Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

H ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ



Δε θα μπω στον κόπο ν' αναπτύξω διεξοδικά τα οφέλη μιας τέτοιας κοινωνικής υπηρεσίας στο νησί.
Είναι εύκολα αντιληπτά από τον καθένα μας.
Θ' αρκεστώ ν' αναφερθώ σ' έναν πολύ "ειδικό" τομέα, όπου αυτός ο σταθμός μπορεί ν' αποβεί καθοριστικά ωφέλιμος για τον τόπο.
Ο τομέας αυτός -για να μην πλατειάζω- δεν είναι άλλος από τα τοπικά πολιτικά μας πράγματα, ή για να το κάνω ακόμα πιο εξειδικευμένο οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Γιατί το επισημαίνω αυτό;
Πολύ απλά, διότι κάποιοι αρλεκίνοι που το παίζουν αυτόκλητα βαριά χαρτιά της πολιτικής, νομίζουν πως επειδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι μεγαλούτσικο -άρα ποιος θυμάται ΤΙ σε σχέση με αυτά που την προηγούμενη φορά εκείνοι διατείνονταν- μπορούν να επιδίδονται σε τρελό δούλεμα της κοινωνίας και να γίνονται τιμητές της προσφοράς, της εντιμότητας, της συνέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αξιοκρατίας και άλλα εύπεπτα ηθικοπλαστικά, με τα οποία ουδεμία σχέση είχαν, έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν λόγω ιδιοσυγκρασίας κυρίως...
Κι αν, λέω ΑΝ, ο συμβουλευτικός σταθμός μνήμης του δήμου Πάρου δεν μπορέσει να τους βοηθήσει, τότε την "σκυτάλη" θα την παραλάβω εγώ, προκειμένου να φρεσκαριστεί και να καταστεί διαυγέστερη η μνήμη τους!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου