Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Οικολογία επί χάρτου...

Έχω καυτηριάσει ουκ ολίγες φορές την συμπεριφορά πολλών συμπολιτών, οι οποίοι αν και μοστράρονται ως μέλη επιτροπών, παραεπιτροπών, διοικητικών συμβουλίων και δεν συμμαζεύεται, εν τούτοις η παρουσία τους σε αυτά είναι τόσο συχνή όσο αυτή των κομητών στη γειτονιά του πλανήτη μας.
Αφορμή για το σχόλιο αυτό μου έδωσε  το χθεσινό σκορ 38-2 της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Πάρου, με θέμα την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις αποχετεύσεις.
Δυστυχώς η περίπτωση της αδιαφορίας για τα λύματα που καταλήγουν στο περιβάλλον, ιδιαίτερα στη θάλασσα, δεν είναι φαινόμενο καινούργιο.
Η όλη κατάσταση αποτελεί "ένοχο μυστικό" ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας και δυστυχώς κανένας φορέας δεν επέδειξε μέχρι σήμερα το απαιτούμενο ενδιαφέρον, δεν είχε την βούληση ν' αγγίξει ένα τόσο ευαίσθητο και "επικίνδυνο" πρόβλημα.
Τον χαρακτηρισμό ευαίσθητο τον αντιλαμβάνεται ο καθείς, άρα περιττός ο κόπος να τον αναλύσω.
Τον χαρακτηρισμό επικίνδυνο τον στηρίζω στο γεγονός πως όσες φορές προσπάθησα να το αναδείξω και να το καταστήσω αντικείμενο δημόσιας ενασχόλησης και προβληματισμού, το ελάχιστο δηλαδή που οφείλαμε να κάνουμε ως συγκροτημένη κοινωνία, συνάντησα από παγερή αδιαφορία έως βρώμικο πόλεμο.
Αν χρειαστεί θα γίνω πιο συγκεκριμένος και πιο αναλυτικός, εάν κάποιοι θητεύσαντες σε θέσεις κλειδιά και νίπτοντες τας χείρας των τότε, καμωθούν πάλι τους ανίδεους...
Σχετικά με τους αενάως οικολογούντες επί χαρτου ή σπανίως στο πεδίο, όταν κι εφόσον η όποια δράση τους συνοδεύεται από φωτογραφικό φακό, να μην αναφερθώ, καλύτερα.
Τα υπόλοιπα προσεχώς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου