας.

Η Αριστερά έχει τη δυνατότητα με την πολιτική της παρουσία και την συνεχή ενημέρωση-αφύπνιση των πολιτών να σταθεί εμπόδιο στην αναγέννηση του Φασισμού μακρυά από λογικές αποκλεισμού που μπορεί αντί να στιγματίσουν να ηρωοποιήσουν τους εκπροσώπους του.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως είτε μας αρέσει είτε όχι, η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια οργάνωση, αλλά κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με ότι αυτό συνταγματικά συνεπάγεται...

Καλά θα κάνουν οι φίλοι που πρωτοστατούν στην αντιπαράθεση με τους Χρυσαυγίτες να αντιληφθούν πως η ραγδαία άνοδος αυτών οφείλεται εν πολλοίς και στο χώρο που άφησε η Αριστερά ελεύθερο για να γίνει προνομιακό πεδίο δράσης τους.

Όταν λέξεις όπως ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ,ΓΛΩΣΣΑ,ΠΡΟΓΟΝΟΙ και τα παράγωγά τους έχουν σχεδόν απαλειφθεί από το αριστερό λεξιλόγιο, αν δεν έχουν ενοχοποιηθεί, εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί βρίσκουν χώρο οι αυτόκλητοι πατριδοκάπηλοι.
Μια προσεκτική ματιά στην ιστορία του ΕΑΜ και πως συνήγειρε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού ενάντια σε ντόπιους και ξένους φασίστες, θα πείσει και τον πιο διστακτικό για την αξία της πρότασής μας.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ Άρίστο..Οι χρυσαυγήτες πέτυχαν αυτό που ήθελαν ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλύτερη απάντηση στους κωλοφασίστες είναι η αγνόηση.Εκτός των άλλων δυσφημίστικε το νησί πέμτη φορά σε λίγους μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τάχε η Μαριορή η χρυσή αυγή της έλειψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή