Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η παρατηρητικότητα της καμήλας...

*Δεν καταλάβαμε κι ας βοηθήσουν λίγο την κατάσταση οι φίλοι της ΑΞΙΑΣ (Πάρου εννοείται), που μας πληροφόρησαν για τις Βλαχογιάννειες κωλοτούμπες:

Είναι καλό ή κακό που η υποτιθέμενη κωλοτούμπα έγινε σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση κι όχι το αντίστροφο;

Γιατί το άκρως αντιμνημονιακό -σε επίπεδο ρητορικής- κόμμα της ΝΔ που στήριξε την δημοτική αυτή παράταξη, επιδίδεται εδώ και δύο χρόνια σε πιρουέτες και κωλοτούμπες αναφορικά με το Μνημόνιο, που κάνουν τον Μελισσανίδη και τον Μάρα να αισθάνονται πρωτάρηδες μπροστά της.

Αποκορύφωμα η συγκυβέρνηση με τους λοιπούς δοσίλογους (ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ) για τη ...σωτηρία της χώρας!!!

Από τα φοβερά και τρομερά στελέχη που διαθέτει η παράταξή σας, πόσοι διαφοροποιήθηκαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ και πότε, από τις γραμμές των δοσιλογικών κομμάτων;

Να θυμηθούμε ποιοι εκλέγονταν και με τη σημαία ποιου, την εποχή που έδεναν τα κομματόσκυλα με τα λουκάνικα;

Ρε δεν κοιτάτε το χάλι τους (σας);
Ο Βλαχογιάννης σας μάρανε πουλιά μου;

Για κοιτάξτε ολίγον και την καμπούρα σας κι αφήστε την καμπούρα των άλλων...


14 σχόλια:

  1. Μιλάει η κυρία που βολεύτηκε από την παράταξη που έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα.Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν η μοναδική βολεμένη που βγάζει γλώσσα και μας "δουλεύει", καλά θα ήτανε. Υπάρχουν κι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ννημόνιο Ι που ψόφισε δεν το καταψήφισε η ΝΔ ; Στις εκλογές 2006 η ΝΔ δεν στήριξε την μακαρία την λήξη της ΕΔΚΠΠ και έστειλε κάποια παιδιά στον Δήμο που ούτε από την πόρτα του Δήμου δεν θα περνάγανε ; Ας κοιτάξουμε λοιπόν και την δικιά μας καμπούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:39!Kάνε πράξη λοιπόν την προτροπή σου και φρόντισε να ενημερωθείς αξιόπιστα και σοβαρά.
    1)Η ΝΔ μπορεί να καταψήφισε το Μνημόνιο 1, ΨΉΦΙΣΕ όμως με χέρια και με πόδια το 70% των "Μνημονιακών νόμων" που έφερε στη βουλή το ΠΑΣΟΚ!
    2)Αναφερόμενος στη "στήριξη" που προσέφερε η ΝΔ στην ΕΔΚΠΠ, μάλλον αστειεύεσαι, αφού και οι πάσχοντες από Αλτσχάϊμερ θυμούνται την διάσπαση-διάλυση της Τοπικής και τον βρώμικο ρόλο γαλάζιων ρουφιάνων που λειτούργησαν ως πέμπτη φάλαγγα μέχρι τέλους σε βάρος της δημοτικής παράταξης, κάποιοι μάλιστα από αυτούς τους "στυλοβάτες" στη πορεία βρέθηκαν υποψήφιοι κιόλας με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο!!!
    Εκτός κι αν εννοείς τις κούφιες δηλώσεις Αλογοσκούφη, ή την δυναμική...εξαφάνιση των βουλευτών από το νησί την περίοδο εκείνη, όταν σε άλλα νησιά πρωτοστατούσαν υπέρ των δικών τους υποψηφίων.
    Το τελικό 32% της ΕΔΚΠΠ ήταν τόσο αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικράτησε στο εσωτερικό της ΝΔ, ώστε οι περισσότεροι παρατηρητές κατέληξαν στην άποψη πως η συνεισφορά "γαλάζιων", δεν αποτελούσε ούτε ΚΑΝ το 50% του συνόλου των ψήφων που συγκέντρωσε τελικά.
    Σε ορισμένα μάλιστα χωριά, το ποσοστό αυτό έπεσε δραματικά, ακόμη και κάτω από το 40%!
    Η τελευταία επισήμανσή σου μάλλον ταιριάζει σε ορισμένους υποψηφίους της άλλης πλευράς που είτε συμμετείχαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ (με την ανοχή της ΕΔΚΠΠ) στις εκλογές του 2006, είτε "σπρώχτηκαν" με νύχια και με δόντια από τα γνωστά διαπλεκόμενα κέντρα του νησιού, πράγμα που επαναλήφθηκε και το 2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Αρίστο γενικά συμφωνώ με την αναλυσή σου για το 2006,την Κού-πε-πε (έτσι οπως κατάντησε),τα νεοδημοκρατικά εσωκομματικά κλπ.Θέλω να θυμίσω δυο-τρια πραγματάκια
    Η ΝΔ της Πάρου έκλασε κανονικότατα τον Λουη και τους λίγους κολητούς του νεοδημοκρατες.Απόδειξη;και οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι της δεξιάς (Κυλάκος-Καβάλης-Φραγκούλης)και ο πρώην δήμαρχος(τριαντάφυλλος)και οι προηγούμενοι πρόεδροι της τοπικής στήριξαν ανοιχτά το Ραγκούση.κάπως έτσι συνέβη και με τους υποψήφιους για τα τοπικά συμβούλια.Τα 3 δ.διαμερίσματα τα πήρε ο Γιαννάκης εκλέγοντας αποκλειστικά δεξιούς,τα άλλα δυο με τους μισούς+.μονάχα στη Νάουσα πήραν πρωτιά οι πασοκτζήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ το βασανίζετε φιλαράκια.Ένα θα σας πω χωρίς σάλτσα και φιοριτούρες.Το ΄06 παίχτηκαν χοντρά παιχνίδια από πολλούς εντός κι εκτός ΝΔ.Ήταν βλέπετε ο Ατσαλάκωτος στα ντουζένια του και τον προσκύναγαν πράσινοι,γαλάζιοι,γκρίζοι κι όπως φάνηκε μετά μέχρι και κόκκινοι κερδοσκόποι της τοπικής πολιτικής ρουλέτας.Αλοίμονο στα κορόϊδα που παίξαν ρόλο "λαγού" και πίστεψαν σε κινήσεις,διακηρύξεις αρχών και τ΄αρχίδια του καράμπελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία λοιπόν , ας κάνουμε λίγο καλόπιστο διάλογο.
    1)Η ΝΔ ΔΕΝ ψήφισε χειροπόδαρα τούς μνημονιακούς νόμους. Το 70% είναι απροσδιόριστό και ισοπεδωτικό , άσε δε που οι πιό πολλοί νόμοι μείνανε στο ράφι. Προτάσεις έκανε (Ζάππειο κ.α). Σίγουρα θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Κανείς πολιτικός και κόμμα είναι στο απυρόβλητο. Υπόθεση εργασίας : Αν η ΝΔ (και οι ψηφοφόροι της) δεν υπήρχε στον πολιτικό χάρτη θα έπρεπε να την εφεύρουμε για υπάρξει διαπραγματευτικό πολιτικό και κοινωνικό αντίβαρο απέναντι στην συμφορά των YES MEN του ελαχίστου ΓΑΠ καιτης παρέας του συμπεριλαμβανομένων. Φαντάσου λοιπόν πρός στιγμήν τον πρώην μποξέρ/ αρσιβαρίστα πρόεδρο του ΛΑΟΣ και λοιπών δυνάμεων,πλήν του Φ.Κουβέλη,να διαπραγματεύονται με τους πιστωτές μας... Μέχρι Δημοψήφισμα θα κάναμε παρέα με την δραχμή.
    2) Έχεις δίκιο για την τοπική της ΝΔ , τον παραθεριστή μας Αλογοσκούφη και βεβαίως τους ανύπαρκτους καιροσκόπους βουλευτάδες. Οι 2600 πολίτες (32%) όμως είναι υπερβολικό να λέμε οτι μόνο 50% ήταν ΄γαλάζιοι΄. θάλεγα 70% είναι ρεαλιστικότερο. Να μη ξεχνάμε οτι η ΕΔΚΠΠ είχε απένταντι το δημαρχικό απαράτ του .. ογκόλιθου Γιάννη Ραγκούση. Οσο για τα χωριά δες τι έπαθε η Πρωτολάτη. Το ίδιο και ο Κοντός. Ήσαν και οι δύο ανύπαρκτοι. Οι εκλεγμένοι όμως της ΕΔΚΠΠ λάβανε το Μάνα εξ ουρανού τον Αύγουστο 2007. Ο ογκόλιθος έγινε μετεωρίτης και μας άδειασε την καρέκλα. Η Δημοτική αντιπολίτευση των επτά και αρκετοί άλλοι,κατανάλωσαν το Μάνα ,ισοπεδώθηκε και έχασε την προφανή ευκαρία να ήταν σήμερα η Δημοτική Αρχή. Κυριολεκτικά την απεμπώλησαν.
    Οι αρουραίοι και άλλα τρωκτικά μπαίνουν στα σπίτια μας και πολλαπλασιάζονται όταν εμείς αμελούμε και αφήνουμε ρωγμές. Και τελικά πέφτουν και μας πλακώνουν. Αυτές είναι οι απόψεις μου και η αυτοκριτική, την δικιά μας δηλαδή καμπούρα, φίλε Αριστοφάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε έναν καλόπιστο διάλογο δεν χωράνε αφορισμοί.
    Όταν μιλάμε για ποσοστό 70% κυριολεκτούμε, δεν ισοπεδώνουμε.
    Όλοι, μα όλοι οι δοσιλογικοί νόμοι εφαρμόστηκαν άμεσα!
    Η ύπαρξη της ΝΔ (και κάθε κόμματος) στο πολιτικό στερέωμα δεν προκύπτει από κάποια αιτιοκρατική μεταφυσική νομοτέλεια, ούτε δικαιώνεται μέσα από υποθέσεις εργασίας, ούτε περισσότερο νομιμοποιείται η όποια συμπεριφορά συγκρινόμενη με άλλο κόμμα στη λογική βάση του μικρότερου κακού.
    Σίγουρα οι διαπραγματεύσεις με τους αποκαλούμενους "πιστωτές" -που δεν μας έχουν δανείσει δεκάρα τσακιστή- θα ήταν πολύ προσοδοφόρες με έναν Τσίπρα ή μια Παπαρήγα πχ. που δεν αναγνωρίζουν την εθνοπροδοτική παραδοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ των αεροδανείων.
    Η ανάλυσή σου για το 2006 κι εντεύθεν πάσχει απελπιστικά.
    Τα ποσοστά που σου παραθέτουμε προέκυψαν από τεχνική ανάλυση, την οποία έκαναν και οι δύο πλευρές και φυσικά δικαίωσε-επαλήθευσε η συνέχεια.
    Είναι τουλάχιστον άστοχο να συγκρίνεις ανόμοια μεγέθη και δεδομένα:Λούης-Πρωτολάτη.
    Άλλες οι ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, εντελώς άλλες οι μέθοδοι, εντελώς διάφοροι οι μηχανισμοί και τα μέσα.
    Η απουσία-φυγή Ραγκούση από μόνη της δεν συνιστούσε πλεονέκτημα για την αντιπολίτευση, το Μανα όπως το αποκαλέις, γιατί απλούστατα η διαφορά στα ποσοστά δεν εξισορροπείται από την απουσία ενός ηγέτη με αυτοματισμούς.
    Παρόλα αυτά, ενδιαφέρον θα είχε να παρέθετες συγκεκριμένα στοιχεία για το πως η αντιπολίτευση ξόδεψε τον ανέλπιστο θησαυρό εν είδη πολιτικού κεφαλαίου και ποιά είναι η δική σου άποψη για την ορθή διαχείριση-αξιοποίησή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι αλήθεια τραβηγμένο από τα μαλλια η συγκριση Λουη με Γρηγορία και εδώ θα με βρείς σύμφωνο
    Ο Λούης κινήθηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογέςμε έναν αχταρμά προσώπων/προθέσεων/στόχων τάχε χαμένα στην αρχή, δεν είχε σιγουριά, έμπλεξε με τα δικαστήρια αν θυμάσαι μετά αδειάστηκε απο τους περισσότερα στελέχη παλιά και νέα.
    Η Γρηγορία δούλεψε την υποψηφιότητα 4 χρόνια κι αν σκεφτείς τα 8 που παίζει στο παιχνίδι το πράγμα ξεφεύγει.
    Η Παρος αξια είχε κορμό τους μισούς συμβούλους του Ραγκούση/2006.δες τα ονόματα και κάνε σύγκριση.
    Η συσπείρωση των γαλάζιων στελεχών ανύπαρκτη για τον Λούη πέτυχε στη Γρηγορία και κράτησε.
    Ο Βρούτσης έλιωσε 5 ζευγάρια παπούτσια οργώνοντας κατοικιές και γκρεμνά για το κορίτσι μας.Ως εδώ σύμφωνοι.
    Διαφωνώ στο θέμα της διαχείρισης Λούη μετά το 2007.
    Πιστεύω ήταν λίγος πολύ λίγος πιθανότατα αυτό τον έκανε να τα βρεί με Βλαχογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιότατα λοιπόν!Δεχόμαστε τον ισχυρισμό σου και καταδικάζουμε τον Λούη.
    Μπορείς να μας αναπτύξεις το δικό σου αντιπολιτευτικό πλάνο που θα υποκαθιστούσε το "λίγο" και θα άλλαζε το σκηνικό μετά το 2007;
    Δεν δεχόμαστε αοριστίες και γενικολογίες.
    Περιμένουμε κωδικοποιημένα πέντε,δέκα βασικά σημεία αντιπολιτευτικής τακτικής και τα ξαναλέμε 6:02!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι Αριστοφάνη και ανώνυμε 06.02 για τον διάλογο που προκάλεσα. Το θέμα ΕΔΚΠΠ δεν εξαντλείται με αφορισμούς τύπου φάλαγγες γαλάζιων ρουφιάνων, αυθαίρετων μαθηματικών υπολογισμών και αγνώστων ΄τεχνικών αναλύσεων΄. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι. Όποιοι αντέχουν αλήθειες τεκμηριωμένες ας στήσουν μια Ημερίδα (μάλλον διημερίδα χρειάζεται) και να το συζητήσουμε σε πλήθουσα εκκλησία της παριανής κοινωνίας. Στοιχεία , έγγραφα, δελτία , άρθρα και ημερολόγιο υπάρχουν. Στοιχεία και σημεία της αντιπολιτευτικής τακτικής επίσης υπάρχουν. Να πούμε εδώ μόνο : Την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιανουαρίου 2008. Σημ. Τον κ.Κοντό κανείς δεν τον καταδικάζει. Σαν προβεβλημένο τοπικό πολιτικό πρόσωπο ,όπως και άλλοι ,υφίσταται δημόσια κριτική στα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Μπορούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εμμονή σου να θεωρείς αφορισμούς τα αποδεδειγμένα και αυθαίρετα τα προφανή μας εντυπωσιάζει.
    Αρχίζουμε από τα δευτερεύοντα:
    1)Οι τεχνικές αναλύσεις υπάρχουν, μερικές από αυτές δημοσιεύτηκαν μετεκλογικά στο τοπικό τύπο.
    2)Η δράση συγκεκριμένων -μα πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων- που καυτηριάσαμε ως "ρουφιάνους", είναι επίσης καταγεγραμμένη και δεν δικαιούσαι εκ των υστέρων να τους αθωώνεις, ή έστω να υποτιμάς το ρόλο τους στην έκβαση των εκλογών.
    Υπήρξαν ουκ ολίγα πρόσωπα που μετείχαν αρχικά (Δεκέμβριος'05-Μάϊος '06) στην ηγετική ομάδα της ΕΔΚΠΠ (Γραμματεία,Θεματικές ομάδες, προεδρείο Γ.Σ. κλπ)και λίγες εβδομάδες αργότερα (ω του θαύματος!) συντάχθηκαν -κάποιοι έθεσαν και υποψηφιότητα- με την πλευρά του καταγγελόμενου αντιπάλου, δημιουργώντας εικόνα κατάρρευσης του ψηφοδελτίου της!!!
    3)Η συμπαράταξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της τοπικής ΝΔ με τον Ραγκούση, από μόνη της ήταν αρκετή να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, με ή χωρίς την επίσημη στήριξη του κόμματος προς την ΕΔΚΠΠ.
    Μελέτησε προσεκτικά τα κουκιά που πήραν οι γαλάζιοι υποψήφιοι και θα καταλάβεις (αν φυσικά το θες) τι εννοούμε!
    4)Στην συζήτηση που πραγματοποίησε μετεκλογικά η ΕΔΚΠΠ, παρατέθηκαν και αναλύθηκαν λεπτομερέστατα όλα τα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, από μεγάλη μερίδα στελεχών της κίνησης.
    Ερχόμενοι στα ουσιωδέστερα περιμένουμε από εσένα όχι αναφορές σε ημερομηνίες, αλλά ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ της αντιπολίτευσης και ολοκληρωμένη εναλλακτική στρατηγική για την επίμαχη περίοδο.
    Τελειώνοντας και με όλο το σεβασμό θα μας επιτρέψεις μια παρατήρηση:
    Δίνεις την εντύπωση να μην έχεις επίγνωση της κατανομής ρόλων εκείνη την εποχή, αφού εμφανίζεις-θεωρείς την ΕΔΚΠΠ ως τον ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΙΚΤΗ και την πλευρά Ραγκούση,κάτι μεταξύ αμελητέας ποσότητας και παρατηρητή.
    Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τόσο ειδυλιακά, όσο φαίνεται πως εσύ τουλάχιστον τα αντιλαμβανόσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυό λόγια μόνο για να κλείσουμε τον διάλογο και να μη κουράσουμε άλλο τους επισκέπτες σου. Οι ρόλοι συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης σε ευνομούμενες Δημοκρατίες κατανέμονται από τους πολίτες και κατοχυρώνονται από τον Νόμο. Οι ισχυροί ΄παίκτες΄, που ποτέ δεν ισχυρίστηκα, ανδρώνονται μέσα στην Αίθουσα μέρα την ημέρα. Η συμπολίτευση είχε δήμαρχο εκλεγμένο με μία ψήφο διαφορά από τους διαιρεμένους συμβούλους του και στην πορεία αποστασιοποιήθηκαν όπως και στην ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ. Η όσμωση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε τον τρίτο χρόνο και μετά στις εκλογές σε μια συσκευασία. Η σημαδιακή ημερομηνία ήταν για να συνεννοηθούμε. Ήταν τότε η αρχή και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2009. Κατά τα άλλα η πρόταση ισχύει. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Η ενεργή δική σου γραφή είναι χρήσιμη κι ας είναι από άλλη υποκειμενική οπτική γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων, δημοτικών παρατάξεων, στη βάση προγραμματικών αρχών και συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων, δεν αποτελεί πρωτοτυπία της Πάρου.
    Αποτελούσε άλλωστε ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ της ΕΔΚΠΠ στο ιδρυτικό της κείμενο αρχών, κάτι που συστηματικά αποσιωπάται από τους επικριτές της.
    Παρά την τελική σύγκλιση ο ρόλος της ως αντιπολίτευση υπήρξε υποδειγματικός.
    Δεν χαρίστηκε σε κανένα τομέα ελέγχου και δεν σιώπησε στο βωμό καμίας σκοπιμότητας για κανένα θέμα.
    'Αλλοι σιωπούσαν και θυμήθηκαν στο τέλος πως ύπάρχουν κακώς κείμενα, όταν αντιστράφηκαν οι ρόλοι.
    Σε κάθε περίπτωση και η δική σου άποψη θα βρίσκει φιλόξενο χώρο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή