Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

OΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...

Σε δυο απανωτά κείμενά του (υπάρχει και τρίτο πιο πρόσφατο, αλλά αυτό είναι δάνειο) ο "οραματιστής του νησιού" και τελευταίος ασυγκίνητος κι εξίσου αμετανόητος νεοφιλελεύθερος Στρατής Τέλογλου, επιχειρεί να μας κουφάνει!!

α)Στο ένα ισχυρίζεται, πως για τα "Μνημονιακά Δεινά"  φταίνε οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές των Νεοελλήνων.
Μπήκε στο κόπο να μας απαριθμήσει ένα προς ένα τα ελαττώματα της φυλής, μια προς μια τις μικρολαμογιές του κουτοπόνηρου βολεψάκια ευρωραγιά.
Περιγραφή  ακριβής, αφού τα καταλογιζόμενα είναι πέρα για πέρα υπαρκτά, αποφεύγει όμως τη βάσανο της αποδεικτικής διαδικασίας του ισχυρισμού του, διαδικασία-μονόδρομος στη λογική βάση της σχέσης αιτίας-αιτιατού!
Δηλαδή ΠΩΣ (μετρήσιμα) συνετέλεσε η σπουδή προς τη  φοροδιαφυγή κι οι λοιπές "νεοελληνικές αρετές", στην εκτίναξη του τοκογλυφικού χρέους σε δυσθεώρητα ύψη, μέσα σε μια δεκαετία.

Ειρωνεύεται αυτούς (δηλαδή όσους έχουν, μάτια, αυτιά και απαραίτητα μυαλό) που αποδίδουν την καταστροφική πορεία της Ελλάδας σε καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη συνωμοσία, "αγορών"-πολιτικών-ΜΜΕ, μη έχοντας προφανώς αντιληφθεί πως ακόμη κι οι πλέον κατεστημένοι και "στημένοι" προπαγανδιστές του νεοφιλελεύθερου δοσιλογισμού (Κύρτσοι, Κώνστηδες, Μπάμπηδες και σια), μετά τα πρόσφατα ξεβρακώματα κι  ενώ επιμένουν σε συνταγές τύπου Τρόϊκας για την "σωτηρία" της χώρας, έχουν πλέον δημόσια ομολογήσει πως για την κατάντια μας, η βασική ευθύνη ανήκει στις "αγορές", στην Ε.Ε. και στους ανίκανους -όπως τους χαρακτηρίζουν- πολιτικούς !!!

Μάλλον δεν έπεσε στο διάβα του καμία οικονομική μελέτη με στοιχεία και αριθμούς, προτού συγγράψει ως άλλος Ψαθάς το ηθογράφημα του, φιλοδοξώντας να το καταστήσει εργαλείο οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν θα άκουσε, ή δεν θα διάβασε για την ακραίας μορφής τοκογλυφία και την αλογομούρικη συμπεριφορά των "δανειστών" μας, με τα πονταρίσματα των επισφαλειών σε τζόγους παραγώγων και σύνθετων παρατραπεζικών προϊόντων...

Δεν θα πήρε μυρωδιά τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου που πλέον παίζονται ανοικτά, ξετσίπωτα και επιδιώκουν μια Ελλάδα χωρίς εθνική κυριαρχία.

Δεν θα χαμπάριασε για την χολέρα της διαπλοκής με τους κρατικοδίαιτους μεγαλο-εργολάβους/καναλάρχες/εκδότες/προμηθευτές/νταβατζήδες, που απομυζούν με υπερτιμημένα και κακοφτιαγμένα έργα και σκουπιδοπρομήθειες το μεδούλι μας.

Και καλά το έλλειμμα πληροφόρησης.
Πως και δεν τούκοψε του κ. Στρατή το εξωφρενικά απλό, αλλά άκρως ακυρωτικό των νερόβραστων ισχυρισμών του:

Πως εντάξει ο μαλάκας ο Έλληνας "κοιμήθηκε όπως έστρωσε" ΟΚ!
Οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι,οι Ούγγροι, οι Βέλγοι κι όλοι οι υπόλοιποι που σέρνουμε το χορό της χρεωκοπίας στη γηραιά ήπειρο, τα ίδια κουσούρια με μας έχουν;
Έγιναν όλοι Ελληναράδες και δεν το καταλάβαμε;

Για να μη πάμε σε άλλες γειτονιές, σε άλλες ηπείρους, που τα παρακάτω δεν υπάρχουν ούτε στο επίσημο λεξιλόγιο:
Μισθός, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, κράτος πρόνοιας, συντάξεις, επιδόματα, οκτάωρο, άδειες, διακοπές,  απαγόρευση παιδικής εργασίας, συνδικαλιστές, κοπάνες, ρουσφέτια, παρά μόνο η "αρχέγονη σχέση" δουλοκτήτη και δούλου...
Κι όμως ΚΑΙ αυτοί βουλιάζουν στα χρέη χωρίς να έχουν δει ποτέ λεφτά στα χέρια τους !!
Άλλο λοιπόν να λες αλήθειες κι άλλο να λες την ΑΛΗΘΕΙΑ για ένα πρόβλημα.

Αλήθεια, μια και διετέλεσες στον αμαρτωλό ΑΘΗΝΑ 2004 όλο και κάτι θάχεις να μας διηγείσαι για την διαπλεκόμενη ασωτία που επιβάρυνε τη χώρα περίπου έντεκα φορές -σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς- περισσότερο από την φοροδιαφυγή μιας δεκαπενταετίας.



β)Στο άλλο καταγγέλλει το απαρχαιωμένο οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα και πολύ καλά κάνει!!
Δεν μας εξηγεί όμως, πόθεν προέκυψε η δική του υποψηφιότητα πριν λίγα χρόνια ως βουλευτής της ΝΔ, καθώς κι οι μερικές χιλιάδες ψήφοι που απέσπασε, όντας τουρίστας στις Κυκλάδες.
Προφανώς, όχι εξαιτίας επαγγελματικής και πολιτικής  καταξίωσης στο χώρο.
Αν δεν κάνουμε λάθος, σχεδόν οι πάντες στο νησί τον έμαθαν και τον γνωρίζουν ως ΕΓΓΟΝΟ του Αλιπράντη...

Αυτά προς το παρόν και καλά νεοφιλελεύθερα οράματα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου