Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ...

*Διαβάζουμε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου την παράγραφο περί καταγραφής-"οριοθέτησης υγροβιότοπων" και τα σχετικά και αναρωτιόμαστε:
Αυτό που λείπει είναι η γνώση του ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ, ή η ΒΟΥΛΗΣΗ αυτό να διασωθεί και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές, όπως οφείλουμε να πράξουμε;
Παραθέτουμε δύο "καταγεγραμμένα" παραδείγματα, τα οποία μάλιστα καταγγέλθηκαν σε ειδική θεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου από δημοτικό σύμβουλο της περιόδου 2007-2010, αλλά αντί κάποιας άλλης αντιμετώπισης, επελέγη η "καταγραφή" στο βιβλίο της λησμονιάς και της απραξίας-το κατά το κοινώς λεγόμενον "γράψιμο"!

*Η μερική καταστροφή του υδροβιότοπου της Πούντας (ο οποίος μπαζώθηκε ανεμπόδιστα προκειμένου να γίνει οικόπεδο ισοϋψές με την στάθμη της θάλασσας) από κατασκευαστή ο οποίος μάλιστα πούλησε μια από τις κατασκευασθείσες κατοικίες σε πρώην υπουργό, θα είχε αποτραπεί αν είχαμε ως δήμος "καταγεγραμμένο" το χώρο;
*Το έγκλημα διαρκείας που συντελέστηκε ανενόχλητα επί δεκάμηνο περίπου (το 2006) στο ακρωτήριο Άη-Μύρωνας της νότιας Πάρου, στη θέση "Λίμνες" από κατασκευαστή κατοικιών ο οποίος εξαφάνισε από το χάρτη ολόκληρο τον υδροβιότοπο προκειμένου να κτίσει το εξοχικό του, αποδίδεται στην απουσία καταγραφής του συγκεκριμένου υδροβιότοπου ή στο γεγονός της πλήρους υποταγής της τοπικής αυτοδιοίκησης στα άνομα και καταστροφικά για το νησί συμφέροντα τα οποία κανείς δεν τολμά να ακουμπήσει κι όταν λέμε κανείς, εννοούμε ΚΑΝΕΊΣ;

*Ποια δύναμη είναι αυτή που θέτει υπεράνω των νόμων κάποιους κυρίους και κυρίες που αποδεικνύονται "πιο ίσοι" σε σχέση με  τους υπολοίπους που δεν έχουν τις "άκρες" στους μηχανισμούς για να κάνουν τις δουλίτσες τους;
*Ποια δύναμη κατέστησε την τοπική αυτοδιοίκηση μοιρολογίστρα Μυκονιάτισα σε ημερίδες και συνέδρια, όπου "καταγράφεται" η ολοένα επεκτεινόμενη κυριαρχία του "πολιτισμού" σε βάρος του περιβάλλοντος;
*Ποια δύναμη επιβάλει στην τοπική αυτοδιοίκηση να μένει θεατής στη συστηματική λεηλασία που υφίσταται ο τόπος από τις δυνάμεις της αλλοτρίωσης και της καταστροφής;

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα , καλή σαρακοστή σε όλους και να ελπίσουμε να καθαρίσει εκτός από το σώμα, και το μυαλό των τοπικών παραγόντων , να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφορές υπάρχουν στο βωμό της σκοπιμότητας και ατομικών συμφερόντων και επί τέλους να κοιτάξουν ξεκάθαρα στα μάτια όλους τους Παριανούς και να πράξουν τα αυτονόητα περισώζοντας ότι προλαβαίνουμε ακόμη, πριν είναι πολύ αργά.
    Και κάτι ακόμη, κάποιοι-ες νεόφερτοι στην τοπική πολιτική σκηνή να ξεκαβαλήσουν το καλάμι της προσωπικής τους προβολής με απότερο σκοπό το προσωπικό οικογενειακό συμφέρον τους. Από Πολιτικούς μπουχτήσαμε, εργάτες έχει ανάγκη ο Δήμος Πάρου και όχι πολιτικούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναφερθηκες σε 2 οικολογικα εγκληματα του παρελθοντος και τα συσχετισες με καταγγελιες πρωην δημοτικου συμβουλου τον οποιο ξαποστειλε στον αγυριστο η συμαχια των οικογενειων.
    ανεξηγητη ηεπιμονη σου να κοιτας πισω και να μην θιγεις τατωρινα.
