Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

"ΕΓΚΑΙΡΗ" ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...

Το τελευταίο διάστημα εκδίδονται με καταιγιστικούς ρυθμούς ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, δημοσιεύονται άρθρα επί άρθρων και σχολιάζονται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο από πολλούς και διάφορους προβοκατόρικα -όπως χαρακτηρίζονται- κείμενα που έκαναν την εμφάνισή τους σε τοπικές εφημερίδες και παραπολιτική ιστοσελίδα.
Εμείς παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δρώμενα, αν και ολίγον έκπληκτοι, καθότι αμέτρητες φορές στο παρελθόν καταγγείλαμε ανάλογα φαινόμενα πλην όμως ματαίως...
Κάποιοι προσποιούνταν άγνοια...

Αν ανατρέξουμε π.χ. στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010 τα κρούσματα ήταν και πολλά και άκρως απαράδεκτα, χωρίς ωστόσο να καταγγελθούν από τους σημερινούς καταγγέλλοντες και παθόντες, έστω και υπό μορφήν ψιθύρου...
Έτσι, εν έτει 2013 και  με καθυστέρηση μόνον τριών ετών ανακάλυψαν τα "χαλκεία" στο νησί πολίτες, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, μπλογκς και ΜΜΕ.

Η μικρόψυχη και αρκούντως ιδιοτελής λογική να σιωπούν προκειμένου να προσποριστούν τα όποια πολιτικά οφέλη από την συστηματική διαβολή και συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων, τους έφερε σήμερα στη θέση του θύματος, αφού η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα όχι μόνο δεν τα περιορίζει, αντίθετα τα θρέφει και τα γιγαντώνει, σε μια κοινωνία εθισμένη στην εμετική συμπεριφορά απέναντι σε πολιτικούς οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα.

Το πλέον κωμικό στην όλη ιστορία είναι να παρακολουθεί κανείς το φαινόμενο να συντάσσονται με τους "αγανακτισμένους" άνθρωποι με όχι τόσο "καθαρή" από παιχνίδια και στημένα δημοσιεύματα, διαδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.
Να ανακαλύπτουν την αξία της ψυχραιμίας και των μη διχαστικών συμπεριφορών εκείνοι οι οποίοι έτριβαν από ηδονή τα χέρια τους ολόκληρο το 2010 (ας μην αναφερθούμε σε παλαιότερες ημερομηνίες) από την σκανδαλώδη ατιμία που διεπράχθη σε βάρος της πλειοψηφούσας παράταξης και ιδιαίτερα σε βάρος ορισμένων στελεχών της.

Η συνέχεια, όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, προβλέπεται αρκούντως διασκεδαστική.
Το είχαμε άλλωστε προαναγγείλει, λίγους μήνες πριν...

2 σχόλια:

  1. Γιατί να μην αναφερθείς σε παλαιότερες ημερομηνίες? Μήπως επειδή σκανδαλώδης ατιμία διεπράχθη και σε βάρος της πλειοψηφούσας παράταξης και ιδιαίτερα σε βάρος ορισμένων στελεχών της και πριν τις εκλογές του 2002. Μήπως τότε έτριβαν από ηδονή τα χέρια τους κάποιοι που σήμερα παριστάνουν τα θύματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποια από αυτά τα πρόσφατα προβοκατόρικα κείμενα στα οποία αναφέρεστε κ. διαχειριστή οι συντάκτες τους και οι εμπνευστές τους θα ανέβουν τα σκαλάκια -είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν-, όχι της εκκλησίας, αλλά της πλατείας Μαντούς Μαυρογένους. Και εάν οι εξηγήσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές, για τους θιγόμενους, θα ανέβουν και άλλα σκαλάκια πιο μεγάλα από Σύρο μεριά... Όσο για το "κάποιοι προσποιούνται άγνοια", συμφωνούμε με την προτροπή του προηγούμενου σχολιαστή. Δεν είναι κακό με ένα ακόμα κείμενό σας να τους θυμίσετε στους αναγνώστες του blog σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή