Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...



Επειδή η αμετροέπεια παρέα με την ανακρίβεια γνωρίζουν πάλι μέρες δόξας στο νησί μας, υπενθυμίζω:
Τον Φλεβάρη του 2006 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Πάνδροσος" στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υπό διαμόρφωση συνδυασμού της "Ενιαίας" ανταποκρίθηκε ένας αριθμός συμπολιτών που υπερέβαινε τους 800.
Περίπου 700 από αυτούς συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη επικεφαλής και οργάνων της δημοτικής παράταξης.
Κι όπως έχω ξαναγράψει ο αριθμός αυτός ήταν προϊόν ατυχούς συγκυρίας, διότι υπό κανονικές συνθήκες θα προσέγγιζε τους 1000, αν δεν είχε προκύψει κακοκαιρία με απαγορευτικό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 150 ετεροδημότες να μην μπορέσουν να κατέβουν στο νησί.
Στην συγκέντρωση-"απάντηση" έπειτα από ένα περίπου μήνα ο Γ.Ραγκούσης κατάφερε να συγκεντρώσει κι αυτός ανάλογο αριθμό συμπολιτών.
Και μιλάμε για ΑΜΙΓΩΣ* παραταξιακές συγκεντρώσεις!!
Άρα αυτά που γράφονται και λέγονται περί "πρωτόγνωρης συγκέντρωσης", περί "κερδισμένου στοιχήματος" και άλλα του ιδίου φυράματος σχετικά με τη χθεσινή αδιευκρίνιστου είδους συγκέντρωση της δημοτικής πλειοψηφίας, μόνο σε ανιστόρητους ή σε έχοντες μνήμη χρυσόψαρου μπορούν να απευθύνονται.
Και με την ιστορία δεν παίζουμε, εντάξει;
Θα μου πείτε εδώ έχουν παραχαραχθεί άλλα κι άλλα, σε κάτι τέτοια θα κολλήσουμε; 





*Αρκετοί από τους συμμετέχοντες χθες, προσήλθαν όχι ως οπαδοί σε μια παραταξιακή συγκέντρωση, αλλά ως πολίτες σε μια εκδήλωση που έδινε την ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο, παρουσία μάλιστα δημοσιογράφων.
Ως τέτοια δεν επικοινωνήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Ή κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου