Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Η ώρα των εκλογών έφτασε...

Τα ψέμματα τελείωσαν.

Τουλάχιστον για εμάς τους ψηφοφόρους.

Που καλούμαστε ν' αποδείξουμε πως είμαστε επιτέλους και ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπήρξαμε ΠΕΛΑΤΕΣ και μάλιστα καλοί πελάτες, ενός άθλιου πολιτικού συστήματος, το οποίο παρήγαγε αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, φαυλοκρατία, κλεπτοκρατία και το χειρότερο όλων δοσιλογοκρατία...

Αυτό το άθλιο και πατριδοκτόνο σύστημα εξακολουθεί να διεκδικεί δικαίωμα στη ζωή, δυνατότητα να καταστρέψει ότι μπόρεσε να γλυτώσει από την εγκληματική του δράση, μέχρι σήμερα...

Οι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία απολογητές του, προσπαθούν εναγωνίως να σπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια στους Έλληνες, προεξοφλώντας το χάος σε περίπτωση κατάλυσής του!

Τέτοιο και τόσο είναι το θράσος των συστημικών προπαγανδιστών, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- απειλούν το λαό με εξαθλίωση και τη χώρα με αφανισμό, σε περίπτωση που οι υπαίτιοι του εθνικού ξεπουλήματος αποδοκιμαστούν εκλογικά!

Δηλαδή επιχειρούν να μας πείσουν πως δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε χωρίς τους πρωτεργάτες της εξόντωσής μας!!!

Νάσου πάλι οι θεωρίες περί "ακυβερνησίας" να προβάλλονται ως το ύστατο φοβικό επιχείρημα προκειμένου να πειστούν οι αμνοί και να συνεχίσουν την πορεία προς το σφαγείο...
Όλοι αυτοί που επί 4 ολόκληρες δεκαετίες κυβέρνησαν με ισχυρότατες (αλλά κάλπικες λόγω νόμου) πλειοψηφίες και αφάνισαν οικονομία και κοινωνία, που ξευτέλισαν την πατρίδα στο διεθνές στερέωμα, αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης και να κρυφτούν όσο γίνεται πιο μακρυά, κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο στους λεηλατημένους νεοραγιάδες...

Και καλά αυτοί κάνουν καλά τη "δουλειά" τους!

Εμείς τι κάνουμε;
Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το αίσχος;
Θα ανεχθούμε να διαφεντεύουν τον τόπο οι ίδιες δυνάμεις της καταστροφής και του χάους;
Ο λόγος πλέον στους πολίτες!!!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Συνέντευξη σε Γερμανική εφημερίδα έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Παγκόσμιος Μινώταυρος». Στη συνέντευξη με τίτλο «Οι Γερμανοί «τρελαίνονται» (όταν ακούνε τον όρο αναδιανεμητική ένωση)”», ο έλληνας καθηγητής επικρίνει δριμύτατα τις πολιτικές που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα αλλά και την πολιτική του Βερολίνου στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Στην τρόικα υπάρχουν δύο παρατάξεις. Η μία αποτελείται από κυνικούς και η άλλη από ανόητους. Οι ανόητοι θεωρούν ότι θα είχαν λύσει πράγματι το πρόβλημα. Οι κυνικοί γνωρίζουν ότι όλα τα πακέτα διάσωσης και τα προγράμματα λιτότητας δε θα φέρουν λύση, τους έφεραν όμως αυτό που οι ίδιοι ήθελαν, δηλαδή να κερδίσουν χρόνο. Χρόνο προκειμένου να επεξεργαστούν μια λύση.

Το πράγμα είναι απλό: εάν κάποιος έχει χρεοκοπήσει, δε μπορώ εγώ να τον σώσω δίδοντάς του ένα τεράστιο δάνειο υπό όρους που μειώνουν το εισόδημά του.

Στις αρχές του 2010 ήταν ξεκάθαρο ότι το ελληνικό κράτος είχε χρεοκοπήσει. Η Ευρώπη είχε μία απλή επιλογή: είτε να επιτρέψει στη χρεοκοπημένη χώρα να κηρύξει χρεοκοπία είτε να κατανοήσει ότι ένα τέτοιου είδους πρόβλημα μίας χώρας της Ευρώπης έχει επιπτώσεις κάπου αλλού στην Ευρώπη.

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι, όσο η Ελλάδα αύξανε τα ιδιωτικά και κρατικά χρέη της, κάποια άλλη χώρα, όπως η Γερμανία, λόγω και της πολιτικής των χαμηλών μισθών, ήταν σε θέση να “χτίζει” τον οικονομικό ηγετικό της ρόλο. Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει κανείς να αλλάξει την αρχιτεκτονική του ευρώ. Δεν έγινε τίποτε από τα δύο».

«Εάν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα δημιουργούνταν δυσκολίες σε ολόκληρο το οικονομικό σύστημα και πολλές χώρες θα οδηγούνταν επίσης στην ύφεση. Είχα ταχθεί κατά του ευρώ στη δεκαετία του ‘90. Αλλά η Ελλάδα εισήχθη εντέλει στην ευρωζώνη. Τώρα είμαστε εντός της ευρωζώνης και η κατάσταση πρέπει να επανέλθει σε τάξη…Ο μηχανισμός διάσωσης είναι δομημένος με εντελώς λάθος τρόπο. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι δε θέλουν και δε μπορούν να πληρώνουν αυτά τα χρέη».

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει το know how ώστε να αποφασίσει πού πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Πρέπει μόνο να απελευθερωθεί από τον όρο ότι το ήμισυ των επενδυτικών κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώνεται από τις εθνικές κυβερνήσεις. Καθότι καμία κυβέρνηση δεν έχει στην παρούσα φάση αρκετά χρήματα για επενδύσεις.

Εάν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξέδιδε ομόλογα, θα πωλούνταν σαν “ζεστό ψωμί”, καθώς οι επενδυτές εμπιστεύονται την Τράπεζα Επενδύσεων».

«Οι Γερμανοί “τρελαίνονται”, όταν ακούνε τους όρους αναδιανεμητική ένωση ή δημοσιονομική ένωση. Αυτό που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη είναι ένας μηχανισμός- ανακύκλωσης για πλεονάσματα υπό τη μορφή επενδύσεων. Σας δίνω ένα παράδειγμα από τις ΗΠΑ. Όταν πχ. η Boeing δίνει ανάθεση για την κατασκευή ενός νέου μαχητικού jet για το Πεντάγωνο, απαιτείται, ορισμένα από τα τμήματα της παραγωγής να πραγματοποιούνται σε πολιτείες (των ΗΠΑ) που έχουν ελλείμματα. Δεν πρόκειται περί φιλανθρωπίας. Δε χαρίζονται χρήματα στο Τενεσί ή στο Οχάιο. Από το πλεόνασμα της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης χτίζεται ένα εργοστάσιο, ώστε οι πολίτες του Τενεσί να έχουν δουλειά και εισόδημα και να μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα της Καλιφόρνια».

«Για τη Γερμανία θα ήταν πράγματι σ’ αυτή τη φάση καλό να μπορούσε να “παγώσει” την υπάρχουσα κατάσταση. Το ευρώ θα παρέμενε σε κρίση, και ακριβώς επειδή έχει τόσο χαμηλή αξία, δημιουργείται μία υγιής εξαγωγική αγορά προς την Κίνα και προς άλλες χώρες εκτός της ευρωζώνης. Το κεφάλαιο από την Ευρώπη εισρέει στη Γερμανία και η κρίση επιτρέπει στη Γερμανία να λαμβάνει δάνεια με χαμηλά επιτόκια. Φυσικά και η Γερμανία επιθυμεί να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει. Όμως η χώρα δε θα βρίσκεται για πολύ σ’ αυτή την καλή κατάσταση. Εάν καταρρεύσει το ευρώ και επανεισαχθεί το γερμανικό μάρκο, θα μειωνόταν η ζήτηση στα γερμανικά προϊόντα».

Γ. Βαρουφάκης

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ν.Ο.Π: Παράδειγμα προς μίμηση, που χρειάζεται γενναία στήριξη...

*Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος, που έγιναν στο νησί μας με πρωτοβουλία του Ν.Ο.Π. και στήριξη Περιφέρειας, Δήμου, κ.α.

Τέτοιες διοργανώσεις έχουν πολλαπλά οφέλη ΚΑΙ εκτός αγωνιστικού-αθλητικού τομέα.
Ανοίγουν νέους δρόμους στο χώρο του τουρισμού, ο οποίος εγκλωβισμένος σε παλιομοδίτικες
λογικές, κινούμενος ακόμα στον αστερισμό των σπάταλων και αναποτελεσματικών εκθέσεων εντός και εκτός Ελλάδος, πορεύεται ασθμαίνοντας τον κατηφορικό του δρόμο εδώ και μια οκταετία...

Ο Αθλητισμός -όπως κι ο Πολιτισμός- εφόσον κινούνται σε υψηλό επίπεδο, αποτελούν ισχυρό εργαλείο ΠΡΟΒΟΛΗΣ και ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ενός τόπου.

Και ο Ν.Ο.Π. ευτυχώς για το νησί κινείται σε υψηλότατο επίπεδο!

Ο δήμος ας αξιοποιήσει αυτό το "εργαλείο" επ ωφελεία και του αθλητισμού αλλά και του τουρισμού, αφήνοντας πίσω επιλογές οι οποίες στο μόνο που έχουν αναντίρρητα συμβάλει είναι στην ανάπτυξη, ενός ιδιότυπου τουριστικού ρεύματος "εκπροσώπων", δημοσία δαπάνη...

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ν.Ο.Π. οι οποίοι δουλεύουν παθιασμένα και προσηλωμένοι στο έργο του-γι αυτό και οι αλλεπάλληλες επιτυχίες!! 

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το "βιολί" τους αυτοί...

samaras venizelos vouli
Λοιπόν, όπως αποδεικνύεται, το «λεφτά υπάρχουν» και τα άλλα παρόμοια και πολυσυζητημένα των προηγούμενων εκλογών είναι πταίσμα μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει τώρα. Τώρα! Μετά τη θύελλα που χτύπησε εκατομμύρια Έλληνες. Μετά την επιδρομή του ΔΝΤ, των δανειστών, των Νταλάρα και όλης της στρατιάς των Βαυαρών του χρήματος που ελέγχουν τη χώρα. Μετά τον τεκτονικό σεισμό που έβγαλε στην επιφάνεια όλους τους κρυμμένους σκελετούς του συστήματος εξουσίας και άφησε κυριολεκτικά ξεβράκωτους μπροστά στον λαό τούς ψευταράδες ηγεμόνες του.
ΤΩΡΑ λοιπόν, σαν να μην πέρασε μια μέρα, συνεχίζουν τα ίδια. Ας κατηγορούνται από εκατομμύρια Ελλήνων ως αναξιόπιστοι και ψεύτες -αυτοί επιμένουν. Ας μην μπορούν να ξεμυτίσουν μέσα στον κόσμο για να πιουν έστω ένα καφέ, όχι μόνο για όσα έκαναν, αλλά και για όσα έλεγαν -αυτοί επιμένουν. Ας έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και τα μικρά παιδιά πόσο κάθε τους χαμόγελο, κάθε καραμέλα που υπόσχονται, κάθε σοκολάτα ανάπτυξης και εθνικής αναγέννησης, είναι μέσο για να ξεγελάσουν -αυτοί επιμένουν. Ας καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, όχι μόνο την οργή, αλλά και την απέχθεια, την περιφρόνηση, τη σιχασιά όχι μόνο για την πολιτική τους, αλλά και για τα μέσα τους -αυτοί επιμένουν.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, μάλιστα. Να κρύβουν πίσω από σάχλες, από καυγάδες της κακιάς ώρας, από ρητορικές αηδίες, την αλήθεια. Που τη μαθαίνουμε από την τρόικα, από τη Λαγκάρντ, από την Κομισιόν, από τους “Financial Times”, αλλά οι επίδοξοι σωτήρες μας την παραχώνουν όσο γίνεται βαθύτερα. Γιατί νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο; Πιστεύουν ότι τους πιστεύουμε; Θεωρούν ότι θα ξεχάσουμε; Αφήνονται στην προσδοκία ότι θα γοητευτούμε από το μέγεθος του θράσους τους; Έχουν εθιστεί στο παραμύθιασμα και πιστεύουν ότι έχουμε εθιστεί κι εμείς; Δεν έχουν κουκούτσι μυαλό για να καταλάβουν ότι η αλήθεια, εδώ που φτάσαμε, είναι η καλύτερη επιλογή για να γίνει κάποιος έστω πιστευτός, αν όχι συμπαθής;
ΓΝΩΣΤΟΙ - άγνωστοι οι λόγοι της επιμονής στην απάτη, που έφτασε στην Ελλάδα να ταυτίζεται με την πολιτική. Έφτασαν οι θεομπαίχτες, σε συνεννόηση προφανώς μεταξύ τους, να αναβάλουν για μετά τις εκλογές την αποφασισμένη νέα περικοπή -και τι περικοπή!- στις συντάξεις για να μη συσσωρευτεί κι άλλο μπαρούτι στα πόδια τους. Έφτασαν να μιλάνε όχι απλώς για ανάπτυξη, αλλά για νέα Ελλάδα, για εγγυημένο κατώτερο εισόδημα, για κοινωνική πολιτική, για φορολογικές ελαφρύνσεις, για δουλειά στους νέους, για προστασία των αδυνάτων, για αναμόρφωση του ΕΣΥ. Αφήστε πια την ανάγκη της σταθερότητας, την ανάγκη για αυτοδύναμη Ν.Δ., την ανάγκη για αυτοδύναμη Ελλάδα.
ΠΕΙΤΕ, λοιπόν, έστω μία αλήθεια. Πείτε από πού θα πάρετε τα 14, τα 15, ή τα 16 δισ. ευρώ που έχετε δεσμευτεί στους δανειστές να μαζέψετε. Πείτε τι περιμένει τον συνταξιούχο, τον νέο, τον άνεργο, τον μικρομεσαίο, με τα μέτρα που έχετε υπογράψει. Πείτε τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία που έχετε ρημάξει. Πείτε τι θα γίνει με το εργασιακό καθεστώς, που η Κομισιόν απαιτεί να γίνει ακόμα χειρότερο, με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον κατώτερο μισθό που ήδη έχετε αποφασίσει να μειώσετε κι άλλο, ώσπου να φτάσουμε τη Βουλγαρία και τη Λετονία. Πείτε τι Ελλάδα ετοιμάζετε αν καταφέρετε να αρπάξετε και πάλι την ψήφο μας και πώς είστε έτοιμοι να την ερμηνεύσετε, να την επενδύσετε και να την εκμεταλλευτείτε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση, θα πεις. Η αλήθεια είναι ο εχθρός τους, το ψέμα το καταφύγιό τους. Ίσως, αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά από προηγούμενες αναμετρήσεις και καταστάσεις. Την ξέρουν όλοι την αλήθεια αυτή τη φορά. Δεν μασάμε, πώς το λένε. Κι έτσι είναι όχι μόνο τραγικό, αλλά και γελοίο, δείγμα αμοραλισμού και μικρόνοιας, να βλέπεις τους ανθρώπους που θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα -μάλιστα διατείνονται ότι θέλουν να τη σώσουν κιόλας- να ψεύδονται μπροστά στα μάτια μας, να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο, να νομίζουν ότι μπορούν να αποσιωπήσουν ό,τι κραυγάζει.
ΑΠΟ την άποψη αυτή οι εκλογές δεν θα είναι μόνο μια απάντηση στο ερώτημα τι είδους πολιτική θέλει ο ελληνικός λαός. Αλλά και τι είδους πολιτικούς -επιτέλους.
πηγή
Καρτερός Θανάσης

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012


Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Το ΕΠΑΜ στην μάχη των εκλογών!


Με απόφαση του συνεδρίου του, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο αποφάσισε να δώσει την πολιτική μάχη των εκλογών. Η προκήρυξη των εκλογών για την 6η Μαΐου από τον Λουκά Παπαδήμο βρήκε τις περισσότερες οργανώσεις του ΕΠΑΜ σε οργασμό δουλειάς. Οι απαιτήσεις τεράστιες από ένα κίνημα που έχει μόλις 8 μήνες ζωής. Όμως οι σχέσεις και οι «δεσμοί αίματος» που οικοδόμησε με πολύ πλατιά στρώματα του λαού, δεν του επιτρέπουν να μην ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των μελών και των φίλων του.
Ναι, το ΕΠΑΜ κατεβαίνει στις εκλογές! Και κατεβαίνει για να αναδείξει έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο αντιπολίτευσης απέναντι στο νεοκατοχικό καθεστώς και στην προσκυνημένη αριστερά όλων των αποχρώσεων. Και κατεβαίνει σε συνεργασία με δυνάμεις, πρωτοβουλίες και κινήσεις, αλλά και με ανεξάρτητους αγωνιστές, που συναντήθηκαν στον αγώνα για την αφύπνιση και κινητοποίηση του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας. Κατεβαίνει στηρίζοντας τον μοναδικό αντικατοχικό πόλο αντίστασης του λαού. Το μοναδικό ψηφοδέλτιο που μπορεί δίκαια να υπερηφανευτεί ότι προέρχεται και εκφράζει αυτούσια τον ίδιο τον λαό.
Οι οργανώσεις του ΕΠΑΜ σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με τους φίλους του Μετώπου και όλους του συναγωνιστές στους κοινούς αγώνες καλούνται έως το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης 19/4 να επιλέξουν τους υποψηφίους της εκλογικής μάχης. Η τήρηση της προθεσμίας αυτής έχει καίρια σημασία μιας και ο νόμος προβλέπει την κατάθεση υποψηφιοτήτων εντός 9 ημερολογιακών ημερών από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.
Οι οργανώσεις θα πρέπει επίσης να φροντίσουν για την εξοικονόμηση των αρχικών εκλογικών εξόδων που ανέρχονται σε τουλάχιστον 300 ευρώ ανά υποψήφιο της περιοχής τους.
Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η προσωπική στράτευση του κάθε μέλους και φίλου του ΕΠΑΜ στον προεκλογικό αγώνα. Ο σωστός σχεδιασμός της προεκλογικής δράσης κάθε οργάνωσης με συνεχή παρουσία στις γειτονιές (εξορμήσεις, τραπεζάκια, περίπτερα) δουλειά πόρτα-πόρτα και με συσκέψεις θα εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από εμάς και τη δουλειά μας εξαρτάται.
11/4/2012

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Oλόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ για την αυτοκτονία...

"Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός ανθρώπου υπό αυτές τις περιστάσεις.
Εμείς περιμέναμε να έχουν αυτοκτονήσει τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες, μετά από τόσα ανθρωπιστικά μέτρα που επιβάλαμε για τη σωτηρία της χώρας"!!!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τουριστική προβολή στο...κενό!

*Ενώ η κρίση στο ακτοπλοϊκό φουντώνει και το ενδεχόμενο να δυσκολευόμαστε κι εμείς οι ίδιοι οι νησιώτες στις μετακινήσεις μας αδιακρίτως εποχής είναι πλέον παρόν, η τουριστική προβολή της Πάρου καλά κρατεί.
Έχουμε θέσει τα ερωτήματα -για τα οποία δυστυχώς καμία απάντηση δεν υπήρξε- και τα ξαναθέτουμε:

Για ποιο λόγο συνεχίζεται και επεκτείνεται η προβολή του νησιού όταν οι συγκοινωνίες συνεχώς περιορίζονται και το μεταφορικό κόστος αυξάνεται αλματωδώς;

Η προβολή στοχεύει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης ή γίνεται γιατί έτσι πρέπει να γίνεται γενικά και αόριστα;
Έχει γίνει μέχρι σήμερα μια στοιχειώδης ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ στη βάση της σχέσης κόστους-απόδοσης, των συμμετοχών μας στις εκθέσεις, ή ξοδεύουμε χρήματα απλώς γιατί έτσι... είθισται;
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν μερικοί "ειδικοί" πως η Πάρος δεν έχει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, αλλά πρόβλημα προσβασιμότητας;
Άντε και πείσαμε όλους τους υποψήφιους πελάτες να μας επισκεφθούν. Αναρωτήθηκε κανείς τινί τρόπω;;;;

Έχουν ή δεν έχουν καταλάβει οι αρμόδιοι ότι η εποχή των τουριστικών γραφείων παρέρχεται και βιώνουμε την εποχή της αμεσότητας του διαδικτύου, γεγονός που καθιστά τις εκθέσεις-γιουσουρούμ περιττή πολυτέλεια; 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

OΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...

Σε δυο απανωτά κείμενά του (υπάρχει και τρίτο πιο πρόσφατο, αλλά αυτό είναι δάνειο) ο "οραματιστής του νησιού" και τελευταίος ασυγκίνητος κι εξίσου αμετανόητος νεοφιλελεύθερος Στρατής Τέλογλου, επιχειρεί να μας κουφάνει!!

α)Στο ένα ισχυρίζεται, πως για τα "Μνημονιακά Δεινά"  φταίνε οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές των Νεοελλήνων.
Μπήκε στο κόπο να μας απαριθμήσει ένα προς ένα τα ελαττώματα της φυλής, μια προς μια τις μικρολαμογιές του κουτοπόνηρου βολεψάκια ευρωραγιά.
Περιγραφή  ακριβής, αφού τα καταλογιζόμενα είναι πέρα για πέρα υπαρκτά, αποφεύγει όμως τη βάσανο της αποδεικτικής διαδικασίας του ισχυρισμού του, διαδικασία-μονόδρομος στη λογική βάση της σχέσης αιτίας-αιτιατού!
Δηλαδή ΠΩΣ (μετρήσιμα) συνετέλεσε η σπουδή προς τη  φοροδιαφυγή κι οι λοιπές "νεοελληνικές αρετές", στην εκτίναξη του τοκογλυφικού χρέους σε δυσθεώρητα ύψη, μέσα σε μια δεκαετία.

Ειρωνεύεται αυτούς (δηλαδή όσους έχουν, μάτια, αυτιά και απαραίτητα μυαλό) που αποδίδουν την καταστροφική πορεία της Ελλάδας σε καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη συνωμοσία, "αγορών"-πολιτικών-ΜΜΕ, μη έχοντας προφανώς αντιληφθεί πως ακόμη κι οι πλέον κατεστημένοι και "στημένοι" προπαγανδιστές του νεοφιλελεύθερου δοσιλογισμού (Κύρτσοι, Κώνστηδες, Μπάμπηδες και σια), μετά τα πρόσφατα ξεβρακώματα κι  ενώ επιμένουν σε συνταγές τύπου Τρόϊκας για την "σωτηρία" της χώρας, έχουν πλέον δημόσια ομολογήσει πως για την κατάντια μας, η βασική ευθύνη ανήκει στις "αγορές", στην Ε.Ε. και στους ανίκανους -όπως τους χαρακτηρίζουν- πολιτικούς !!!

Μάλλον δεν έπεσε στο διάβα του καμία οικονομική μελέτη με στοιχεία και αριθμούς, προτού συγγράψει ως άλλος Ψαθάς το ηθογράφημα του, φιλοδοξώντας να το καταστήσει εργαλείο οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν θα άκουσε, ή δεν θα διάβασε για την ακραίας μορφής τοκογλυφία και την αλογομούρικη συμπεριφορά των "δανειστών" μας, με τα πονταρίσματα των επισφαλειών σε τζόγους παραγώγων και σύνθετων παρατραπεζικών προϊόντων...

Δεν θα πήρε μυρωδιά τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου που πλέον παίζονται ανοικτά, ξετσίπωτα και επιδιώκουν μια Ελλάδα χωρίς εθνική κυριαρχία.

Δεν θα χαμπάριασε για την χολέρα της διαπλοκής με τους κρατικοδίαιτους μεγαλο-εργολάβους/καναλάρχες/εκδότες/προμηθευτές/νταβατζήδες, που απομυζούν με υπερτιμημένα και κακοφτιαγμένα έργα και σκουπιδοπρομήθειες το μεδούλι μας.

Και καλά το έλλειμμα πληροφόρησης.
Πως και δεν τούκοψε του κ. Στρατή το εξωφρενικά απλό, αλλά άκρως ακυρωτικό των νερόβραστων ισχυρισμών του:

Πως εντάξει ο μαλάκας ο Έλληνας "κοιμήθηκε όπως έστρωσε" ΟΚ!
Οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι,οι Ούγγροι, οι Βέλγοι κι όλοι οι υπόλοιποι που σέρνουμε το χορό της χρεωκοπίας στη γηραιά ήπειρο, τα ίδια κουσούρια με μας έχουν;
Έγιναν όλοι Ελληναράδες και δεν το καταλάβαμε;

Για να μη πάμε σε άλλες γειτονιές, σε άλλες ηπείρους, που τα παρακάτω δεν υπάρχουν ούτε στο επίσημο λεξιλόγιο:
Μισθός, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, κράτος πρόνοιας, συντάξεις, επιδόματα, οκτάωρο, άδειες, διακοπές,  απαγόρευση παιδικής εργασίας, συνδικαλιστές, κοπάνες, ρουσφέτια, παρά μόνο η "αρχέγονη σχέση" δουλοκτήτη και δούλου...
Κι όμως ΚΑΙ αυτοί βουλιάζουν στα χρέη χωρίς να έχουν δει ποτέ λεφτά στα χέρια τους !!
Άλλο λοιπόν να λες αλήθειες κι άλλο να λες την ΑΛΗΘΕΙΑ για ένα πρόβλημα.

Αλήθεια, μια και διετέλεσες στον αμαρτωλό ΑΘΗΝΑ 2004 όλο και κάτι θάχεις να μας διηγείσαι για την διαπλεκόμενη ασωτία που επιβάρυνε τη χώρα περίπου έντεκα φορές -σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς- περισσότερο από την φοροδιαφυγή μιας δεκαπενταετίας.



β)Στο άλλο καταγγέλλει το απαρχαιωμένο οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα και πολύ καλά κάνει!!
Δεν μας εξηγεί όμως, πόθεν προέκυψε η δική του υποψηφιότητα πριν λίγα χρόνια ως βουλευτής της ΝΔ, καθώς κι οι μερικές χιλιάδες ψήφοι που απέσπασε, όντας τουρίστας στις Κυκλάδες.
Προφανώς, όχι εξαιτίας επαγγελματικής και πολιτικής  καταξίωσης στο χώρο.
Αν δεν κάνουμε λάθος, σχεδόν οι πάντες στο νησί τον έμαθαν και τον γνωρίζουν ως ΕΓΓΟΝΟ του Αλιπράντη...

Αυτά προς το παρόν και καλά νεοφιλελεύθερα οράματα!!!