    ειμαι σιγουρη πως εισαι ενημερος για μια καταγγελια Αγκαιριανων που εχει να κανει με καταστροφη περιβαλοντος και μπερδευονται προσωπα με πολιτικες 'ακρες' εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
    Η αναφορές μας στο παρελθόν έχουν να κάνουν με υδροβιότοπους και γι αυτό επικαλεστήκαμε τα συγκεκριμένα παραδείγματα.
    Εσύ αναφέρεσαι σε οικολογική καταστροφή σε αμιγώς χερσαίο χώρο, που μπορεί να είναι σοβαρή, αλλά δεν σχετίζεται με το θέμα που θίξαμε!
    Νάσαι σίγουρη πάντως πως δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράψε για την λίμνη της Σανταμαρίας.
    Εκεί γίνεται το σώσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τουλάχιστον επτά καραμπινάτες υποθέσεις καταστροφής (μερικής ή ολικής) υδροβιότοπων στο νησί τα τελευταία 15 χρόνια.
    Δεν το κάναμε, όχι από άγνοια ή φόβο,αλλά για λόγους καθαρά οικονομίας χώρου-χρόνου.
    Άλλωστε ο σκοπός ενός κειμένου δεν είναι να περικλείσει όλη την αλήθεια, αλλά να δώσει το έναυσμα για την αποκάλυψή της και τη δυνατότητα στους επισκέπτες να καταθέσουν και τη δική τους εμπειρία και άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μηνας Μαρτης ειναι τριτος στη σειρα του χρονου παραδοσιακα ο παραγωγικοτερος σε δημοτικο εργο κ μολις πιασουμε Απριλη τα κεφαλια μεσα.Περιμενα τους εκπροσωπους του 18% να κανουν καποια νιξη για ολα αυτα που διαπραγματευεσαι αγαπητε Αριστοφανη αλλα δεν ακουω τιποτα.Απο τας εκλογικες υποσχεσεις εμειναν μοναχα λογια.Εχουν βεβαια τα ελαφρυντικα τους.Εδω δεν τα βαζουν με τα κακως κειμενα οι εχοντες τα γενια κ τα χτενια της εξουσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Γλέζος τρέχει πάνω κάτω Αθήνα-Πάρο
    ο Ροκονίδας περιμένει να νικησει ο σοσιαλισμός
    η Γρηγορία ψάχνεται με τα εδρανα και τις κάμερες
    η πλειοψηφία περιμένει οδηγίες του υπουργείου
    και η Πάρος πάει κατά διαόλου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνμη 8.42 σωστά του την λες του π. συμβούλου και μέσω αυτού στους υπόλοιπους.
    Κάτω από την μύτη του - τους η Πούντα,ο υδροβιότοπος,το κτήμα που χρόνια παζαρεύανε οι κατασκευαστές από την αλλοδαπή εταιρεία. Μέχρι να φτάσει να αγοράσει ο Υπουργός το παραλιακό του, ο συμβολαιογράφος,η Εφορία, ο μηχανικός , η πολεοδομία και Δήμος μεσολάβησαν. Στον Άη Μύρωνα μήνες τον μπαζώνανε και μέχρι ιδιωτική αμμουδιά φτιάξανε οι επιχειρηματίες του τσιμέντου. Τι έκαναν όλοι αυτοί να αποτρέψουν τον βιασμό της Φύσης χάριν της οποίας όλοι εμείς και τα παιδιά μας ζούμε και αναπνέουμε; Τίποτα. Απλά λέμε μαζί με τον τ.Υπουργο : Εις υγείαν(;) των εγγονών μας.. Και ώσπου να μεγαλώσουν, ρίχτε καμιά βουτιά στις πισίνες δίπλα στην ακρογιαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 6:18 μάλλον έπεσες θύμα παρανόησης.
    Ο μόνος που δεν χρωστάει να "τα ακούει" είναι ο π.σύμβουλος όπως τον αποκαλείς κι εξηγούμεθα γιατί:
    1)αυτός έκανε οτι περνούσε από το χέρι του για την αποτροπή του εγκλήματος προβαίνοντας σε δημόσιες καταγγελίες κατ΄επανάληψη (και στο τύπο και στα συμβούλια).
    2)η μερική αποκατάσταση ζημιών όπου έγιναν, έγιναν ακριβώς λόγω της δικής του δυναμικής παρέμβασης.
    3)ένας μεμονωμένος σύμβουλος -που δεν τον στηρίζει μάλιστα και κανένας άλλος φορέας- δεν έχει αντικειμενικά δυνατότητα να θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό της διοίκησης, γιατί απλούστατα δεν ασκεί καμία μα καμία εξουσία.
    4)πλήρωσε με άγριο πόλεμο τη στάση του αυτή
    και λοιδωρήθηκε όσο κανείς από τους συναδέλφους του με κατακλειδα την αποδοκιμασία στην κάλπη
    5)αν όλα αυτά γίνονται με την ανοχή αν όχι την συναίνεση της κοινωνίας, πως μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τα πράγματα;
    Καλό λοιπόν θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κρίσεις κι επικρίσεις και να την "λέμε" σ΄αυτούς που φταίνε κι όχι γενικώς και αορίστως.
    Διαφορετικά, εξασφαλίσαμε την ήττα μας ως κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανωνυμε 6,18 εγω δεν τα ψελνω στον πρωην.ισα ισα που τον σεβομαι και τον τιμω.καποια στιγμη τον επαινεσα ανοιχτα στο ραδιο και οσοι γνωριζουν καταλαβαν σε τι αναφερομαι.
    το σχολιο που εστειλα εχει να κανει με αποψιλωση βοσκοτοπων και καταστροφη μονοπατιου.εμαθα για καταγγελια δυο κατοικων και ελεγχο της δημοτικης αστυνομιας.
    ακουσα και τα ονοματα των ιδιοκτητων/δραστων.αυτο ειναι το μεγαλο θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά ξεστρατίσατε.
    Εμείς θέσαμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ: υδροβιότοποι!
    Μην επανέρχεσθε σε σοβαρά μεν, εκτός θέματος δε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι υγροτοποι ξεπουλιωνται μπαζονωνται χτιζονται και οι αρχες χτενιζωνται.
    Για τον υγροτοπο του πισωλιβαδιου εγινε τοση βαβουρα και μηδεν στο πιλικο.
    Μια γερη νεροποντη θα βαλει τα πραματα στη θεση τουε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να κλείσουμε, ξεκαθαρίζοντας την παρανόηση , Αριστοφάνη και Α8.42. Ο τ.σύμβουλος (λάθος μου το π.) την περίοδο 07-2010 ΔΕΝ ήταν ΜΟΝΟΣ του κ. Αριστοφάνη, γιαυτό και το ...΄μέσω αυτού στους υπόλοιπους΄ 5 ,ο 7ος την έκανε αρκετά νωρίτερα πριν την "ιστορική" συνεδρίαση υπέρβασης για την συναίνεση ( γράφε Ενότητα). Ας επιμερίσουν λοιπόν την όποια ευθύνη (γιατί ασφαλώς έχουν) μεταξύ τους. Για τα υπόλοιπα Αριστοφάνη συμφωνούμε και επαυξάνω. Ο κ. τέως σύμβουλος, πρωτεργάτης της Κίνησης των "υπολοίπων" ( μέχρι τον ταξιθέτη έκανε στην Διακήρυξη στον Αρχίλοχο τον Γενάρη του 06 ), την στήριξε και στηρίχτηκε από τους πολίτες. Η πολιτική οικογένειά του και όχι μόνο τον εκμεταλλεύτηκαν. Το παρήγορο τώρα είναι οτι παρ όλα αυτά παραμένει ενεργός , ευαίσθητος,ρομαντικός και χρήσιμος. Στοιχεία σε ανεπάρκεια ανα την Επικράτεια. Άντε καλή Σαρακοστή και στις 25 Μαρτίου Ελευθερία ή Θάνατος (της Πολιτικής, της παραπολιτικής κ.τ.τ)
    Ανάσταση πότε έχουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 10:39. Οι διευκρινήσεις σου σε φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια. Μοναδική μας σοβαρή ένσταση τα περί "στηρίξεως" του κόσμου. Η στήριξη δεν είναι εφάπαξ διαδικασία. Δεν αρκεί δηλαδή να ψηφίζεις κάποιον και μετά "γειά σας". Η σχέση εκλεγμένου και εκλεκτόρων πρέπει να είναι συνεχής και ανεξάντλητη και η ευθύνη γι αυτό επιμερίζεται ισόποσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυσκολευεσαι να πιασεις το νοημα μεγαλε?
    Υγροβιοτοποι ειναι λογικο να κανουν την παπια.Νομιζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή