Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Σοκ προκάλεσε με την ομολογία του για την... ανεξαρτησία του Τύπου ο αρχισυντάκτης των New York Times, Τζον Σουίντον, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας δεξίωσης που έγινε προς τιμήν του, λίγο πριν βγει στη σύνταξη.
Άπαντες έμειναν... άναυδοι, όταν ο Σουίντον «απέκρουσε» την πρόποση ενός εκ των παρευρισκομένων για τον ανεξάρτητο Τύπο. Αφού τον διέκοψε ευγενικά και απευθυνόμενος προς όλους, είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς... επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να.... γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο... Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο... Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ !!!» τόνισε ο Σουίντον και είναι απολύτως βέβαιο πως και εδώ, στην χώρα της Δημοκρατίας, αυτά τα λόγια του απεικονίζουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ασκούν το «λειτούργημα» της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, εκείνοι που ευαγγελίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ενημέρωση και «εργάζονται» σκληρά γι' αυτή, στα συστημικά Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας.

πηγή: newsbomb
Αφιερωμένο στις δουλάρες που το παίζουν έντιμοι κι έγκριτοι δημοσιογράφοι, ενώ είναι χωμένοι μέχρι τα αυτιά μέσα στα σκατά της διαπλοκής!!!
ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. και εγώ στο ουστ τους έχω.... ρίξτους και άλλα.....και για την αδερφή τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουστ και ξανα ουστ βρωμόσκυλα και κοπρόσκυλα και ξανά μανά ουστ, ρίξτους και άλλα και εγω μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή