Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Θα ξαναπάρουν την Πόλη οι εχθροί;

Η 29 του Μάη είναι μέρα σημαδιακή.
Σαν σήμερα ολοκληρώθηκε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους του Μωάμεθ Β' του Πορθητή.
Και χρησιμοποιούμε τον όρο ολοκληρώθηκε, γιατί η άλωση δεν πραγματώθηκε μέσα σε μια ημέρα,  ούτε καν εκείνο το έτος μόνον.

Είχε αρχίσει σταδιακά να συντελείται πολλά χρόνια πριν, εξαιτίας αφενός της αφροσύνης των Ρωμιών ηγεμόνων που εξάντλησαν τα εναπομείναντα κομμάτια της αυτοκρατορίας σε ενδοοικογενειακούς σπαραγμούς, εξαιτίας αφετέρου της δοσιλογικής στάσης μεγάλης μερίδας της άρχουσας τάξης και του κλήρου...
Χαρακτηριστική η ατάκα η οποία διεσώθη ιστορικά "προτιμότερο το τουρκικό φέσι από την παπική τιάρα" και αποδίδεται στους λεγόμενους ανθενωτικούς, οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προσφορά βοήθειας από τους δυτικούς-καθολικούς, σαν μια τελευταία απόπειρα να διασωθεί το Βυζάντιο...

Η "επόμενη μέρα" της άλωσης σηματοδότησε και τα αποκαλυπτήρια όλων εκείνων που υπονόμευσαν από τα μέσα την ψυχορραγούσα πρώην αυτοκρατορία.

Ο μεν Γεννάδιος τοποθετήθηκε από τον ίδιο το Μωάμεθ πατριάρχης των ορθοδόξων με πλήρη διοικητική και θρησκευτική εξουσία πάνω τους, οι δε τουρκόφιλοι μεγαλόσχημοι, συγγενείς οι περισσότεροι του ηρωικού Κ.Παλαιολόγου, απέκτησαν υψηλούς τίτλους και οφίκια και μεγάλα προνόμια, στο νέο πλέον καθεστώς της βασιλεύουσας.

Ο κοινός παρανομαστής δοτού πατριάρχη και εξωμοτών, υπήρξε η θέση τους πως για όλα τα δεινά που υπέστη το γένος υπεύθυνη ήταν η "αμαρτωλή" συμπεριφορά του λαού!!!
Τόλμησαν μάλιστα να ισχυριστούν πως ο Μωάμεθ εστάλη από τον Θεό "αυτοπροσώπως" για την παραδειγματική τιμωρία των ασεβών Ρωμιών!!!!

Σας θυμίζει κάτι αυτό από το σήμερα;
Το ίδιο σκηνικό με άλλους πρωταγωνιστές!!!
Οι ταγοί αντί να υπηρετούν τη πατρίδα και το λαό να φροντίζουν για τη προσωπική τους ανέλιξη, μη διστάζοντας να συνεργαστούν και με τον κατακτητή και να μεταλλάσσονται σε προδότες της ελεεινής μορφής χωρίς ίχνος συστολής και μετάνοιας.

Τότε ήταν ο Μωάμεθ και τα Οθωμανικά φουσάτα.
Σήμερα είναι το ΔΝΤ, η Ε.Κ.Τ, η διεθνής τοκογλυφία, η Siemens, όλος ο καλός ο κόσμος του νεοφιλελεύθερου βαρβαρισμού.
Τότε ήταν ο Γεννάδιος και οι Νοταράδες, Παλαιολόγοι, Καντακουζηνοί και άλλοι πορφυρογέννητοι αληταράδες που έκατσαν στο σβέρκο των Ρωμιών μαζί με τους Οθωμανούς.
Σήμερα είναι οι Παπανδρέου, Σαμαράδες,Βενιζέλοι, Παπαδήμοι, καναλαρχοεκδότες, διαπλοκοεργολάβοι, και επιχειρηματίες-βδέλλες στο σώμα της κοινωνίας, που δυναστεύουν τους πολίτες και παραδίδουν την πατρίδα βορά στους ξένους κερδοσκόπους-κατακτητές!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;
ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ ΕΞΗ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ";;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου